Intervju, kyrkogårdsbesök och så lite mat på det

Hade en tidig morgon eftersom jag skulle träffa en forskare klockan 10:00. När jag kom fram till sjukhuset hade jag gott om tid, man måste ju ta till rejäla marginaler i SL-trafiken. Nu hann jag både fika och prata med några arbetskamrater.

Det blev ett trevligt samtal, inte så mycket av intervju eftersom frågorna var öppna av karaktären ”berätta hur du tänker om…”. Det var inplanerat 2 timmar, men vi var klara efter 1½.

Klockan var nästan lunchdags, eller i alla fall hög tid för en förmiddagsfika. Klockan var över halv tolv. Jag gick till cafeterian på Södertörns högskola. De har goda och prisvärda mackor.


En stor macka med Skagenröra för 38 kronor får man sällan. Med kaffe blev det 48 kronor och det kändes överkomligt.

När jag ätit färdigt gick jag till pendeltåget och åkte in till söder. Ville besöka en grav på Katarina kyrkogård. Dessutom ligger min granne, hon som dog i somras, i minneslunden där. Men det var inte i första hand hennes grav jag ville besöka, jag vet inte om hon är gravsatt ännu.
Jag fick gå runt en hel del, trots att kyrkogården är liten och jag visste hur stenen skulle se ut. Men till sist hittade jag den. Ska ta med en blomma och/eller ett ljus nästa gång. Det är en tidigare patient som är begravd där. Någon bild lägger jag inte upp.

På vägen till en lämplig buss gick jag förbi en boutique jag ofta tittat i fönstret hos. Är väl inte direkt i min prisklass, men jag fick syn på en tjocktröja jag kände att jag verkligen ville ha. Så det fick bli den trots allt.

Åkte hem och insåg att jag behövde vila innan nästa aktivitet. Sov en stund innan jag åkte in till Pinchos på Alströmergatan där jag skulle träffa min vän röntgenläkaren.

I Västermalmsgallerian var det gott om julgranar och annat julpynt. Vackert, men i tidigaste laget. Det är advent, inte julafton i helgen.

Med en minut till godo klev jag in genom dörren på Pinchos. Det var mycket folk och vi var båda förvånade över att så många familjer var ute och åt en torsdagskväll.


På Pinchos äter man smårätter som man beställer i en speciell app. Jag älskar den här plockmaten. Hade bestämt mig för att hålla igen och bara beställa två rätter och ett glas vin. Jag bestämde det igår kväll när jag höll på med mina räkningar. Det är lite för mycket uteätande och de där snubbarna i Lyxfällan skulle helt klart ge mig en reprimand. Men nu är jag ju inte där och har dessutom betalat för mig. Jag gav på något sätt upp tanken på att hålla igen när jag föll för den där tröjan.


Egentligen hade jag beställt en annan efterrätt. Men på något sätt försvann den. Jag fick meddelande om att jag kunde hämta den, men då jag kom till disken fanns den inte och plötsligt var den borta ur sortimentet i appen också. Så då fick jag en julswiss istället.

Vi gjorde sällskap till T-banan, tog en sväng inne på Granit och sedan åkte vi hem. Vi skulle med olika tunnelbanor så vi sa hej då innanför spärrarna.

När jag kom hem städade jag undan katternas matskålar och la fodersäckarna i plastkassar. De har gnagt hål i botten och kan äta därifrån. Nu är säckarna undanställda i vardagsrummet och oåtkomliga. Imorgon ska Orvar till Ultuna fastande. De andra pojkarna ska få tillbaka sin mat så fort han sitter inburad.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Intervju, kyrkogårdsbesök och så lite mat på det

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev. Går man ut äter så tycker jag att man ska unna sig men visst, priset avgör delvis 😉 Grattis till en snygg tjocktröja!

  Kram och god morgon!

 2. Ingrid skriver:

  Du hann med en hel del måste jag säga och det låter som en omväxlande och bra dag. Lyxfällankillarna bruka ha synpunkter på uteätande, men jag tror nog att du vet vad du gör och inte hamnar i det programmet.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag skulle nog få många bannor av dem. Läsk brukar ju inte hellar falla i god jord och inte att fika heller.
   Men egentligen vet vi väl inte hur de ser på det hos oss som inte dragit på oss skulder. Men visst blir det väl många kaffe med bakelse periodvis i mitt liv. Men jag ska nog oroa mig mer för fettlever än ekonomin när det gäller just det.

   Önskar dig en god natt och en bra lördag imorgon!
   Kram

 3. Mia skriver:

  Men visst måste man få unna sig nåt fint eller gott ibland, jag tycker du gjorde alldeles rätt i det 🙂 Så lnge man har koll…och det har du ju <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *