Lucka nummer 1 – ”Årets roligaste utflykt/aktivitet”

Johanna Kajson har en julkalender där man får ett bloggtema varje dag. Årets tema för kalendern är Sharing is caring och handlar om olika saker man kan dela med sig av.

Årets roligaste utflykt/aktivitet

Jag åkte ner till Nybostrand för att vara med i Run for Kim. Nu är ju det där med att springa inte riktigt min grej, jag är ju vandrare. Men trots det så kändes det väldigt bra att vara där och uppmärksamma Kim Wall, denna modiga och duktiga journalist som blev mördad 2017 under arbetet då hon följde med på ubåten Nautilus på vad hon trodde bara var en kortare tur. Som Kims mamma sa, det började som en vanlig dag på jobbet.

Kim växte upp i Nybostrand och att vara där och träffa hennes föräldrar och bror kändes fint. Vi blev överösta av kärlek från dem.

Kim dog antingen den 10 eller 11 augusti. Loppet kommer att anordnas nästa år endera av de datumen. Jag kan varmt rekommendera att åka ner och delta. Man kan gå om man inte vill springa.

Minnesplatsen för Kim Wall på Nybostrand

 *Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här inlägget postades i Kajsons julkalender 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Lucka nummer 1 – ”Årets roligaste utflykt/aktivitet”

 1. skogsnuvan skriver:

  Så fint att göra det. Lite för långt att komma dit men bodde jag där nere skulle jag absolut gå med

  • Kraka skriver:

   Förstår det. För det är fruktansvärt långt även från mig. Det var mer än 70 mil dit ner. Jag bodde i en stuga jag hyrt på campingen i 2 nätter, Fin camping som är Equmeniakyrkans.

   Ha en fin första advent!

 2. Znogge skriver:

  Jag kan tänka mig att det var en upplevelse att delta i det loppet och det är fint om det blir en tradition.

  Kram och ha en fin första advent!

  • Kraka skriver:

   Förstår det. För det är fruktansvärt långt även från mig. Det var mer än 70 mil dit ner. Jag bodde i en stuga jag hyrt på campingen i 2 nätter, Fin camping som är Equmeniakyrkans.

   Ha en fin första advent!

  • Kraka skriver:

   Det var verkligen så fin gemenskap. Hennes föräldrar och bror var så positiva och spred så mycket kärlek för att ingen ska glömma deras fina dotter.
   Jag kommer inte att åka ner 2020 eftersom jag fått ett långt jobbuppdrag som innefattar arbete den helgen. Men fortsätter de att ha evenemanget fler år så kan det bli aktuellt. Det är verkligen fint där nere vid havet. Nästa gång ska jag komma och hälsa på dig lite mer ”öppet”.

   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Jag minns det här inlägget och förstår att du valde det, för det måste ha varit en stund av fin gemenskap, även om du inte sprang.
  Ha en fin första advent!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Gemenskapen var total, Kims familj så kärleksfulla och miljön vid havet så vacker och speciell.

   Kram

 4. Mia skriver:

  Roligt med en sån kalender men mindre roligt var det när man följde dramat om Kim, det var så fruktansvärt svårt att ta in, det som hände. Bra att det uppmärksammas fortsättningsvis, för vi får aldrig glömma! Alltför många kvinnor som dödas av män glöms bort….

  • Kraka skriver:

   Så tragiskt! Kim var så begåvad. har du inte läst boken om henne tycker jag du ska göra det.

   Ha en fin Första advent!

 5. Kul tema på en julkalender 🙂
  Vilken fin aktivitet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *