Helg, bloody helg

Så var det helg igen. En helg jag helst skulle varit utan. Inte bara för smittläget med covid-19 utan mest för att jag är så utmattad av sorg och sömnbrist. Det är som att vara mitt i en mardröm och veta att det aldrig går att vakna ur den.

Fredagen, före jobbet, förberedde jag helgens lunchlådor, pluggade lite, pratade i telefon och var en sväng hos Fia och U för att lämna tillbaka en kastrull jag lånat.

På jobbet var det kaotiskt redan då jag kom och så fortsatte helgen. En av komponenterna i kaoset är att det inte finns tillräckligt med personal, en annan att det är för få platser.

Jag blev kvar en extra halvtimme på fredagen vilket gjorde att jag inte hann till Stora Coop. Eller hunnit hade jag väl, men jag orkade inte. Kände helt enkelt att jag behövde hem så fort som möjligt. I den bästa av världar hinner jag sova 5½ timme mellan ett kvällspass och ett dagpass och det är betydligt mer än jag skulle hunnit om jag jobbat ”hemma i stan” med samma arbetstider.

På lördagen var det om möjligt ännu mer kaos på jobbet. Men på vägen hem hann jag med både att lämna 3 kassar med förpackningar till återvinningen och sedan en shoppingtur på Stora Coop där jag köpte den planerade osten och kaviaren. Jag tycker att den hamstring som pågår är hysterisk men den får ju till följd att dte blir tomt i hyllorna. Jag köpte de två sista paketen pasta eftersom jag har mängder av fryst köttfärssås. Förhoppningsvis kommer det väl nya varor i veckan, men man vet ju aldrig. Snabbkaffe köpte jag också på mig. Jag blir ingen välfungerande och trevlig människa utan kaffe.

När jag kom hem gjorde jag kaffe och åt ett par mackor. Pojkarna fick mjukmat. Jag var trött och kände att jag inte skulle orka plugga. Istället blev det så att jag tillbringade kvällen hos Fia och U. Fia och jag delade en flaska rött och åt ost och kex. Vi tittade på TV, play eller crom cast, och såg bland annat Vem vet mest.

När jag kom in till mig var jag trött och gick och la mig nästan meddetsamma. Men som vanligt vaknade jag jättetidigt efter att ha sovit dåligt. Det var inte många timmar sömn jag fått. Det är så många tankar som snurrar i huvudet.

På söndagsmorgonen och förmiddagen tog jag det lugnt till största delen. Det gäller att orka med jobbet. Man blir ju inte heller precis glad av att situationen i Sverige är som den är. Mest skrämmande är att ansvariga slår ifrån sig och säger att de inte känner igen sig i beskrivningarna, https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Vb3ra3/ingen-ska-jobba-utan-att-kanna-sig-trygg. Precis som att det inte varit så i åratal, bara att smittan har handlat om andra sjukdomar som gemene man inte känner till.

Jag har bestämt mig för att skjuta upp veckans tentamen till omtentamenstillfället i slutet av april. Kanske sover jag bättre och har mer ork när begravningen varit och sorgearbetet kunnat börja. Just nu är det bara kaos i tankarna och vi behöver få veta vad som hänt. Det föreligger förundersökningssekretess och ingen info kan ges. Jag ska förhöras i veckan som kommer om en sak jag sett och hört och som polisen är intresserad av att höra om. Sen får vi se vad som händer.

Det var helt okej att jobba. Personalbrist förstås, men det är mer normalläge än något att notera. Tiden gick i alla fall fort som den gör när man har fullt upp.

På vägen hem tog jag en sväng in på Stora Coop för att  köpa ris. Men det var slut och det fick bli lite mer mjukmat åt pojkarna. Köpte choklad också för att g en chokladkaka till Fia. Gav henne en igår, men sedan var jag med och åt upp den. Men nu fick den vila i lugn och ro. Man får just nu en liten silikonform att hälla smält choklad i efter att man blandat i någon smaksättning. Jag fick en sådan igår och hon ville också ha en. Nu har hon en. 🙂

Klockan var efter midnatt innan jag kom in till mig och sedan behövde jag varva ner. Lyssnade på ljudbok och drack lite rött.

 

Bild pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Helg, bloody helg

 1. znogge skriver:

  Kan tänka mig att det blir mycket intensiva arbetshelger för din del. Hoppas att det lugnar ner sig snarast möjligt. Själv förstår jag inte varför folk hamstrar. Spontant vore det mycket bättre att dela med sig och bara handla som vanligt. Men, men…

  Kram och ha en bra måndag!

  • Kraka skriver:

   Vi har ju inte haft några Covid-19 hos oss, bara några med misstanke som behövt andningsstöd och sedan kunnat avföras som smittade när provsvaren kommit.
   Det är snarare ett normalläge med personalbrist tror jag. Det är ju därför man måste hyra in. Men just här är man extra aggressiv mot hyrpersonal och beskyller oss för en det ena en det andra. Man skulle kanske prova att vara en bra arbetsgivare istället…

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen som ett tufft arbetspass och man får hoppas att det här lugnar ner sig snart. Allt verkar mer eller mindre hysteriskt.
  Ha en skön måndag!
  Kram, Ingrid

 3. Kraka skriver:

  Här har det ju inte ens börjat. Det är fullbelagt ändå och det finns inte plats för några med Covid-19. Men det hysteriska är ju verkligen att folk hamstrar mat. Killen på Coop igår berättade att i Stockholm hade en kund köpt konserver för 17 000 (sjutton tusen). Sjukt!

  Ha en skön måndag du också!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *