Fem en fredag v. 12: Väntan

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad väntade du senast på?
 2. Är du den som får vänta eller blir väntad på?
 3. Vad gör du vid ett tomt övergångsställe när det är rött?
 4. Låter du folk gå före dig i en kö?
 5. Hur är ditt tålamod gällande telefonköer?

 

 1. Jag väntar ständigt på saker. Men det är på olika ”nivåer”. I stort och smått. I långt och kort.
  Jag har väntat på att man skulle få hem ris på Coop och att jag skulle hinna dit innan det var slut igen. Igår lyckades det. Köpte 2 paket. Jag vill gärna ha ris till en del av de maträtter jag har i mina matlådor när jag jobbar.
  Just nu väntar jag, med viss bävan, att min arbetshelg ska börja. Men jag väntar också på att den ska ta slut och att det åter ska vara måndag.
  Jag väntar på att det ska bli sommar, eller i vart fall vår och varmare ute.
  Jag väntar på att mitt uppdrag här ska ta slut. Det är en lite för kaotisk arbetsplats för min smak.
  Jag väntar på att förundersökningen ska bli klar och att vi kanske får svar på några av alla frågor om hur och varför som ständigt snurrar i huvudet.
  Jag väntar på ett datum för begravningen och att den ska vara över så det egentliga sorgearbetet kan börja.
  Jag väntar på att min nya kurs, Estetik II, ska börja på tisdag.
  Jag väntar på att det ska komma att vaccin mot Covid-19. Det lär bli en lång väntan, minst 1-1½ år räknar man med.
 2. Jag är oftast tidig, även om det finns undantag.
 3. Det beror på. Ofta använder jag tiden medan jag väntar till att stressa av. Men har jag bråttom så går jag över.
 4. Lite då och då.
 5. Telefonköer är ett sattyg. Det är ofta mer än 150 personer före. Man skulle då kunna vänta i tystnad och använda tiden till att läsa för att ta ett exempel.
  Men bara för att man kan så tjatar man med 50-55 sekunders mellanrum (jag har tagit tid) om att man står i kö, att de jobbar så fort de kan, man vet väl om att att man kan gå in på webben och göra de flesta ärenden (om man kunde göra just det ärende man ringer om hade man aldrig kommit på idén att sitta där och lyssna på deras tjat). Jag undrar om de verkligen tror att man har så kort minne, korttidsminne, så de behöver upprepa varje minut. Vore jag så dement skulle jag ha en godman som skötte mina ärenden och knappast sitta där i telefonkön. Det är sällan något av mina telefonköärenden tar kortare tid än 30 minuter i kö, oftast tar det upp till en timme att sitta där. Då vill jag slippa höra detta tjat varje minut. När man sedan väl kommit fram tar det ofta bara 2 minuter att få ärendet gjort.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

16 svar på Fem en fredag v. 12: Väntan

 1. väldans lång väntelista, hoppas den blir kortare, trevlig fredag.

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Den blir nog aldrig kortare. Bara annorlunda. Saker betas av och nya kommer till.
   Ha en bra fredag du också!

 2. Geddfish skriver:

  Ja, denna väntan.
  Just i dessa virustider har väntan fått ett annat värde. Oftast när man väntar så har man ett hum om någon ungefärlig tidpunkt, men nu vet vi ingenting. Inget mer än att det kan bli värre.
  Önskar dig en fin fredag. Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Man kan ju alltid hoppas på en bra, och lugn, fredag. Men det är en ovanligt kaotisk arbetsplats.
   Ha en fin fredag du också!
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Nog finns det mycket man går och väntar på!
  Telefonköer är ett gissel, men med mobilen på högtalare behöver man i alla fall inte sitta med luren vid örat.
  Hoppas att du får ett drägligt arbetspass!
  Kram, Ingrid

 4. Kraka skriver:

  Tack Ingrid!
  Hoppas din dag blir bra.
  Kram

 5. Mia skriver:

  Livet är en ständig väntan, det finns alltid nåt att vänta på men att vänta i en telefonkö är nog det tråkigaste som finns…och tjatigt!

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  visst väntar en på mycket hela tiden. men det finns en gradskillnad, tycker jag. och en tidsskillnad. en blir nyfiken på din arbetsplats. och Estetik II låter trevligt

 7. Det är mycket man väntar på. Värst är att vänta på chefen som ska ta beslut.

 8. Lillian skriver:

  Har du egentlig tenkt over hvor mye av livet vi bruker på å vente på andre, vente på at ting skal skje? Vente på at det blir kveld så en får lagt seg, vente på at det skal bli morgen og på tide å stå opp…

 9. Åsa skriver:

  Ja men det var väl väl uttryckt, visst är det så, att vi väntar på en massa olika saker på olika ”nivåer”. Allt vi väntar på kan vi ju heller inte påverka själva för att snabba på tyvärr.

 10. Musikanta skriver:

  Jag väntar också på vaccin – åtminstone på någon medicin som kan ha någon verkan på viruset. Forskarna är duktiga så man vet aldrig när de hittar något. Det är väl mycket pengar inblandat också – nobelpris kanske?
  Håller med dig om att det är tjatigt med detta eviga upprepande i telefonkön.
  Ingrid

 11. Paula skriver:

  Jag säger som tidigare talare, ujuj vad mycket du väntar på. En del positivt en del mest avslut. Bäggedera viktiga förstås. Här på vischan har vi inte slut på några varor i affären, ris gillar jag också, men har börjat tänka till när jag läste hur mycket vatten som går åt till att producera detta ris och försöker därför hitta alternativ, gärna inhemska, som mathavre och matvete.
  Hoppas du får en fortsatt trevlig helg med minimal väntetid

 12. Znogge skriver:

  Ja, det finns mycket att vänta på och inget lär vara som väntans tider. Fast i dagsläget tycker jag att väntan överskattad. Just nu känns det som om man bara väntar, antingen på goda eller mindre goda… Tufft men ja! Hoppas att din arbetshelg löper på bra.

  Kram

 13. Karoleen skriver:

  Jag skulle hellre vilja att de berättade för mig hur många som är före mig i kön och hur lång tid det förväntas ta. Eller bäst av allt vore ju om man ringde in, ställde sig i ”kö” och de ringde upp när det är ens tur. Så slipper halva befolkningen sitta och bara vänta i alla dessa telefonköer. Tänk vad vi skulle få gjort som ett samhälle!

 14. Pingback: Fem en fredag v. 13: Första gången - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *