Göteborg – Tredje dagen

Jag var ordentligt trött när alarmet väckte mig. Inte för att det blivit jättesent, jag låg i sängen före midnatt och jag hade bara köpt ett enda glas rött till maten. Men dagen hade tagit mycket energi och så även kvällen. För den som är introvert går det åt mycket energi att interagera med människor och interagera var just vad vi gjorde. Speciellt under gruppövningarna.

Gick upp, gjorde kaffe och åt en liten macka. Bestämde mig för att det inte var nödvändigt att hinna till kaffet, bara jag var i tid till dagens program. Vi skulle börja med att ses i grupperna och göra en gruppövning.

Det var lördag och spårvagnarna gick lite mer glest på morgonen. Men jag hann i tid för att både hinna med kaffe, macka och inköp av böcker skrivna av dagens föreläsare.

Gruppövningen var helt fantastisk. Vi fick varsin bok av barnversionen av Sara Stridsbergs Dyksommar. Hela boken är full av underbara illustrationer.
Vi började med att läsa boken två gånger, högläsning. Jag fick börja och läste första gången. Efter de två genomläsningarna diskuterade vi boken utifrån våra känslor och tankar. Den handlar om ett barn vars pappa lider av psykisk ohälsa.

Efter förmiddagens kaffe var det dags för Maciej Zaremba och Astrid Seeberger att samtala om Svensk sjukvård i ett vägskäl – ett samtal om vårdens mening.
Det var ett mycket bra samtal och det fick i slutet också komma in en eller annan fråga, eller replik, från oss i publiken.

Sedan blev det lunch, förmiddagen hade bara flugit iväg. Lunchen fanns av två slag, en med kyckling. Det gjorde mig glad. Inte för att jag har något emot att äta vegetariskt, men det är numera allt vanligare att det bara serveras vegetariskt. Ett sätt att marginalisera alla oss som inte är varken vegetarianer eller veganer.

Pastasallad med strimlad kyckling på toppen. Det fanns två slags dressing, jag valde den med curry.

Efter lunchen intervjuade Astrid S Maciej Z om hans bok Huset med de två tornen. Det är en självbiografisk bok och det ska bli spännande att läsa den. Intervjun handlade om hela Maciejs liv, uppväxt och hur han som 17-åring fick veta sin mors hemlighet. Hon var judinna och därmed var han halvjude. Han använde själv det ordet, för jag är inte så säker på att den som har en judisk mamma inte är jude rätt och slätt. Den tillhörigheten ärvs från modern. Om någon som läser min blogg är jude/judinna får du gärna kommentera och reda ut begreppen.

Efter ännu en kopp kaffe och en kaka var det dags för de sista gruppövningen. Vi fick läsa två dikter av Bodil Malmsten, högläsning denna gång också. Sedan skriva en berättelse utifrån dessa, som handlade om ensamhet. Tror jag att de gjorde. I alla fall den andra av dem. Den första handlade om utsatthet, speciellt i rollen patient vårdgivare.
Den som ville, fast det var frivilligt, fick läsa upp sin berättelse. Jag började och till sist hade alla läst upp, även de som inte tänkt dela med sig. Men vi hade kommit varann så nära i gruppen, vi var 7 stycken. Jag kommer att sakna dem nu när jag är hemma igen.

Efter gruppövningen var det en kort avslutning och utvärdering på papper. Sedan dags att åka. Några hade redan skyndat till sina tåg. Jag skulle stanna ännu en natt, och dag, eftersom det är så få tåg på lördagskvällar och ganska dyra biljetter.

Åkte spårvagnen in till Göteborg, klev av vid Valand och gick Avenyn ner. Letade efter något trevligt att äta. Hittade till sist ett ställe på en tvärgata, tror det heter Cappucino, där man hade räkmacka med ett glas vin för 149 kronor.

Det var en bra räkmacka, vinet var gott och jag lyssnade på ljudbok medan jag åt. Funderade på om jag skulle göra något mer eftersom det var lördagskväll men kom fram till att jag behövde vila. Men en semla ville jag ha med mig till kvällskaffet.

Gick ner till Brogyllen, ett av de två ställen i Göteborg som är kända för sina goda semlor. Men de hade inte en endaste kvar. Kände mig besviken, men bestämde mig för ett wienerbröd och en dammsugare istället.

Kvällen försvann fort, drack mitt kaffe och lyssnade på bok. Somnade och så var den dagen slut.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

4 svar på Göteborg – Tredje dagen

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en givande och intressant dag. Så försmädligt att du blev lurad på semlan, men det går väl flera tåg.
  Glad måndag!
  Kram, Ingrid

  Visst sjutton är 2×5=10
  Jag får försöka igen
  Nej, det är fel påstår wp
  Nu får vi se om 15-7=8

  • Kraka skriver:

   Det var en mycket bra dag. Men jag var rätt trött efteråt.
   Semlan tog jag igen nästa dag.

   Det är märkligt med de där mattetalen, de verkar krångla i perioder. Just matte ska väl annars datorer vara bra på. Men med tanke på att de inte ens kan räkna lågstadiematte ibland så ska vi nog akta oss för att lämna våra liv i deras händer. AI är ett hot, dock ett spännande sådant.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Dag tre blev ju minst lika bra som dag två känns det som. Dock var det nog ganska så lagom att det var slut sedan för i alla fall jag hade nog inte orkat mer. Lite synd på fastlagsbullen men det kommer garanterat att bli fler tillfällen.

  Kram och god måndagskväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, två dagar räckte. Det tar energi både att lyssna och delta.
   Fastlagsbulle fick jag mig en på söndagen.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *