Fem en fredag v.48: Advent

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Gör du något särskilt inför advent?
 2. När åker ditt julpynt upp? (om du inte firar jul, gör du något annat denna tid?)
 3. Traditionellt är advent en fasteperiod. Vad skulle du ge upp i väntan på jul?
 4. Bibeltexterna för första advent handlar om glädje och fest, vad ser du mest fram emot med december?
 5. Använder du dig av en julkalender?

 

 1. Det ska finnas adventsljus och ett datumljus. I övrigt har det varierat lite år från år. Mest beroende på vad jag hinner.
 2. Vissa år aldrig, vissa år lite växlande under adventstiden. I år planerar jag att julpynta. Förra året jobbade jag i Borås och då var det aldrig aktuellt.
 3. Jodå, som troende och väl insatt i kyrkliga traditioner vet jag naturligtvis att det är en fasteperiod. Men i mitt liv ligger den illa till. Det är ju nu man ska äta alla julborden. 🙂
 4. I år ser jag fram mot att vara ledig, förhoppningsvis hela julhelgen. Har lovat att finnas i reserv om någon blir sjuk. Ser också fram mot att fira julafton med min bror, svägerska och son. Vi har inte firat jul ihop sedan 1991.
 5. Ja!
  Jag har, för andra året, den stora kalendern från Body Shop. Jag har också köp Delicatos kalender. Jag älskar att fika och ser fram mot en godbit till kaffet varje dag.
  Jag skulle också vilja ha en Triss-kalender att dela med min son. Ska försöka ”hitta” pengar till att köpa en sådan. Det är lite pyssligt att få ihop det just nu, men jag ligger i alla fall inte på minus och alla räkningar är betalda nu.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem en fredag v.48: Advent

 1. många har redan tänt julljus, så vackert i mörker, december är en fin månad.

 2. Paula skriver:

  Så trevligt att fira julen tillsammans när det var så längesen sist. Jag är ensam i jul, barn och vuxna barnbarnen firar för sig. Jag är ingen julmänniska men framför allt har vi besvärligt med avstånd, djur och dåliga kommunikationer då ingen av oss har bil. Alla i familjen jobbar och behöver verkligen vara lediga under den korta julen för att ladda batterierna istället för att sitta två dygn på bussar och tåg. Trevlig första advent!

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  intressanta kalendrar du hittat. dem kände jag inte till. hoppas att du inte blir inkallad under julen utan att du får fira den i lugn och ro

 4. Nina Hansson skriver:

  Åh body shops julkalender skulle vara mysig att ha! Ha en trevlig helg och en riktigt mysig första advent kram Nina

 5. Marie skriver:

  Jag skulle med vilja ha en kalender men kände att jag inte hade råd. Däremot köpte jag till dottern, sån är jag.

 6. Pingback: Fem en fredag v. 49: Flyttfågel - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *