EFIT – Ett Foto I Timmen – 27 december

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 7 december hittar du här.

Vad det här skulle bli för slags dag skulle visa sig. Jag hade inga förväntningar när jag klev upp. Så trött.

Klockan 9-10: Tittade ut medan kaffet blev klart. Det hade kommit snö, var ett par minusgrader ute och 17 grader inomhus.

Klockan 10-11: Började lyssna på en ny bok. Den är del 2, fast en fristående fortsättning, i en serie.

Klockan 11-12: Varma bad är det enda som får mig varm. La mig med ljudboken i ett rejält skumbad.Klockan 12-13: Tog en vilostund i bädden. Hittade Orvar under filten.

Klockan 13-14: Dags att gå upp. I alla fall om man är människa. Kingston och Orvar bestämde sig för att ligga kvar en stund till.

Klockan 14-15: En stund vid datorn med en kopp kaffe som sällskap.

Klockan 15-16: Stannade till vid Cirkel K i Upplands Väsby för att äta. Tunnbrödsrulle och en kopp kaffe. Cola zeron tog jag med hem.

Klockan 16-17: Satt länge med maten och kaffet. Stressade av med ett av mina favoritspel Happy Color.

Klockan 17-18: Dagens tyngsta uppgift var utförd. Jag hade hämtat urnan med Lucas aska.

Klockan 18-19: Packade upp och provade mitt senaste inköp. En ordentlig fläkt. Min stackars kupévärmare orkade inte med sin arbetsuppgift att hälla värmen här inne. Den gick sönder för ett par dagar sedan. Tyckte det var lika bra att köpa en rejäl värmefläkt. Med tanke på hur kallt det är.

Klockan 19-20: Tittade på tredje delen av serien om Hasse och Tage.

Klockan 20-21: Hittade filmen Äppelkriget i sin helhet på youtube.

Klockan 21-22: Filmen fortsatte ett tag till.

Klockan 22-23: Kvällen var över och det var dags att sova. Lite ljudbok som ”godnattsaga”.

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

11 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 27 december

 1. Anni skriver:

  Hasse och Tage, jag har bara sett första delen – hoppas att de andra finns kvar på play ett tag.
  God fortsättning!

  • Kraka skriver:

   Programmen, de är 3 stycken, finns kvar till februari på svtplay.

   God fortsättning önskar jag dig också!

 2. Znogge skriver:

  En bra dag tycker jag. Så jobbigt att du har det så kallt bara. Nattetid har vi 19 grader i sovrummet men dagtid måste det vara minst 20 tycker jag. Kan inte föreningen göra något åt saken…

  Kram och ha en bra dag!

  • Kraka skriver:

   Både ja och nej. De har ställt in ventilationen så jag ska ha under de lagstadgade 200 becquerel radon. Det har jag nu.
   Det råd de ger till dem som tycker det är kallt är att dra igen vädringsventilerna som sitter ovanpå några av fönstren. Det gjorde jag första året efter fönsterbytet 2010. Då fick jag 950 becquerel. Så jag får välja mellan att ”frysa ihjäl” eller få lungcancer. Jag har gjort mitt val…
   Innan fönsterbytet var det aldrig så här kallt. Fönstren var mindre täta och det behövdes då inte en så här aggressiv ventilation. Det är faktiskt lättare att värma upp i stugan (fast väldigt dyrt) där det är plus 4 grader vintertid utan värme. Trots att den är oisolerad och det är stora springor vid dörrarna (som påsikt ska åtgärdas) så blir det ordentligt varm med kombon elelement och eldning i köksspisen. Här sjunker temperaturen direkt när jag stänger av fläkten. Hade nyss 22,3 grader, för cirka 20 minuter sedan. Då stängde jag av och nu är det redan nere i 19,6.

   Det var en bra dag, om än lite jobbig, igår. Tror att den här dagen också blir bra. Har rätt sansade planer och i dem ingår inga ”utflykter”. En hemmadag helt enkelt.

   Ha en bra lördag!
   Kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Om man blir riktigt nerkyld är det bara en bastu eller ett varmt bad som kan göra en varm. Jag har varit så lat att jag inte eldat i bastun på länge nu. Ett bastubad före jul brukar jag ha men jag ides inte gå i snön ända ner till sjön. Ha nu ett gott nytt år och hoppas att allt blir bra för oss alla.

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Önskar dig detsamma, ett riktigt gott 2020!
   Bastu är inte dumt, brukar basta på SATS i Kista när jag tränar. Men idag är det en riktig inomhusdag för mig. Ska inte röra mig utanför mina 51 kvadratmeter.
   Ha en fin lördagskväll!
   Kram

 4. Mia skriver:

  Jag gillar INTE att du har det så där kallt! Funkar den nya fläkten bra?? Hoppas det så att du kan få det drägligt i alla fall!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är ju en byggfläkt av mindre modell. Hade jag haft plats för en större hade jag köpt det, men den fungerar fint. Har 22 grader just nu. Ska dra ner lite på den strax. Men det är skönt med mycket värme tills jag blir varm.
   Inatt kunde jag sova i bara pyjamas för första gången sedan vi flyttade hem från stugan. Annars är det frottémorgonrocken som gäller och tjockt täcke och en filt.
   Fläkten har vilat under natten, men jag hade lyckats värma upp så det höll sig tills jag somnade. Men på morgonen var det 18 grader.
   Min pappa var, precis som jag, frusen av sig och vi hade alltid 25 grader inomhus. Men så bra behöver jag inte ha det. Men 20 grader känns rimligt.

   Ha en bra söndag! För det tänker jag ha.

 5. Efwa skriver:

  Kikar in på din dag. Fy vad jobbigt att det inte går att få upp värmen till en mer rimlig nivå. Hoppas fläkten gör att det blir lite bättre.

  • Kraka skriver:

   Jag är faktiskt riktigt nöjd med fläkten. Den är effektiv. Tyvärr blir det snabbt kallt igen efter tt jag stängt av den.

   Ha ett gott slut på 2019 och ett gott nytt 2020!

 6. Micke skriver:

  Tokigt det där med innertemperaturen.
  Att det sjunker så fort också..

  Men vädrar man (blåser in kalluft) går det fort. Finns ju lösningar med värmeväxlare där den varma luften som ska ut värmer upp den kallare som ska in så den är nån grad kallare vara. Men kräver annan form av ventilation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *