Stor operation utan bedövning

Hade planerat att gå upp 05:30, men jag vaknade redan 04:15 och behövde gå på toa. Sedan var det ju ingen idé att lägga mig igen.

Drack kaffe och åt knäckebröd med ost. Klädde mig och klockan 06 gick jag till bilen för att åka till Uppsala. Det skulle göras en stor operation som skulle ta hela dagen så jag hade packat ner både min laptop och annat studiematerial. Men det skulle visa sig att jag släpade runt på en tung ryggsäck i onödan.

Klockan tre minuter över sju körde man in min bil i verkstadsrummet och började. Vid senaste servicen hade man upptäckt att det fanns ett oljeläckage mellan motorn och växellådan. Man skulle också laga min trasiga AC, det var någon del i den som skurit. För att komma åt skulle man bli tvungen att montera ner hela växellådan och man hoppades att man skulle hinna bli klar under dagen.

Jag började med att dricka kaffe och sedan gav jag mig iväg. Min första tanke var att gå in till Newman och sitta där och plugga. Men jag ändrade mig och promenerade istället. Det var kallt, men sol och faktiskt skönt. Kände att jag ville kompensera flera dagar av stillasittande. Fick ihop över 17000 steg under promenaden och har totalt fått ihop ungefär 20500 steg idag.

Jag hade ju ätit frukost väldigt tidigt och dessutom bara två skivor knäckebröd så  när jag passerade en Subway passade jag på att tanka lite energi. En stor tonfisksub och en kopp svart kaffe. Satt där en bra stund och lyssnade på ljudbok.

Resten av promenaden blev en växling mellan ute och olika möbelaffärer, färgaffär och en affär med köksutrustning och vitvaror.

I en av möbelaffärerna hittade jag en klädd gran med klappar under. Tror nog att självaste Tomten behöver en ny almanacka i ett av sina egna paket.

När mitt mobilbatteri började ta slut vände jag åter mot bilverkstan. Man höll fortfarande på och jobbade med min bil när jag var tillbaka vid 15-tiden. Jag laddade min mobil och satte mig sedan och väntade. Strax före klockan 16 var man klar.

Nu var jag hungrig igen och åkte till IKEA. Det var så lugnt och skönt där, inte som i Stockholm. Jag bestämde mig för lite nya djärva grepp och åt en smörgås. Lyxräksmörgås.
En alkoholfri öl kostade jag på mig också.

På vägen till Stockholm blev jag tvungen att tanka. En trasslig historia med ickefungerande pump och annat strul. Men till sist så…

Jag åkte raka vägen till Spånga församlingshus för att gå på kyrkofullmäktiges sammanträde. Som tur var blev det ett ganska kort möte. Alla ärenden är ju ordentligt förberedda av kyrkorådet och inte så mycket att diskutera. Det är redan gjort.

Var helt utmattad när jag kom hem. La mig direkt i ett varmt skumbad. Efter att jag gjort rent katternas lådor. Däremot fick de vänta på mjukmat tills jag var i köket igen. De har alltid torrfoder och kan vänta. Allt gott kommer till den som kan vänta står det i Bibeln. Det gäller även katter.

När jag satt i köket tittade jag på Halv åtta hos mig och drack julmust. Det finns säkert många som tycker det är en olämplig dryck i november. Men det struntar jag i.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Stor operation utan bedövning

 1. Susjos skriver:

  En intensiv dag , med ett skumbad som avslutning, kan det bli bättre?
  Ha det gott!
  Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken heldag det blev för dig men nu ska bilen förhoppningsvis rulla på ordentligt i flera år.
  Julmust är jag inte förtjust i men jag vet att många tycker det är gott och gärna tjuvstartar. Varför inte 😉 Det borde väl inte störa någon annan!

  Kram och god onsdag!

 3. Geddfish skriver:

  Sådana operationer slipper jag nuförtiden. Å andra sidan har jag inte heller glädjen att sätta mig i bilen och åka iväg på en tur.
  Jag tycker julmust är för sött men mina barn älskar det och yngsta vet jag har tjuvstartat.
  Kram

 4. Ingrid skriver:

  Tur att det var bilen och inte du som skulle opereras, speciellt med tanke på att det inte skulle ges någon bedövning, eller det kanske du behövde i alla fall?
  Jag hoppas att den lille Golfen vill vara snäll och hålla ihop nu är jag varit så snäll och kostat på den två omgångar nya däck.
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

 5. Kraka skriver:

  Jag klarade mig bra utan bedövning den här gången. Det är 5 års garanti och bilen är lite drygt 4. Det skulle gått på nästan 20 tusen annars. Nu var det gratis.

  Hoppas din bil bara behöver ny däck. Det är dyrt nog.

  Ha en fin eftermiddag och kväll!
  Kram

 6. Mia skriver:

  Oj, ja det var en fullspäckad dag. Det är aldrig roligt att lämna bilen på verkstad men ibland måste man och du hann ju se mycket annat under tiden. Skumbad låter ljuvligt <3

 7. Micke skriver:

  Det var ju en dag som hette ”duga” det…ja vad ska man göra när ens bil är på verkstad…jag hade alltid lånebil på tiden när jag ännu ägde en bil men jag tror jag föredrar ditt tidsfördriv där…bra jobbat.

  Julmust kan man dricka året runt även om jag förstår tanken hos de som är emot det…hr redan klämt ett par flaskor i år…gott gott..!

  Ha det bäst.

 8. Frudin skriver:

  Mi a katter tycker inte de fått något gott på länge trots att jag provköpt 3 sorters nya knaper till dem.

 9. Pingback: Tre gånger nödig resa | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *