Första måndagen i november – Novembertråk i listform

November tycker jag är en av årets två tråkigaste månader. Naturens färgskala går mest i grått och med lite lagom otur kan det både regna och snöslaska i november.
Just den här måndagen skiner solen, i alla fall på morgonen, och det är plus 2,1 grader klockan 10:05 här där jag bor. Jag hade hellre haft de där graderna i minusversion istället. Ända sedan barndomen har jag besvärats av väderrelaterade smärtor. Jag behöver högtryck, eller i alla fall normaltryck runt 1013 mbar. Just nu är det 998 mbar och jag har ont i mina händer och fotleder. Men det kunde varit värre, ibland har jag ont i hela kroppen.

Listan har en egen kategori som heter En av alla dessa dagar.

 

När gick jag upp?

Jag gick upp 08:59. Det var betydligt senare än jag tänkt, men det blir nog bra ändå.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag svarade på ännu ett mail från Loopia som försöker lösa mina problem med bildhanteringen i bloggen. De ska ta det ett varv till, annars får jag lösa det manuellt och ladda upp varje bild på nytt och sedan redigera varje inlägg ett och ett. Det kommer att ta tid, men jag får ta lite i taget i så fall.

Sedan lyssnade jag på första föreläsningen i min nya kurs: Filosofisk antropologi. Därefter tittade jag på veckans första avsnitt av Halv åtta hos mig.

Vad serverades?

Kaffe, flera koppar och en knäckemacka med ost.

Vad gjorde jag sedan?

Efter frukosten och de aktiviteter jag gjorde medan jag åt fortsatte dagen på följande sätt:

 • Pluggade på nya kursen, läste en del av veckans avsnitt, kapitel 1, ur huvudboken Människan – Vem är hon av Rainer Carls.
 • Diskade
 • Eftersom klockan var nästan 12 värmde jag en av de där Billy’s-pizzorna jag köpte igår och åt som lunch.
 • Pluggade och läste kapitel 2 i R Carls bok.
 • Ett varmt bad + en stund med ljudbok: Skuggspelet av Anna Bågstam.
 • Pluggade
 • Klädde mig.
 • Skrev ett inlägg till Orsakullans utmaning.
 • Pluggade
 • Sorterade en pappershög
 • Bar ut till återvinningen
 • Pluggade
 • Diskuterade den kommande lördagens helgmålsbön med M som jag ska hålla den tillsammans med.
 • Pluggade
 • Åt
 • Pluggade
 • Varvade ner med ljudbok och ett glas vin.
 • Beställde blommor till en nära vän som fyller år på onsdag.
 • Betalade diverse fakturor, bland annat böcker.
 • En sista stund vid datorn innan det var sovdags.

Köpte jag något?

Nej, jag var hemma hela dagen. Enda gången jag gick ut var till återvinningen. Fast de där blommorna ska väl kanske räknas som att jag köpte något. Däremot tycker jag inte att ”betala räkingar” räknas som att köpa något. De inköpen är gjorda tidigare.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Hade tänkt gå till S.A.T.S och träna. Men jag fick lite ”flow” med studierna och ville inte avbryta.

Middag?

Orkade inte ta tag i någon middag. Istället värmde jag den andra Billy’s-pizzan och drack lite vin till den.

En bra sak som hände under dagen?

Att jag kom igång ordentligt med nya kursen. Bra också att jag fick en pappershög sorterad.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Är rätt nöjd med dagen. Hade kanske kunnat hinna mer, men nu var det så här det blev.

 

 

 

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Första måndagen i november – Novembertråk i listform

 1. znogge skriver:

  Det var verkligen mycket som du hann med under dagen. Bra struktur och effektiv som bara den för jag säga. Visst känns det bra när man kan beta av en sak i taget så och kommer igång med uppgifterna.

  Kram och ha en bra dag!

 2. Ingrid skriver:

  Tittar man tillbaka på det här sättet som du gjort i din lista, så ser man som regel att man gjort mycket mera än man trott. Det där svaret på ”Vad har du gjort i dag då?” ”Ingenting”, stämmer nästan aldrig, man har ofta gjort en hel del.
  Jag kanske lånar din lista till någon dag då bloggtorkan infinner sig.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *