Fy sjutton

När jag gick upp idag på morgonen, strax efter klockan 9, hade jag 17 grader inne. Trots att det bara var 0,4 grader minus ute. Jag har ju haft fruktansvärt kallt inomhus sedan man bytte fönster 2010, första vintern hade jag 14 grader. Men nu verkar ju de flesta ha kallt, till och med min son som haft varmt och skönt tidigare klagar över hur kallt det är. Man sparar in på värmen och vi fryser.

Innan fönsterbytet hade jag normalvarmt inomhus på vintern. Men med de nya fönstren blev det problem med markradon och man blev tvungen att ventilera allt mer. Numera har jag normala radonvärden, men storm i lägenheten. Och kallt!

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fy sjutton

 1. znogge skriver:

  Så tråkigt att det blev den effekten av fönsterbytet. Det kan ju knappas ha varit syftet med bytet. Förstår att det var ett kyligt uppvaknande minst sagt!

  Kram och ha en bra start på veckan

  • Kraka skriver:

   Ja, det är tråkigt. Fryser man hela tiden så skapar det en hel del otrivsel. Tanken var ju att föreningen skulle få ner värmekostnaderna och att det skulle bli varmare. Men ju tätare fönster man har desto mer stänger man in radonet, om man har sådant. Jag hade inte ens tänkt på att det kunde få den här effekten. Våra hus är inte byggda av radonhaltigt material. Men berggrunden under husen läcker radon. Det är väldigt olika var lägenheten ligger, min granne hade inte alls mycket medan jag hade nästa 1000 becquerel. Man har gjort ett flertal åtgärder och nu är värdena inom gränserna. Men istället är det storm i lägenheten.
   Det är egentligen förbjudet att värma med fläkt men jag bara måste. Jag har hur mycket kläder som helst på mig, men på morgonen och kvällen kör jag med en fläkt där jag sitter. Det blir lite varmare, men inte så mycket och blåsten känner jag hela tiden. Som att sitta ute på en terrass ungefär.
   Blåsten är jobbig även på sommaren, även om det inte är kallt då så fryser man ju om man sitter i drag. Men jag är inte hemma så mycket då.

   Ha en bra måndag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Fy så trist!
  Här har jag varmare i höst än det varit tidigare om åren och är så nöjd med lite drygt 21º. Men vi hade en ventilationskontroll och de ökade på flödet så det susar och brusar i köket så man tror att man glömt stänga av fläkten. Jag har beklagat mig, men det är så det ska vara. Lagar och regler ska efterföljas och vad jag tycker spelar ingen roll. Hoppas du snart får upp värmen i lägenheten.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är trist. Det blir lite varmare när jag kör min förbjudna fläkt. Men vinddraget känner jag ju ändå. Jag kan få upp termometern till 23 grader med fläkten, men så fort jag stänger den sjunker temperaturen igen väldigt snabbt. På en halvtimme är den nere i det ursprungliga.
   Man justerade ju i våras någon gång när det var OVK. Men jag hör inte mer ljud. Egentligen borde jag väl göra en ny kontroll av radonvärdet, men jag har lite planer på att måla och tror inte att det är så smart att göra det samtidigt.

   Ha en glad och fin måndag!
   Kram

 3. Mia skriver:

  Nämen fy 17 så hemskt!! Det finns ju lagar om hur varmt en hyresvärd ska hålla inomhus, man kan ju inte spara på vad som helst?? Jag hoppas innerligt att det blir nån ordning på det där!

 4. uff va trist o ha så kallt o det är bostadsrätt?!
  Ni måste väl kunna gå ihop i föreningen o lösa det?

  Tack för värmande kommentar hos mig!

  • Kraka skriver:

   Den generella kylan som drabbar folk, bland annat min son, kan man kanske göra något åt. Men jag behöver ha storm för att vädra bort radongasen, den är ju bara på bottenvåningen och inte i alla lägenheter där heller. Men det är bar att bita ihop… Det finns ju varma bad och katterna ger också en del värme.

   Tack själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *