Återresan

Trots att alarmet inte väckte mig förrän 08:15 var jag hur trött som helst. Dels hade det blivit sent på kvällen, dels hade jag bara sovit 4 timmar natten innan.

Packade ihop mina saker, hade inte så mycket med mig och gick ner i köket och åt frukost med Fia. Sedan blev det dags att åka. Jag skulle hem och Fia hade en sak inplanerad. Egentligen hade jag ingen lust alls att åka hem. Hade behövt det lantliga lugnet för att vila efter lång period av för mycket.


Katten, som just heter Katten, hade lagt sig i sängen där jag sovit. Hade missat att ha dörren öppen så hon kunde kommit in och sovit med mig. Nu passade hon på när jag packat ihop.

Innan jag åkte tog jag en bild på tornhuset, det som jag hoppas få bo i. Det är 3 våningar med kök i botten, sovrum, toa och dusch i mitten och ett vardagsrum med utsikt på övre våningen. Men vi får se hur det blir, om de som bor där nu hunnit flytta till vecka 5.

Vädret lämnade allt att önska, men det var i alla fall inte halt eftersom det regnade och var plusgrader.

Jag tog vägen via Skillingaryd, tankade och besökte kyrkogården där jag har vänner. När jag tankade åt jag en lättare lunch, en macka med skagenröra.

Jag var jättetrött och till sist insåg jag att jag var tvungen att stanna på en parkering och sova. När jag vaknade började det skymma. Men jag hoppades ändå hinna till Norrköping medan det var ljust. Men det gjorde jag inte för jag fastnade i långa, stillastående köer som jag sedan läste berodde på en trafikolycka.

När jag väl kom till Norrköping var det alldeles svart och någon plantering på farfars grav var inte att tänka på. Det får bli nästa gång jag passerar där.

Jag stannade vid Stavsjö även på hemresan. Köpte kaffe och ett wienerbröd. Eller fick ett wienerbröd om jag ska vara noga. Jag hade ett kaffebröd laddat på mitt bensinkort och tyckte det var lika bra att använda det medan jag kom ihåg det. Minns inte om det var en nyårsgåva eller om det  var något jag tjänat in.

När jag kom hem väntade Kingston och Orvar. F, min son, hade sett till dem och givit dem mat och vatten. De verkade nöjda och ingen nöd hade gått på dem.

Jag hade haft en massa fantasier på vägen hem om hur jag skulle laga middag, ta fram något ur frysen och laga till. Men väl hemma blev det kaffe och två ostmackor. Sedan tog jag ett bad. Jag var helt enkelt för trött för lagad mat och ska göra tidig kväll tänkte jag.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Återresan

 1. Znogge skriver:

  Det lät som en ganska jobbig hemresa med tanke på att du var trött men det gick ju vägen. Själv är jag imponerad av att du lyckades somna i bilen. Det hade aldrig jag gjort. Tornhuset ser väldigt mysigt ut. Jag har kanske missat något här men är det så att du ska jobba i trakterna där ett tag, om jag får fråga alltså…

  Kram och god natt. I morgon börjar allvaret här.

  • Kraka skriver:

   Ja, jag ska jobba på intensiven i Växjö vecka 5 till 32, eller om det var 34.
   Jag sover ofta i bilen när jag är ute och åker. En timmes tupplur eller så.
   Lycka till med jobbstarten!
   Kram

 2. Mia skriver:

  Håller med Znogge, det lät jobbigt det där men skönt att du kunde sova en stund i bilen när du nu hade sovit så lite innan. Ett bad lät skönt, avslappnande, sov gott nu <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *