Det gäller att tråckla bra om man vill sy ihop dagen

Det blev en seg morgon. Orkade inte upp när alarmet väckte mig, men på något sätt sydde jag ändå ihop dagen.

Var 17,0 grader inomhus trots att det bara var 3,6 minus ute. Det kommer att bli en riktigt kall vinter i år. Inomhus alltså. Troligen gjordes någon justering när de gjorde den där OVK:n. För nu är det riktigt kallt redan innan det ens är kallt ute.

Fick ett mess från en man från tiden då man chattade på Aftonbladet och sedan Vilda webben. Han är väldigt nyfiken av sig och dyker upp lite då och då med frågor som ”man inte ställer” om man inte är väldigt nära. Gärna om min privatekonomi. Den här gången höll han sig relativt på mattan, men naturligtvis öppnade han med en fråga som jag inte känner någon annan som skulle fråga så där rakt på. Dessutom känner jag honom inte, inte på riktigt alltså. Har träffat honom ett par gånger i verkliga livet och kan säga att han verkligen inte är min typ. Arrogant, och som sagt nyfiken. Men vi pratade en stund nu och det var okej. Men han är fixerad vid pengar och vill gärna veta sådant som jag inte tror jag berättat för någon människa. Möjligen för katterna.

Drack kaffe och åt dagens delicato, en chokladboll med apelsinsmak. Så god! Bestämde mig för att se Halv åtta hos mig innan jag tog tag i dagens studier.

Sen började oljudet från dem som renoverar. Det är det alltid någon som gör och värre oväsen får man leta efter. Igår höll de på till efter klockan 21, trots att det står klart och tydligt att det är förbjudet efter 19:00. Men jag orkade inte ge mig av från mitt hem igen. Det gjorde jag förra veckan, men jag behöver få vara hemma. Kan inte sitta på ett fik och plugga jämt. Men det är tillåtet att terrorisera grannarna på dagtid. Jag har till och med kollat med kommunen vid tidigare tillfällen. För det är verkligen alltid någon som håller på. Byta kök och badrum var och vartannat år är det nya svarta. Så tycker dom att man ska skämmas för att man tar en plastpåse till äpplena eller bilen när man spar nästan 4 timmar. För att inte tala om flygskammen vi ska ha ångest för. Du nya sköna värld…

Trots oväsendet pluggade jag i flera timmar. Hade lurar på mig som dämpade ljudet. Åt lunch, pratade i telefon och slutligen gav jag mig av till Kista lagom för att hinna till veckomässan klockan 18:30. Efteråt gick jag till SATS  och tränade.

Innan jag åkte hem shoppade jag på Kvantum, 2 bananer och 2 färdigrätter. Hemma åt jag lite och drack kaffe. En dag går så fort.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det gäller att tråckla bra om man vill sy ihop dagen

 1. Znogge skriver:

  Jag har väldigt svårt för den sortens personer som ställer sådana frågor. Dessutom kan jag inte begripa hur någon annans ekonomi kan vara av minsta lilla intresse. Man kan vara intresserad och man kan vara nyfiken men i vissa sammanhang blir det stor skillnad.

  Kram och god morgon!

  • Kraka skriver:

   Det finns märkliga människor ”där ute”. Jag misstänker, utan att veta säkert, att han har någon typ av syndrom eller neuropsykiatriskt handikapp. Han är inte vad jag kallar ”normal”. Det är, för min del, en avslutad kontakt. Men han ”dyker upp” i bland med mess på olika sätt. Ofta för att angripa mig för något som hänt i politiken, för att kritisera min livsstil eller annat. Den här gången ville han ”bara” höra om jag jobbat på Ackis (Akademisk sjukhuset i Uppsala). Han skulel operea sitt öra där. Eftersom jag inte jobbat på operation, bara på Bränskade centrum, så hade jag inget intressant att svara honom.

   Kram och god kväll och senare godnatt!

 2. skogsnuvan skriver:

  Ja det var mig en konstig gubbe. Jag har då aldrig fått några frågor om ekonomin och inte har jag frågat något heller. men det är väl så att det finns alla sorter här i världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *