Säsongens första avklarat

Gick upp lite halvtidigt och hann med morgonkaffe och en stund pluggande innan det var dags att åka iväg. Dagens avsnitt av Halv åtta hos mig hann jag också. Bestämde mig för att ta bilen, det tar så oerhört mycket längre tid att åka kollektivt ut till Kungens Kurva.

Klockan 12:00 skulle vi ses, jag och frudin. För tredje året i rad skulle vi äta julbord på IKEA. Nu är det en tradition på riktigt.


Jag älskar sill och plockade på en tallrik med olika sorter och anjovispaj. Vi glömde ta potatis, men S gick och hämtade det på en extra tallrik åt oss.


Som alltid var jag redan mätt efter mitt sillfrosseri. Men sådant går ju inte an. Gick på det småvarma och julskinkan.


Ett julbord är inte fullbordat utan Ris ala Malta och pepparkakor till kaffet. Men sedan var jag så mätt att jag knappt orkade resa på mig. Jag skojade lite om att vi borde gå och provligga madrasser på sängavdelningen.


Hundra procent njutning, jag älskar verkligen Ris ala Malta.

Till sist var vi ju bara tvungna att gå. Man kan ju inte ockupera att bord i restaurangen hur länge som helst. Tyvärr…

Vi tittade runt på lite av varje och kom sedan till den där sängavdelningen. Jag har provat ut vilken madrass jag ska köpa sedan. Tror det var i Uppsala jag provade ett antal och kom fram till vilken jag ska ha. När jag köper ny säng. Efter att jag målat och tapetserat. Snälla Tomten, ge mig en massa extra tid i julklapp! Det är allt jag vill ha.

Foto: S Rudin

S hade inget emot att lägga sig en stund och för att prova madrassen. En selfie tog hon också. Det är skönt med vänner som inte är alltför konventionella och mainstream. För visst måste man väl få vila lite när paltkoman satt in efter ett gediget julbord?

S köpte en massa saker. Jag nöjde mig med att köpa ett par paket påsklämmor, som jag brukar kalla påsk-lämmor. Det härrör från att jag något år, i påsktiden, fick syn på ordet utan att se vad det avsåg. Jag blev väldigt nyfiken på vad dessa påsk lämmor kunde vara för något nytt att ha till påsken.

Jag har länge tänkt att det kunde vara en lite ovanlig, men färgglad, inredningsdetalj i köket att ha dessa i en burk. Så nu blev det av att köpa burk och några fler ”lämmor”.

Det var mörkt och mycket trafik när jag körde hem. Märkligt nog var det bara på något enstaka ställe trafiken stod still. Det gick med andra ord lätt att köra hem.

När jag kom hem fick pojkarna mjukmat och de har nu gått och lagt sig. Jag pluggar, har bara tagit en paus och ska strax fortsätta.
Jag har druckit kaffe. Bara kaffe. Har öppnat lucka 1 och lucka 2 i min Delicatokalender. Det är sådana där minibitar. Men jag har båda kvar. Igår hade jag saffranbröd och idag är jag verkligen inte sugen på något sött till kaffet. Men det kommer andra dagar då de kan komma väl till pass dessa godsaker.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Säsongens första avklarat

 1. Znogge skriver:

  Jag är ju inte så förtjust i julmat men Ris a la Malta ska det vara. Vi serverar alltid mixade jordgubbar till vilket blir en bra smakbrytning. Klart att ni skull provligga sängar när paltkoman infann sig 😀

  Kram och sov gott när det blir så dags!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Får försöka hålla mig vaken en stund till. Har precis läst en artikel om Marshall MacLuhan. Han ”förutsåg” en massa saker som nu är verklighet. Till exempel konstgjorda kvinnor. En manlig dröm…
   Vi läser också Martin Buber Jag och du och hur relationen jag-du påverkar och uppstår. En märklig kontrast till att välja en kvinna av plast. Eller en man iofs, men det är väl i första han kvinnor man tillverkat.
   Filosofi är spännande, och skrämmande ibland.

   Sov gott!
   Kram

 2. Pingback: Lucka nummer 7 – ” Årets julklapp” | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *