Jag har fått nog

Strax efter halv åtta började hamrandet och borrandet. Hade jag inte haft för avsikt att gå upp klockan åtta hade jag ringt till störningsjouren. För jag har verkligen fått nog!
Vore det inte så besvärligt skulle jag flytta till stugan. Men där finns ju varken tillgång till vatten eller toalett. Att det är förbjudet att bo där på vintern skulle jag däremot fullkomligt strunta i. Som sagt: Jag har fått nog!

Släpade mig ut i köket och gjorde kaffe. Lyssnade en stund på ljudbok medan jag vaknade och värmde upp till en temperatur som min kropp kunde acceptera. Typ 20 grader eller så. Att det inte är tillåtet att värma med fläkt struntar jag i. Det är ju ingen annan i den här föreningen som bryr sig om att följa regler. Jag har fått nog!

Kunde konstatera att det återigen är plusgrader, lägre lufttryck, grått och igenmulet. Jag har fått nog!

Jag struntade i att gå till kyrkan. Idag hade jag kunnat gå dit klockan 11, en tid som passar mig dåligt de flesta söndagar. Men eftersom vår kyrkoherde inte tycker att vi ska få ha gudstjänster i Akallakyrkan eftersom vi inte är nysvenskar (ja, han tycker att det är nysvenskarna som är målgruppen. Det står visserligen inte i protokollet, men det var vad han sa) så är det uppenbart att vi som är födda in i Svenska kyrkan inte är välkomna i församlingen. Dessutom läxade kyrkorådets ordförande upp oss som skrivit på en lista om att vi ville ha söndagsgudstjänsterna kvar i Akalla. Vi hade ”undergrävt förtroendet för kyrkorådet och församlingens ledning”. Detta trots att det inte fanns något beslut taget, det kom upp som ett informationsärende, utan att stå på dagordningen (vilket är som det ska, information ges på plats), i november och beslutet togs på kyrkorådet i december. Så vitt jag vet, och det har jag kollat med klokare folk än jag, så är det precis i det ”fönstret”, mellan information och beslut, man ska agera. Genom att läxa upp oss fick ordförande resten av kyrkorådet emot oss i Akalla. Det är inte olagligt att bete sig så, men så jäkla fult. Jag har fått nog!

När det borrades strax efter klockan 17 ringde jag störningsjouren. Tyvärr kommer de nog inte att kunna lokalisera borrandet om det inte låter precis när de kommer. Nu har det varit tyst en stund. Jag har fått nog!

Kollade runt lite på hemnet. Hittade en 2:a jag skulle kunna tänka mig. Om jag lägger 1 miljon som kontantinsats så blir min månadskostnad ”bara” 18 151 kronor. Nu var det lite av ett drömboende, men ett normalt boende som inte är i samma typ av förort jag redan bor, brukar ligga mellan 12 000 och 15 000 i månaden. Sådana lån får jag inte med min inkomst. Bostadsmarknaden är galen! Jag har fått nog!

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Jag har fått nog

 1. Läser detta och försöker hitta ord för vad jag ska skriva. Dels för att jag nog rent av är mållös. Först för den människa som anser sig ha rätten att på en helg borra och hamra SÅ tidigt på morgonen. Bara det satt jag och gapade över, sedan läser jag om det här med kyrkan och jag erkänner jag har nu läst om testen för att riktigt förstå vad det är jag läser. Att NI inte ska kunna nyttja kyrkan?! Vart sjutton är vårt samhälle på väg? Pratade så sent som igår med en av mina studiekamrater. Han är från Stockholms innestad men bor numera i Täby. Vi diskuterade hur samhället blivit, att det folk sa förr om ”händer i storstäderna” numera är ”händer i hela landet”. Bostadsmarknaden du beskriver, den är lika här i förhållandevis mot Stockholm ”lilla Falun”. Respekten mot sina medmänniskor är precis lika här. Att gå ut på kvällarna undviker man, och i förrgår hade någon målat hakkors på kapellet som ligger ett par 100 meter från min bostad.

  VART är vi på väg?!

  • Kraka skriver:

   Man kan verkligen undra vad som händer. Allt ska anpassas till nysvenskar och man kör över oss som är födda här. Vet inte om du läste när jag skulle hämta paket senast. Jag blev tvungen att be om det på engelska. Gick vara glad att jag inte var tvingad att prata arabiska med gubben. Han kan minsann svenska, har jobbat, eller innehaft, den där affären i evigheter och jag har pratat med honom förr. Jag är jävligt trött på att vara i minoritet. Vi är någonstans mellan 11 och 13% infödda svenskar där jag bor. Det kvittar att de är trevliga och hälsar (det gör ju aldrig svankar) men de följer ju inte en enda regel som vi har i bostadsrättsföreningen. Det ser ofta ut som en soptipp och de stör på tider då det ska vara tyst.

   Ha ett bra slut på året!

 2. Ingrid skriver:

  Det är jättejobbigt när det renoveras, så jag förstår mer än väl att du har fått nog.
  Det är plusgrader här också i dag och just nu vid tiotiden har vi 6 grader och det är så mörkt att man måste ha lamporna tända, men i morgon är det utlovat solsken och klart och fint väder.
  Hoppas att du får en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Här är plus 8,3 grader, mulet och ingen snö kvar. Eftersom det är varmt ute har jag också varmare inomhus, 19,2 grader.
   Har precis klivit upp, det är lugnt än så länge. Ska jobba inatt men vågade inte somna om ifall borrmarodören sätter igång. Jag behöver ett par timmar studiero.

   Önskar dig en fin måndag!
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Läste detta igår och fann inga ord som räckte till att svara.
  Jag kan hålla med dig i mångt och mycket. Särskilt när det gäller folks hänsyn.
  Både infödda svenskar och nysvenskar använder sina mobiler helt överhettat. Den senare gruppen mestadels med högtalaren på och en ljudnivå i språket som är jobbigt hög. Överallt.
  Håller också med om alla borrningar som kan bli på konstiga tider.

  Jag har också fått nog, många gånger! Men nu önskar jag dig ett riktigt gott nytt år 2020!
  Kram, Gerd

  • Kraka skriver:

   Hänsyn verkar folk inte kunna stava till längre. Det knuffas och trängs överallt, ingen följer de gemensamma reglerna och alla ska bara ha och ha.
   Allt ska anpassas till nysvenskar och aldrig är de nöjda utan ser sig som diskriminerade hela tiden. Man kan ju undra vem/vilka som är diskriminerade i ett samhälle där vi hela tiden ska anpassa oss till deras regler och språk.
   Vi ska hela tiden stressas med kundundersökningar och vara till pass. Vi är maximalt bevakade hela tiden och får inte ens ro och vila i kyrkan längre.
   Jag är trött!

   Önskar också dig ett riktigt gott nytt år 2020!
   Kram

 4. Znogge skriver:

  Jag förstår mer än väl att du har fått nog för det hade jag också fått. Varför kyrkans aktiviteter och lokaler ska anpassas efter nysvenskar säger bara en hel del om den flathet som råder i Sverige. Vart är vårt samhälle på väg kan man undra? Jag förstår mer än väl att du vill flytta men bostadssituationen i Stockholm är galen den med. Sonen lämnar sin lägenhet på Söder den 31/1 men har ännu inget nytt. Lätt panik så han flyger upp idag, tidigare än planerat.

  Kram och ha en så bra dag som bara går.

  • Kraka skriver:

   Flathet var ordet sa Bill till Bull. För flata är vi när inget får vara anpassat för oss som levt här i generationer.
   Förstår att sonen är stressad, för det är inte lätt med bostäder. Speciellt om han vill bo i innerstaden. Där kostar en 2:a minst 6 miljoner, men med budgivningen får man nog räkna med 8.
   Jag kan aldrig ta mig härifrån, för de cirka 2 miljoner ja i bästa fall kan få kan jag bara flytta till en liknade förort med samma befolkningssammansättning. För att få låna mångmiljonbelopp behöver man ha månadsinkomster på belopp som ingen sjuksköterska ens kan drömma om. Jag måste också tänk på att min månadskostnad inte får överstiga vad jag klarar på min pension den dag jag slutar jobba. Jg räknar med att 50% av pensionen kan jag klara att betala för boendet och då handlar det om runt 6000 i månaden. För det får man ingen bostad någon annanstans än i yttre förorterna.

   Ha en fin näst sista dagen på året!
   Kram

   • Znogge skriver:

    Sonen inser sina begränsningar och kommer att nöja sig med en liten 1:a för han vill bo kvar på Söder. 3 miljoner får han räkna med och då får vi gå in med ett stödlån. Han har ändå en bra inkomst men är man singel så blir man lite begränsad för om två köper är utrymmet så klart större.

    Kram och ha en bra nyårsafton och arbetsnatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *