Spådomar på riktigt och fejk – Bloggutmaning 4 i mars

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i mars med en fråga att besvara varje dag.

 

Läser du horoskop? Samt tror du på horoskop?

Jag läser horoskop. De där som finns i tidningar och ibland på nätet. Men de är allmänt hållna och naturligtvis tror jag inte på dem.
Jag skulle gärna vilja ha ett personligt ställt horoskop. Ställt av någon som inte känner mig, bara har min födelsetid. Men jag vill veta att det är någon som är seriös som ställer horoskopet och det är jag långt ifrån säker på att de som annonserar i tidningar om sin verksamhet är. De vill tjäna pengar.
Naturligtvis finns en och annan som ställer horoskop i den yttre bekantskapskretsen, men då faller det där med att det är någon som inte vet vem jag är.

En gång blev jag spådd. På riktigt alltså. Av en person som bara visste mitt förnamn. Hen började med att lägga ut tarrotkort, men sa att det gjorde hen för att den somblev spådd skulle känna sig bekvämare. Hen kunde spå helt utan dem.

Först fick jag en genomgång av hela mitt liv till den dagen. Med mängder av detaljer. Sedan berättade hen hur mitt liv såg ut just då. Sedan kom framtiden.

Jag fick veta saker om framtiden som ingen kunde veta. Saker som inte hänt och saker som jag ivrigt förnekade skulle hända. Det hände sedan, med lite växlande tidsintervaller.

Efter genomgången av de tre tidsepokerna då, nu och framtid fick jag ställa frågor. Jag försökte lura hen med att ställa frågor som byggde på felaktiga fakta. Men hen sa direkt att så är det ju inte. Det är så här.

Den här är en av de mest fascinerande upplevelser jag haft. Allt var så hundra procent rätt och riktigt. Eftersom det är nästan 20 år sedan så har allt som hen berättade om framtiden, man får en 2-5 års period framåt, inträffat. Så ja, jag tror på att det finns människor som kan spå på riktigt. Men också att det finns charlataner. Säkert tretton på dussinet av de oseriösa.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i mars 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Spådomar på riktigt och fejk – Bloggutmaning 4 i mars

 1. Ingrid skriver:

  Så spännande att du har blivit spådd och upplevde det som seriöst. I ungdomen umgicks jag rätt mycket med zigenare som kuskade omkring här på ön på somrarna och där försörjde sig många av kvinnorna med att spå och visst blev jag också spådd, men det var ingenting som jag tog på allvar.
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag ska berätta för dig någon gång. Lite mer privat. Inget jag vill dela ute på webben.
   Kram

 2. Mia skriver:

  Jo, de flesta som håller på med spådomar är nog inte så seriösa….Jag kände en gång en gammal tant som absolut ville lägga kort eller spå i sumpen när jag var där…ibland blev man riktigt överraskad, kan jag säga! Ha det gott nu <3

 3. znogge skriver:

  Så intressant! När det var en helt obekant människa som inte visste ett dugg om dig och som du dessutom inte kunde lura i fällan så undrar man. Dessutom så har sakerna hänt… Dock tror jag att det finns många som är rena bluffen.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *