Stilla flyter dagarna

Dagarna flyter på. Eller rusar. Beror lite på ur vilket perspektiv man ser på tiden. För samtidigt som livet flyter på så hinner jag inget och de lediga dagarna bara försvinner.

På onsdagen fick jag ett mail att det var 20% rabatt på skor för medlemmar i Feet first. Jag hade bestämt redan när jag köpte de rosa skorna att jag ville ha de ljusblå också. Jag ringde och kollade att de hade kvar dem i min storlek och det fanns ett enda par kvar. Jag bad dem hålla dem åt mig.

Jag åkte in till stan och parkerade bakom kyrkan. Gick genom den lugna staden till skoaffären. Där var det bara jag och hon som jobbade där. Det kom en person till precis när jag skulle gå.

20% är mycket på 1699 kronor så jag smet in på Indiska och köpte en klänning, tyckte jag hade råd med den när jag fått så bra rabatt på skorna. En likadan fast i annan färg som den jag köpt förut. Även inne på Indiska var jag ensam med expediten.

På väg till bilen bestämde jag mig för lite stödfika på Broqvist. Det var helt tomt därinne när jag gick förbi och de hade våffla med grädde och sylt och kaffe för 55 kronor. Det var ju ”våffeldagen” och kändes som en bra idé.


Medan jag satt där kom fler personer, men det var långt mellan oss. Betydligt mer än det stipulerade avstånd man ska hålla. Men det var ett äldre par där och hon såg så sur ut när jag försökte le mot henne. Paret var i den ålder som rekommenderas vara hemma och inte ute bland folk, men det syntes på henne att hon nog tyckte att jag borde hålla mig hemma och inte smitta åldringar. Suck!

När jag var klar med mitt fikande hämtade jag bilen och åkte hemåt. Tog vägen förbi Stora Coop i Norremark och köpte våffelmix och vispgrädde. Det var inte många personer där heller.

När jag kom hem lämnade jag våffelmix och grädde till Fia, men vi kom överens om att vänta till dagen därpå med att äta dem.

En hundpromenad hann vi i alla fall med innan det blev mörkt.

Men det hann börja mörkna innan vi var tillbaka.

Minns egentligen inte vad jag gjorde på kvällen. Var rejält trött. Drack nog lite vin och åt några chips.

På torsdagen hann jag i alla fall plugga en del på förmiddagen och på eftermiddagen tog jag en promenad med Penny medan jag lyssnade på en av veckans föreläsningar.
Hon var rätt skeptisk när vi passerat stora vägen och det krävdes lock och pock för att hon skulle följa med. Inte förrän vi kom upp för backen där vi skulle svänga verkade hon inse att jag inte skulle röva bort henne utan att hon skulle komma tillbaka hem igen. Då blev hon glad och sedan gick det bra. Jag hann precis med den 1 timme och 9 minuter långa föreläsningen tills vi var tillbaka hemma.

Väl hemma så fikade vi utanför min lägenhet. Det var jag, Fia, hennes dotter och yngsta barnbarnet och en av dem som bor i en av de andra lägenheterna. Vi gräddade våfflor och drack kaffe. Solen sken och det var hur skönt som helst. Men när solen började dala blev det fort kallt. I morse var det minus 5 grader då jag gick upp. Men våren är på väg.

På kvällen skulle Fia och jag kolla på en plats hon hittat. Men det blev mörkt och vi hittade aldrig dit. Men hon provade i alla fall sin högtalare och jag lekte rejv. Dansade till Bruce Springsteen. Det blev en rejäl promenad och Penny var lycklig. Själv var jag trött när vi kom hem.

Kvällen har jag använt till vila, pluggande och ätit lite. Var hungrig efter promenaden. Trots tre våfflor på eftermiddagen. Nu är det snart dags att sova. Imorgon börjar min arbetsvecka.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Stilla flyter dagarna

 1. Znogge skriver:

  Grattis till skorna! Den procenten gör en hel del på ett lite dyrare par skor. Smart gjort att återanvända vinsten i en ny klänning. Själv skulle jag behöva ett par nya vår skor framöver. Nåja, än klarar jag mig med vinterkängorna.
  Några våfflor blev det inte här för vi har inget våffeljärn.

  Kram och ha en bra arbetshelg när det blir så dags!

  • Kraka skriver:

   Jag har ju inte heller något våffeljärn här. Men det löste jag med att Fia fick använda sitt och vi fikade tillsammans.
   Klänningen kostade mindre än rabatten så jag känner mig nöjd.

   Tack! Det är alltid spännande att se vilken grad av kaos det är på arbetet. I sällsynta fall kan det till och med vara rätt drägligt.

   Sov gott!
   Kram

 2. Micke skriver:

  Aldrig fel med lite rabatt, det måste man ju utnyttja när man nu ändå ska köpa något.
  Tog mig ett dygn att hitta våffeljärnet så vår våffeldag fick senareläggas men gott var det 🙂

  Ha det bäst nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *