Lugn och innehållsrik dag

Som vanligt vaknade jag alldeles för tidigt. Precis i glappet mellan sömn och vaken är allting bra och sedan väller insikten över mig. Men idag lyckades jag somna om efter en stund.

Gick upp klockan 8:00 eftersom jag ville hinna klä mig innan vi skulle ha skola. Alla fysiska lektioner är inställda. Förstås. Men vi skulle mötas på zoom klockan 10:00.

Efter en del krångel lyckades jag få både ljud och bild. Vi är samma personer som läser Estetik II som läste kurs I. Det känns bra nu när vi aldrig kommer att ses live. Även nästa träff är online.

Efter lektionen lyssnade jag på den första föreläsningen på moodle och lagade sedan lunch. Fiskpinnar med potatis. Sedan lyssnade jag på den andra föreläsningen.

Jag pratade med mitt försäkringsbolag medan jag kokade potatisen och diskade. Eller, det gjorde jag förstås inte. Jag diskade medan jag väntade i telefonkön.

På eftermiddagen åkte jag en sväng. Behövde dels ut och se folk, dels hade jag några ärenden. Var först på Coop i Norremark och köpte flytande margarin. Sedan tog jag vägen förbi Grand Samarkand och tog ut mediciner som jag hade recept på. Har lovat frudin att se till att vara välmedicinerad om/när jag får Covid-19. Annars tar jag inte medicin när jag mår bra i mina luftvägar. Läste förresten idag att vaccin mot pneumokocker ger ett visst skydd mot den lunginflammation som är den farliga följden av det här coronaviruset. Jag som är motsatsen till vaccinationsskeptiker är naturligtvis redan vaccinerad mot pneumokocker. Jag är i stort sett vaccinerad mot allt som går att vaccinera sig mot.

Det var i stort sett folktomt i Grand Samarkand och jag slank in på Hemtex för att se om det fanns något för påsken. Hittade en duk, en sådan av tyg men med avtorkningsbar yta. Känner mig riktigt nöjd med den. Tänker ha den på bordet i köket i tornhuset. Avser att flytta in före påsk.

Sedan åkte jag till polisen för att få min anmälan utskriven. Man kan inte få den skickad till annan adress än där man är folkbokförd och det dröjer nog ett tag innan jag reser hem.

I entrén, inomhus, finns en staty som ser väldigt gammal ut. Den lär ha stått på infarten till gamla polishuset.


Den ser helt klar lite ”luggsliten” ut den gamla kissekatten. Men självklart var jag tvungen att ta ett foto.

Efter mina ärenden åkte jag hem igen. Fia ringde och frågade om jag ville ha kaffe och jag gick in dit. Av okänd anledning lyckades jag slå sönder en kopp och en assiett. Jag skulle duka av och fastnade med foten i en möbel och stöp rakt i golvet. Om jag råkar springa på en kopp och en assiett sedan när man kan röra sig fritt ska jag köpa nytt, borde finnas som second hand någonstans. Men jag behöver inte säger Fia. Det var ju en olycka.

Efter min vurpa och efterföljande uppstädning gick vi ut med Penny. Samma runda som igår.

Nu är jag trött och tänker lyssna på ljudbok en stund och sedan sova. Klockan är inte sent, men det är länge sedan jag klev upp i morse.

Orvar och Kingston tittade på mig med anklagande blick. ”Du menar inte att du ska ha en dejt igen. Med den där hunden!”

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

8 svar på Lugn och innehållsrik dag

 1. Znogge skriver:

  En bra dag får man väl säga. Tämligen omväxlande och du fick uträttat en hel del. Otur med koppen bara men det var ju en olyckshändelse.

  Kram och sov gott när det blir så dags!

  • Kraka skriver:

   Ja, det var otur. Men jag bröt varken armar eller ben, det var en ordentlig vurpa. Tror säkert jag kan hitta en kopp och en assiett på någon second hand sedan när man kan ut och se sig omkring igen efter pestens tidevarv. Tyvärr tillverkas väl inte Blå blom längre så vitt jag vet. Tror man slutade 2003.

   Hoppas du får en bra onsdag!
   Kram

 2. Mia skriver:

  Men stackars kissarna då… 😉 Det är inte lätt! Full fart hos dig, du är duktig du!

  • Kraka skriver:

   Ja, de frossar i självömkan. Hunden har varit inne och hälsat på dem. Kingston har nosat på hunden medan Orvar är mer skeptisk och håller sig undan.

 3. Kim Lille skriver:

  Hej igen! Har inte uppdaterat mig på länge men är inte du ivasyrra med massor av övertid i Coronatider? Eller har du också valt att pensionera dig lite i förtid (som jag)?
  Mvh Kim L

  • Kraka skriver:

   Jag tog ut förtida pension redan november 2018. Därefter arbetar jag lite intermittent. Just nu fredag-lördag-söndag på IVA i Växjö. Det motsvarar 59%.
   Arbetet i Växjö bokades redan i oktober, långt före vi hört om Covid-19.

   Du får ta och läsa lite bakåt. Det har hnt en hel del. Både bra och dåliga, riktigt dåliga, saker.

   Vi borde ses sen, efter pestens tidevarv.
   Ha det gott så länge!

 4. Micke skriver:

  Vaccineringar är väl inget vi direkt tagit fasta på trots att frugan är 68.
  Men vi har snackat om det och vad det lider så får det väl bli en vaccination trots att jag är lite skeptisk till det.
  Har en bekant som är övertygad om att vaccinationer enbart är till för att utomjordingarna vill ha oss friska när de äter upp oss i en nära framtid…ja…han är lite stollig 😉

  Ha det fint nu och hoppas nu allt går bra med försäkringsbolaget.

  • Kraka skriver:

   Då kommer utomjordingarna att älska mig. Jag blir en riktig primör. 🙂

   Jag utgår från att mitt försäkringsbolag ordnar allt. Jag blev påkörd bakifrån och är därmed helt utan skuld i sammanhanget.

   Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *