Måndag i Uppsala

Det blev en på flera sätt märklig dag, men inte dålig. Jag skulle ha en muntlig tenta, men vi bestämde att skjuta upp det till efter helgerna. Jag kände mig inte i balans och vi pratade istället om livet och min stackars Lucas.
Jag har ju inte bråttom med mina kurser och kan precis lika gärna avsluta den här i januari eller senare. Det ingår en munlig tenta i en del av kurserna. Alltså både en muntlig och en skriftlig. Fast den skriftliga är ett slags uppsats, som kallas PM, och ska vara på så där 5-7 sidor.

Efteråt gick jag till Günterska och drack kaffe. Satte mig vid ett bord längst in i ett litet rum för att få i mig lite sen frukost/tidig lunch. Föll för en saffranscroissant med räkor. Enormt god. Men egentligen för dyr för min nuvarande ekonomi. Men jag kände att jag behövde den. Det var ett lugnt rum och jag hann plugga en bra stund innan jag gav upp. Jag satt där så länge att det fylldes upp med lunchätare och då blev det lite för rörigt för koncentrera sig. Jag lyssnade på ljudbok en stund medan jag drack en kopp kaffe till.

Sedan gick jag för att köpa frimärken och gick därefter tillbaka till skolan och satte mig i biblioteket. Bodde jag i Uppsala skulle jag sitta där ofta och plugga.

Jag skrev mina julkort, la dem i kuvert som jag adresserade och satte på frimärken. När jag var klar pluggade jag tills det var dags att gå ett par trappor ner till den julfest som ordnats av dem i studentkåren som är ambassadörer för Erasmus.

Det bjöds på ett litet julbord. Det fanns både sill, köttbullar och prinskorv. Precis lagom.


Uppsala kammarkör sjöng delar av sitt konsertprogram för oss.

Jag åkte sedan hemåt, klev av pendeln vid Helenelund och gick ner till T-banan i Kista. Det kändes omöjligt att vänta nästan 20 minuter på bussen i kylan. Det var verkligen kallt, trots plusgrader.

Träffade en Turf-kompis i Kista och vi pratade en stund. Han skulle visst gå till Lorden en stund tror jag. Men jag var alldeles för trött för att ens tänka på en utekväll. Hade gått upp redan 04:30.

När jag kom hem fick pojkarna lite mjukmat och jag la mig i ett varmt bad. Där somnade jag och fick fylla på mer varmt vatten. När jag gick upp till sist var det raka vägen till sängen. Kände att Orvar la sig vid mina ben. Låg alldeles stilla för jag ville inte att han skulle få för sig att gå igen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Måndag i Uppsala

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en bra dag tycker jag, där både kroppen och själen fick sitt.
  Ha en fin tisdag också!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  En intensiv men också bra dag tycker jag. Att du inte orkade med en utekväll efter att stigit upp så tidigt, det förstår jag mer än väl.

  Kram och ha en fin tisdagskväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *