Utmattad, ja nästan svimfärdig

Nej, det var inte timmar av pluggande som tog mina krafter. Inte ens en timme träning på SATS tömde min energidepå. Jag blev lite trött när jag skulle shoppa och självscannern plötsligt, och utan anledning, slutade fungera och behövde bytas ut. Men det var ett rätt övergående problem.

Det var informationsmöte igår kväll, ett möte som sedan många år, cirka 20, hålls veckan före årsstämman i bostadsrättsföreningen där jag bor. Att det ens infördes var för att folk inte kan uppföra sig på ett möte utan ställer inadekvata frågor, inte begär ordet utan skriker rätt ut och så vidare. Det gör många fortfarande på årsstämman. Men man har i alla fall lyckats minska ner kaoset.

Jag brukar aldrig gå på infomötet, men i år kan jag inte gå på själva årsstämman och ville höra lite vad som informerades om. Det skulle jag nog inte gjort. Jag var svimfärdig när jag kom hem igen. Mina energidepåer var helt tömda och jag blev tvungen att bädda ner mig trots att jag hade planerat annat.

Det skreks rasistiska ord, man borde inte släppa in folk från andra länder i våra hus, de hade inte här att gör och så vidare. Hon, för det var en speciell kvinna, som skrek i stort sett detta som svar på varje ämne som kom upp. Givetvis utan att begära ordet. Hon pratade säkert hälften av mötestiden, som var flera timmar. Utan att ha en enda vettig sak att säga. Hon bara skrek ut sitt hat mot allt och alla.
Någon tyckte att det borde vara gratis att hyra lokalen för privata fester. Att det då istället skulle hamna på allas månadsavgift vägrade man förstå. Månadsavgiften kallar man hyra och flera ansåg att styrelsen skodde sig på oss som ”hyr” våra lägenheter. Att månadsavgiften är vars och ens del av gemensamma kostnader verkar inte gå in alls. Det är uppe varje år.
Ett gäng tycker att vi som äger en bil ska dela på de 80 miljoner som nya garagebygget kostat. Att det är en del av fastighetsbeståndet vill inte de som ingen bil har gå med på. Att vi har garaget höjer faktiskt värdet på vars och ens bostad. Oavsett om man själv har en bil eller inte. Vi som har bil hyr våra platser och ger en intäkt till föreningen. Där handlar det om hyra, inte månadsavgift. jag betalar någonstans runt 1200 kronor i månaden.
Någon tyckte att man skulle ta bort tvättstugorna. Alla kunde väl ha en egen maskin eller så kunde man väl lämna in tvätten på en tvättinrättning. Detta är bara ett axplock ur allt dumt som sas, eller skreks i mun på varann.

Det var ett kaosartat möte. Fruktansvärt att vuxet folk bär sig åt så. Det är också högst anmärkningsvärt att man behöver ha ett extra möte så folk som inte kan uppföra sig ska få gapa av sig. Man kan gå på båda om man vill.
Informationsmötet annonseras som en noggrann genomgång av årsberättelsen. Men om den är det ingen som ställer några frågor som inte kan tas upp på själva årsstämman. Det är andra frågor. Jag gick ju dit för att få information om garagebygget. Men nu minsann så hade ingen gjort några fel, allt hade gått så bra, så bra. Detta trots att jag fått info direkt från förvaltaren om hur många fel som begåtts och hur mycket problem det varit. Hela tiden. Man hade ju till exempel ”glömt” sätta in sprinkler (är lagstadgat att det måste finnas), man försökte få ner sina materialkostnader genom att leverera, och montera, burdörrar som inte är godkända för garage. Bara för att nämna ett par av problemen. Det läckte kalkhaltig vätska som gav frätskador på lacken i ett av garageplanen. De som drabbades har fått skadorna åtgärdade. Men besväret som det orsakade för de drabbade har ju inte ersatts. Alla problem som den inte obetydliga förseningen orsakat för alla oss som har bil är det ingen som alls har kompenserat oss för. Dessutom orsakar parkeringsbolaget, som föreningen hyr ut garaget till, mängder av problem. Det finns ingen firma som jag ringt så många samtal till från april i år som till dem. Min son fick till exempel inte bara sin månadshyra på fakturan, man hade också debiterat samma bil besöksavgift. Visst, de bad om ursäkt och fixade en ny faktura. Men för den som jobbar dagtid måndag till fredag är det omöjligt att ringa stup i ett för skit och tramsproblem. På senaste fakturan hade man debiterat dubbelt.

Min tanke var först att jag skulle dricka ett glas rött och se ett avsnitt av en serie jag börjat titta på, Farligt beroende, på svtplay. Men när jag kom hem orkade jag inte. Jag gick och la mig mer eller mindre meddetsamma.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Utmattad, ja nästan svimfärdig

 1. znogge skriver:

  Vilket alldeles gräsligt möte! Hur kan vuxna människor uppföra sig så? Jag förstår mer än väl att du var schackmatt efter den sittningen 🙁

  Hoppas det blir en lugnare kväll idag.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, jag hoppas också att jag får en lugn kväll. Funderar på att åka in till stan och prova en klänning. Men lugnast är det väl om jag stannar hemma. Katterna ställer aldrig till några konflikter och hemmakväll med dem är alltid lugnt.

   Hoppas du också får en lugn och skön kväll!
   Kram

 2. Mia skriver:

  Nämen fy, vilket möte!! Ja, man borde väl sluta förundras över hur vissa människor beter sig men det är ack så svårt, så hjärntrött är väl rätta ordet här, usch! Hoppas det känns bättre nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *