6899 – Sjunde dagen i London

När jag vaknade hade jag jätteont i halsen. Det blev bättre under dagen, men jag skulle ljuga om jag sa att jag känner mig frisk.

Jag gick upp och pluggade en stund, men klockan var mycket och jag hann inte så mycket. Det fanns varmvatten och jag tog ett bad för att sluta frysa. Sedan packade jag i stort sett klart innan vi gick ut för att äta.

Vi gick till ett ställe ganska nära som jag tror heter Nandos. Man har kycklingrätter som sin specialitet.

Jag bestämde mig för en sallad med kycklingfilé och att lägga till både en halv avokado och grillad haloumi, vilka kostade 1½ pund vardera (36 kronor).

När min mat kom såg den ut så här:


Jag kunde inte förstå var kycklingen var gömd och letade bland salladsbladen. Till sist gick jag och frågade.

Först verkade de inte förstå vad jag menade med att kycklingen fattades. Efter att de pratat med varann så kom en av dem och sa att man inte trott att jag ville ha kyckling. Jag påpekade då att jag betalat extra för både avokadon och haloumin, inte bytt ut mot dem.
Överhuvudtaget verkade de både förvirrade och, som Petter sa, inte ha alla bestick i lådan. De rörde till saker med hans beställning också.

Hur som helst så fick jag till sist mina kycklingfilébitar och blev nöjd. För det var gott.

Efter maten gick vi in på Tesco för jag ville köpa ”chokladfingrar”. De hade bara tre paket så jag köpte dem. De var billigare än hemma.

När vi kom hem igen la jag mig på soffan och slumrade en stund innan jag packade klart. Vi tog sedan bussen till Green Park där jag bytte till undergrounden mot Heathrow.
Det var sjukt trångt och mycket folk. Den som kom först kom jag inte in på. När nästa kom en kvart senare var jag tvungen att tränga mig in och fick stå hela vägen tills det bara var en station kvar.

Det var 1½ timme tills mitt flyg skulle gå. Men det fungerade bra. Jag vill gärna ha mer tid på mig för säkerhets skull, men nu blev det inte så.

Jag kom bort till gaten cirka 10 minuter innan vi blev insläppta i planet. Hade en mittenplats, men det var ju en kort resa så det var helt okej.
Köpte en kaffe och en KitKat. Lyssnade på ljudbok och slumrade lite.

Vi kom lite tidigare än beräknat, men den tiden åts upp av den långa kön till passkontrollen. England är inte med i Schengen och kontrollen är otroligt noggrann. Det tog till och med så lång tid att väskorna kommit och låg på bandet som stannat. Normalt brukar man ju behöva vänta på dem.

Jag blev hämtad av F. Det var lite förvirrat vart jag skulle gå. Han stod där jag blev avsläppt förra onsdagen, men det är lite trickigt att hitta ut dit, är van att komma på terminal 5. Men vi hittade varann.

Vi stannade till och köpte varsin korv med bröd på vägen. Det  var skönt att komma hem. Kattpojkarna väntade på mig och blev glada att jag var hemma igen. Det har inte gått någon nöd på dem, men vi har saknat varann.

Siffrorna i rubriken är antal steg jag gick under dagen. Datumet det handlar om är tisdagen den 19 november.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

4 svar på 6899 – Sjunde dagen i London

 1. Znogge skriver:

  Om jag inte har fel så är Nandos en kedja som finns i England. Synd att de rörde till det men det ordnade sig till slut. Hoppas att du sammanfattningsvis har haft bra dagar och är nöjd med resan.

  Välkommen hem och krya på halsen!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så retligt att vakna med en förkylning. Hoppas att du mår bättre i dag!
  Tur att du fick din kycklingfilé till slut. Det låter som om de hade en dålig dag, eftersom de strulade till det med båda era beställningar.
  Så skönt att hemresan gick bra!
  Kram, Ingrid

 3. Mia skriver:

  Men så tokigt det kan bli, tur att du har mål i mun och kan säga ifrån, så att du fick din kyckling. Hoppas din hals blir bättre så du kan njuta av hemkomsten och kissarna <3

 4. skogsnuvan skriver:

  Välkommen hem och hoppas att du njöt av din resa även om det verkar ha varit lite struligt och alldeles för mycket trängsel och bök. Här är ingen trängsel men snö och halka och mörker. Min katt har inte varit ut på flera dagar. Han vänder i dörren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *