En onsdag i pestens tid

Jag har lånat en lista av Emma Engström och gjort om den till en lista för en onsdag.

 

Vad har du gjort idag?

Efter igår insåg jag att det inte är hållbart att vara passiv. Direkt efter morgonkaffet klädde jag på mig.
Gick in en kort stund till Fia och när jag ändå hade skorna på mig bar jag ut soporna.

Åkte en runda för att dels inköpa några verktyg (kam och karda) för pälsvård i zooaffären i Grand Samarkand, dels shoppa lite på Stora Coop i Norremark.

Köpte lite vin när jag ändå var nära en affär för dylika varor. Sedan hamnade jag lite fel för att vägen var avstängd på tillbakavägen. Kom förbi Kronobergs slottsruin. Klev aldrig ur bilen på grund av vädret.

Tankade bilen och sedan hamnade jag då äntligen på Stora Coop.

Hade planerat att äntligen köpa ris, de skulle få varor igår. Men inte fanns det något ris. Inga vita bönor heller. När jag frågade fick jag veta att folk varit på plats när varorna kommit och kastat sig över hyllorna och tömt dem på ett par timmar.

Köpte i alla fall något svindyrt specialris med dubbla priset och halva koktiden. Jag har ju ett antal portioner mat som behöver kompletteras med ris.

Åkte hem och drack kaffe och började titta på The Valhalla murders på Netflix. Drack kaffe och åt ett wienerbröd.

Pluggade.

Fia ringde och bjöd in mig på te. Vi tittade, och lyssnade, på Beethovens första och femte symfoni.
Fia var hungrig och jag hämtade korv och vin inne hos mig. U och A åt med oss vid TV:n.

Kände plötsligt att jag ville vara för mig själv och sa godnatt och gick hem. Satte mig vid datorn och såg ännu ett avsnitt av den isländska krimserien.

Vad vill du tipsa om?

Även om alla säkert redan vet det så vill jag tipsa om vilken fantastisk skatt youtube är. Vi tittade på några konserter med Beethovens symfonier, men där finns alltid något för alla.

Är det något du vill ha?

Jag har funderat ordentligt. Men jag kommer inte på något jag vill ha just nu. Tycker jag har det jag behöver och vill ha.

Vad har varit bäst idag?

Bensinpriset. 12:88 per liter.

Vad har varit sämst idag?

Att sjukhusdirektören på Karolinska Solna och Huddinge sagt i en intervju i DN att han inte behövde bry sig om förbudet att handhälsa eftersom han inte umgås med patienter.

Vaddå umgås med patienter?!!
Hur många grodor kan tillåtas hoppa ur hans mun egentligen? Patienter är inte någon lågtstående människogrupp som fina direktörer inte umgås med. Det är alla vi som kan bli patienter och även han, hur fin han än anser sig vara, kan drabbas av Covid-19.

Vilken låt sammankopplar med den här dagen?

Forever young, Alphavilles fantastiska låt, som spelades på radion när jag satt i bilen. Den är speciell rent allmänt med sin lite sakrala melodibörjan. Men idag, för första gången  fast jag hört den hundratals gånger, la jag märke till en strof i texten: ”Heaven can wait we’re only watching the skies Hoping for the best, but expecting the worst

Hoping for the best, but expecting the worst (hoppas på det bästa med förvänta sig det värsta) är alla preppers valspråk och just nu är det så passande.

Vad längtar du efter?

Att få veta vad som verkligen hände S. Att få ett avslut och sedan en början på ett långt sorgearbete.

Dagens fundering

Funderar på den mänskliga egoismen. Varför hamstrar folk varor så de har lager för månader framåt och så alla inte ens kan få till sin middag.
Det pratas så mycket om hur folk hjälps åt i kriser. Det har jag inte sett något av. Alla skor sig och tänker bara på sig själv. Var inne i ett flertal affärer och hyllorna med basvaror gapade tomma.

Dagens utmaning

Att hålla ihop och få vardagen att fungera trots nationell kris och personlig sorg.

Det här inlägget postades i Blogglistor, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på En onsdag i pestens tid

 1. Znogge skriver:

  Det var den mest korkade kommentar jag har hört på länge! Patienter är ingen statisk grupp utan något vi alla kan bli, snabbare än vad vi anar.

  Jag förstår inte heller varför folk hamstrar. Tänk så mycket enklare det skulle bli om alla delade med sig. I dagsläget finns det ingen anledning att befara någon svält i vårt land. Blir arg bara jag tänker på det…

  Kram och god torsdag!

 2. Linda skriver:

  Bensinpriset är ju helt otroligt lågt! Man får passa på!

 3. Micke skriver:

  Ja de där telefonköerna är ju en grej för sig, är tacksam för de som bara har lite musik när man väntar, egentligen är väl det pedagogiska syftet med allt ”tjat” att man inte ska tro att man kopplats bort…fast det räcker väl med pipandet då kan jag tycka.
  Nä…telefonkö kan jag också vara utan.

  Det där med hamstringen i dessa proportioner är ju nästan löjligt…har ”preppat” i många år i lagom takt…hoppas folk lär sig nu…man behöver inte gå till överdrift.

  Ha det bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *