Spöken och pumpor – Bloggutmaning i oktober 31

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i oktober med en fråga att besvara varje dag

 

Halloween idag, köper du godis & pyntar med spöken?

Nej, det blir inget halloweenfirande för mig i år. Jag har varit upptagen hela dagen och ska strax iväg för att jobba.

Hade tankar på att pynta med lite spöken och pumpor, men bestämde mig för att avstå. Kändes inte värt arbetet när jag ändå är borta.

Men när min son var liten och det här med halloween inte ens hade blivit en grej här i Sverige, det började växa på sig året efter, hade jag en halloweenfest för honom och några vänner. Särskilt roligt var att en av mina vänner hade sin nya pojkvän, som senare blev hennes man, med sig. Han var från Uganda och hade aldrig sett en svensk kyrkogård med mängder av tända ljus. Just det året sammanföll nog halloween med Allhelgonahelgen Eller så var det jag som förlade festen till den helgen. Nästa år är Halloween en lördag och kanske, kanske kommer jag att fira då.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i oktober 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Spöken och pumpor – Bloggutmaning i oktober 31

  1. Znogge skriver:

    Var sak har sin tid! Ärligt talat får jag erkänna att jag var frestad att köpa en halloweenbakelse men kom på bättre eller sämre tankar 😉

    Kram och god kväll!

  2. skogsnuvan skriver:

    Jag brukar köpa en pumpa och gräva ur och göra paj av innanmätet och rosta kärnorna men i år har jag struntat i det eftersom jag är alldeles ensam och ingen kör på vägen som skulle njuta av att se det. Däremot har jag varit på två kyrkogårdar idag och pyntat och tänt ljus. På den ena hade man gjort sig för och till och med tänt eldar och bjöd på glögg. Mer om det i nästa blogginlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *