Första advent, första december, första dagen på resten av mitt liv

När alarmet väckte mig klockan 8 insåg jag hur väl jag behövde sova. Inte ens klockan 9 orkade jag gå upp. Jag bestämde mig för att inte gå till någon Första adventsgudstjänst i år. Orkade helt enkelt inte kliva upp. somnade om.

Vaknade 11:05 och då kändes det bättre. Har helt enkelt sovit för lite senaste veckorna och behövde betala tillbaka lite av sömnskulden.

Gick upp och gjorde kaffe, hittade lite mjukbröd och gjorde två mackor. Öppnade en burk Mjau strömming och serverade pojkarna

Det var kallt inne, bara 17 grader, trots att det inte var kallare än minus 1,6 grader ute. Möjligen minus 2 en bit från huset.

Jag använde förmiddagen åt att titta på Innan vi dör, sista avsnittet den är säsongen. Förhoppningsvis blir det en säsong till.
Något ljus tände jag inte, sparar det till kvällen när det är lite mysmörkt. Däremot öppnade jag första asken i min Body Shop-kalender. Det var en hårinpackning.

Gjorde ytterligare en kopp kaffe och två knäckemackor, det var redan lunchtid. Tog sedan fram en av de sista chokladflaskorna.

Värmde upp lite i köket med värmefläkten och tog sedan ett varmt bad. Lyssnade på ljudbok, I hemlighet begravd av Viveca Sten, och kopplade av.

Jag klädde mig och åkte till Kista för att gå på adventskonserten i Kista kyrka. Det var både barnkör och vuxenkör. Traditionella adventssånger framfördes och vi sjöng tre psalmer tillsammans. Precis de tre som hör en riktig första advent till: Bereden väg, Hosianna Davids son och till sist den pampiga Gå Sion din Konung att möta.

Kyrkan var fullsatt. Men eftersom jag kom i god tid idag så hittade jag en plats. Till skillnad från förra gången.

Efteråt gick jag på en liten shopping i Kista galleria. Köpte cashewnötter, julmust och kålpudding. Det var kåldolmens dag igår, men de hade inga kåldolmar så det blev kålpudding istället. En dag försenat.

Det var slut på lussebullar överallt, hade faktiskt till och med kunnat tänka mig att köpa en sådan där svindyr på Gateau. Men inte ens där fanns det. Men Pressbyrån svek mig inte. Med två saffransbullar i en påse åkte jag hem.

Hällde upp lite mjukmat åt pojkarna och värme min kålpudding. Hällde upp ett glas rött.

Precis när jag börjat äta ringde mobilen. Det var någon jag känner, det var privat. Men ändå lämnade det en känsla av obehag. För innehållet i samtalet var av den arten att det snarare var ett tjänstesamtal och borde diarieföras.
Det kommer jag inte att göra. Jag kommer inte att lämna ut personen i fråga. Men jag lovade att kolla upp saken och återkomma. Samtalet lämnade ett obehag efter sig och jag blev tvungen att lägga mig och vila en stund. Personen var inte hotfull, bara arg på ett beslut som tagits. Inte arg på mig. Inte primärt i alla fall.

Jag vilade med Orvar och Lucas. Lyssnade på ljudbok och slumrade till lite. Nu dricker jag kaffe, har ätit en av saffransbullarna och tänt mitt datumljus. Första advent, som i år också är första december, är snart slut.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *