Bullen i heta väggen – Bloggutmaning i januari 18

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i januari med en fråga att besvara varje dag.

 

Jag tycker det är rätt eller fel att äta semlor innan semmeldagen?

Egentligen får folk göra lite som de vill tycker jag. Hade de inte varit förpackade i 2-pack hade jag köpt semla i torsdags kväll. De såg riktigt goda ut. Men på något sätt orkade jag inte förvara den andra semlan i den gemensamma kylen här på vandrarhemmet. Det är så stort och så många som bor här. Hade jag bott på Stigbergsliden hade det inte känts som ett problem.

Jag äter med andra ord gärna semlor lite när som. Men hetvägg, det vill säga semla i varm mjölk, det äter jag bara under fastetiden. Förresten ska man väl inte äta semlor alls under fastetiden. De ska ätas på fastlagstisdagen, den tisdag som kallas fettisdagen, och sedan ska man fasta. Men religiös fasta är inget jag tillämpar.

*Bild från nätet.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i januari 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Bullen i heta väggen – Bloggutmaning i januari 18

 1. Ingrid skriver:

  Jag gillar hetvägg – semla med varm mjölk och lite kanel på. Det äter jag ofta som kvällsmat, men inte förrän i på fastlagstisdagen och framåt. Att äta semla i november, skulle aldrig falla mig in. Här har de funnits i flera månader nu.
  Hoppas du har en skön lördagskväll!
  Kram, Ingrid

 2. Lollo skriver:

  Det är hemskt länge sedan jag var här hos dig på bloggen!
  Hinner inte med riktigt som jag vill, men här kommer i alla fall en hälsning och en önskan om god fortsättning på det nya året.

  Min föresats kommer att vara att undvika semlor över huvud taget, av rena hälsoskäl. Om jag lyckas är en annan sak. Det är ju så gott … 😉
  I övrigt tycker jag inte att det spelar någon roll när man äter dem. Just semlor har ingen tradition som fastnat hos mig.

  Ha det gott. Ska försöka titta hit lite oftare (om jag kan)

  • Kraka skriver:

   Det är enormt svårt att hinna läsa alla bloggar man vill. Ännu svårare att hinna kommentera och jag ligger konstant efter med att svara på kommentarer här.

   Ha det gott du också!

 3. Mia skriver:

  Jag är inte så förtjust i hetvägg, tar hellre en kopp kaffe med semlan men det blir för all del inte så många semlor ätna här heller, jag brukar baka runda bullar och om jag får besök så fyller jag dom och låtsas att det är semlor 😉

 4. Znogge skriver:

  Jag brukar inte äta så många fastlagsbullar och tycker väl att man får äta när man vill. Samtidigt så tycker jag att det är lite onödigt med fastligsbullar innan man har hunnit sätta tänderna i julskinkan.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *