Fem en fredag v. 11: Hamstring

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är något du alltid ser till att ha hemma?
 2. Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
 3. Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
 4. Hur handlar du vanligtvis din mat?
 5. Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?

 

 1. Kaffe. I första hand snabbkaffe, men vilket kaffe som helst går bra.
 2. Just nu ost och kaviar.
 3. Nej. Jag ser ingen mening i att hamstra en massa varor. Jag har mat så jag kan klara mig i två, kanske tre, månader. Dessutom kan jag inte isolera mig om jag inte åläggs det för att jag blivit sjuk i Covid 19. Är en av dem som måste jobba.
 4. Hemma i Stockholm storhandlar jag på Coop.se och kompletterar en del färskvaror. Här i Växjö kan man inte få hem mat från Coop och istället gör jag mina inköp på Stora Coop i Norremark.
 5. Kaffe!
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

28 svar på Fem en fredag v. 11: Hamstring

 1. hamstrar inte och så mycket mat har jag inte… när barnen flyttade hemifrån har jag bara småhandlat, potäter säljs väl i fortsättningen… färsk fisk, vi får se
  (läste att Tradera och Blocket stoppar all försäljning av handsprit och munskydd för att förhindra bunkring och skenande priser…. svartbörsen är i gång, läskigt när vissa försöker sko sig på andras rädsla)

  • Kraka skriver:

   Ja, det är verkligen obehagligt med svarthandeln av vissa varor samtidigt som det är brist på samma saker i vården. Handsprit och munskydd ska nu bokföras på samma sätt som vi gör med narkotika för att ingen ska kunna plocka med sig något hem.

 2. Geddfish skriver:

  Kommentaren försvann ut i cybern koden ville inte, fast den var rätt, suck.
  Men ha en trevlig fredag, kram!

 3. Tror inte på hamstring, klarar mig med mitt normala varulager, tror jag. Rätt så länge i alla fall. Satsar på att fira världssömndagen i dag i stället! 😀 Den som sover behöver ju inte särskilt mycket …

  • Kraka skriver:

   Jag tror inte heller på hamstring i det här sammanhanget. Men tömmer folk affärerna så är det väl bäst att köpa på sig lite saker. Köpte snabbkaffe igår och de två sista paketen pasta. Men jag antar att det kommer mer pasta när det blir vardag. För inte kan det väl vara slut i landet?

 4. Ingrid skriver:

  Vi är nog ganska överens när det gäller hamstring. Huvudsaken är att man ser till att inte kaffet (snabbkaffet) tar slut.
  Ha en bra helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Köpte 6 förpackningar snabbkaffe igår. Hade 2, eller 3, förpackningar hemma. Brukar köpa 10 när jag nätshoppar på Coop så det känns inte överdrivet.

   Ha en bra söndag!
   Kram

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har också kaffe som en viktig vara i vardagen. men vi har inte hamstrat någonting.

 6. Mia skriver:

  Kaffe kan man inte vara utan!!! 🙂 Jag är nog inte så orolig för egen del vad gäller maten men den allmänna ekonomin och infrastrukturen bekymrar mig….Trots det så hoppas jag att du får en fin fredagkväll 🙂

  • Kraka skriver:

   Ekonomin och världsläget är värre än brist på mat. Jag har ett rejält lager sedan innan krisen.
   Min fredagskväll var rätt kaotisk (jobbar helger) men jag hoppas på en lugn måndag. 🙂

 7. Paula skriver:

  Jag som är totalt kaffeberoende tänkte inte ens på kaffe! Hjälp, det är ju klart att jag måste ha det! Läggs genast till på listan.
  Tack för att du gör en insats och hoppas du förblir rask och kry och trevlig helg !

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Just nu längtar jag till måndag och ledighet. Eftersom både fredag och lördag varit kaosartade så är det en kvalificerad gissning att min söndags eftermiddag/kväll också blir det.

 8. Musikanta skriver:

  Vi har inte heller hamstrat något. Frysen är helt full så det som finns där får vi äta upp först. Kaffe är inte så viktigt för mig. Jag dricker också bara kaffe på pulver så det har jag ganska gott om. Men det kanske man ska köpa lite mer av. Bra tips. Och ost som jag glömde i mitt eget inlägg. Det går ju bra att frysa.
  Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är helt fullt i den lilla frysen jag har i min lägenhet här. Samma storlek som den jag har hemma i Stockholm och den är också full med mat jag lagat. Svälta ihjäl kommer jag inte att göra i första taget.

 9. Åsa skriver:

  Kaffe verkar viktigt för många. Tråkigt att vara utan, men det går! 😀

  • Kraka skriver:

   Visst, det går att vara utan. Men jag fungerar sämre om jag inte får min dagliga dos. En dos som är rätt hög m jag ska vara ärlig.

 10. Annie skriver:

  Vilken galen värld vi lever i just nu…Tur att det finns människor som dig som inte tappar huvudet i en kris.

  • Kraka skriver:

   Det är väl lite som i sinnesrobönen:
   ”Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”
   Det är väl det som fallerar lite varstans just nu.

 11. Det är väl snarare så att skafferiet får lite mer besök tror jag. Jag har fyllt på lite av det jag brukar ha hemma. Borde dock köpa mer värktabletter men det är mest för att jag har annan värk ibland.

  • Kraka skriver:

   Jag har ett stort paket acetylsalicylsyra både här och hemma i Stockholm. Jag har ont lite varstans och försöker leva med det så gott det går. Sälla jag tar värktabletter.

 12. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag förstår att kaffe är svårt att ersätta, men jag dricker inte kaffe så för mig spelar inte det så stor roll..

 13. znogge skriver:

  Jag hamstrar inte heller och hör dessutom till den gruppen som inte kan arbeta hemifrån. Är omgiven av folk hela dagen och på den vägen är det.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag är omgiven av patienter med luftvägsbesvär och eftersom man inte rutinmässigt testar dem så vet jag faktiskt inte om jag träffat någon med Covid 19. Varenda arbetsdag är en risksituation och jag har bestämt mig för att leva efter sinnesrobönen: ”Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”
   Den enda åtgärd jag vidtagit är att fylla i Vita arkivet. Men det är en komboreaktion på både infektionen och att vi mist en närstående vid 34 års ålder. Man vet aldrig när liemannen slår till.

   Kram

 14. Marit skriver:

  Kaffi ja, det er nok veldig viktig. Også for mannen her i huset. Men jeg tenkte ikke på det i det hele tatt. Har aldri drukket en kopp kaffi i hele mitt liv!

 15. Pingback: Fem en fredag v. 12: Väntan - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *