Kompensation och överkompensation, ett slags vanlig måndag

Bortsett från att jag räknat fel så var det nog en vanlig måndag. Men jag trodde att förra veckans brist på sömn skulle blivit kompenserad av att jag sov till klockan 11 på söndagen. Det kanske hade varit så om jag inte varit tvungen att gå upp 03:45 på måndagsmorgonen. Men det var jag alltså tvungen till.

Jag hade planerat precis hur jag skulle göra saker och i vilken ordning. Men först skulle jag skjutsa F till firman där lastbilen, hans arbetsredskap, stod parkerad. Sedan skulle jag äta frukost någonstans, hade till och med en kursbok med för att läsa i. Men inget blev som jag tänkt mig.

Jag var alldeles för trött för att äta frukost någonstans. Jag ville äta tillsammans med katterna. Köpte bröd och prickig korv på Cirkel K där jag bor. Sedan in och drack kaffe och åt några, tre tror jag det var, mackor.

Började läsa lite, men insåg att jag behövde sova. Bara lite för jag skulle vara på PostNords företagscenter klockan 8 och hämta paket. Men så blev det inte heller. Som tur var visade det sig. De stänger klockan 10:00 och då hade jag inte ens orkat upp ur bädden.

När jag väl kom upp pluggade jag duktigt och effektivt. Promenerade sedan ner till Akalla och hämtade en kursbok, tror det är den sista i den här kursen. Har varit ett himla hattande och drattande med försenade leveranser. Inte bra alls när man behöver sin kurslitteratur.

Från Akalla tog jag T-banan till Kista för ett cellprov. Hade kallats till en dropp-in-tid. Var lite tidig och därmed klar innan jag ens skulle varit där.

Åkte hem med boken och sedan bilen till IKEA. Började med att äta innan jag satte igång min shopping. Kuddar, rejäla överkast att täcka vissa möbler med så inte katterna ligger direkt i dem och några badlakan. Men jag hittade lite annat också.

Från IKEA åkte jag till företagscentret. De hade öppnat igen, sin kvällstid. När jag fick paketen, två stycken, blev jag nästan lite chockad. De var gigantiska. Blev tvungen att ringa F så han kunde ta dem i lastbilen. Sedan har vi packat upp dem och stuvat in i min bil. Två klösmöbler som pojkarna ska ha i Växjö.

När jag kom hem drack jag kaffe och gick och la mig en stund innan jag packade. Kan inte ta allt den här gången, bara det jag behöver direkt nu. Pojkarna ska stanna hemma ett par veckor och tas om hand av F. Jag behöver förbereda lite för dem först.

Gick upp och packade, såg några avsnitt av Kalifat och sov sedan tills det var dags att bära ut sakerna till bilen och åka.

Två goda kamrater

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kompensation och överkompensation, ett slags vanlig måndag

 1. Znogge skriver:

  Mycket som måste förberedas förstår jag. Så skönt att du kan starta upp och komma i ordning innan katterna ansluter.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så bra att du kan lämna ifrån dig katterna några veckor och få komma i ordning. Lycka till! Jag har sett de första avsnitten av Kalifat, men vet inte om jag ska se fortsättningen. Det är väl kanske att sticka huvudet i sanden, men det är bara för otäckt.
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *