Fem en fredag v. 13: Första gången

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När var första gången du gick på bio?
 2. När var första gången du gick på zoo?
 3. När var första gången du köpte en cd-skiva?
 4. När var första gången du åkte skidor?
 5. När var första gången du använde internet?

 

 1. Efter mycket tjatande fick jag se Mary Poppins. Den hade sverigepremiär i augusti 1965 så det måste varit strax efter det. Det var i alla fall på biograf Castor i Södertälje.
  Av någon outgrundlig anledning fick jag sedan ett par strumpor, gröna, av det slag Mary Poppins hade. Tror det var första gången som man sålde mängder med prylar relaterade till en Disneyfilm. Kanske någon som är äldre än jag vet?
 2. Ingen aning. Troligen var jag på Skansen med mamma och jag vet att vi var både på Kolmården och Eskilstuna djurpark (det hette så då, numera Parken Zoo).
  Min pappa tyckte i stort sett allt var onödigt och jag fick sällan göra något alls av allt det mina klasskamrater gjorde med sina föräldrar.
 3. Vet inte. Kanske på 1990-talet. Jag vet att jag köpte LP-skivor även efter att man lanserat CD:n.
 4. När jag började skolan fick jag mina första skidor. Som sagt, min pappa tyckte att det mesta var onödigt men skidor ansåg skolan att man skulle ha.
  På helgerna åkte jag skidor med Eva R och ibland var hennes föräldrar med. Mina egna var totalt ointresserade av idrott. Jag minns fortfarande med stor glädje hur vi skidade över Genetafältet och åkte i skogen i Hovsjö. Båda dessa naturområden är borta, sedan decennier, och ersatta av bostäder. Jag saknar dem så mycket!
 5. Mitten av 1990-talet. När jag började på anestesin på Huddinge var det populärt att gå in på AltaVista (en föregångare till google). Jag hade en dator hemma sedan något år tillbaka, men den var inte ansluten till internet. Eget internet tror jag att det var 1996 som jag fick i julklapp av min exman. Det var på min önskelista.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Fem en fredag v. 13: Första gången

 1. Lillian skriver:

  Så gammel man brått følte seg når disse spørsmålene dukket opp… Jammen har man opplevd mye gjennom livet, når man tenker etter.

 2. zoo har jag inget minne av, haha dessa pappor, bra att skolan tryckte på…

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag minns skidåkningen i skolan som mycket positiv. och jag tycker att det alltid var mycket snö. jag fick också vara med när pojkarna spelade bandy. jag stod i mål av någon helt outgrundlig anledning

 4. Visst är det svårt att komma ihåg trots att det är ett slags milstolpar i livet!

 5. Znogge skriver:

  Den första filmen jag såg på bio var antingen ”Peter Pan” eller Mary Poppins. ”Peter Pan” gick på biografen Saga som sedan blev systembolag och därefter Lidl. ”Mary Poppins” gick på biografen Fontänen men inte den heller finns kvar. Lite synd för den gamla sortens biografer hade så stora och fina salonger. Nu är det andra tider.

  Zoo i Köpenhamn besökte jag när jag var 2 år men det har jag inget minne av. Filmerna minns jag däremot.

  Kul att tänka tillbaka och även skidåkningen minns jag.

  Kram och ha en bra arbetshelg nu!

 6. Marit skriver:

  Skjønner plutselig at jeg ikke er helt ung lengre … men det er det jo lite å gjøre med, så her får en bare henge med så godt man kan. Morro å lese andres svar her. God helg til deg.

 7. Paula skriver:

  Mary Poppins minns jag väl, jag var lite rädd för henne, tyckte hon var lite sträng och annorlunda! Ha en fin helg!

 8. Mia skriver:

  Ja jisses vad det har hänt mycket under årens gång, kul att läsa dina svar, även om det var trist med din pappa….och man tyckte att ALLA ANDRA fick det man ville ha <3

 9. Karoleen skriver:

  Mina gamla hemtrakter du växt upp i, är uppvuxen i JÄRNA 👍🏻😂
  Åh, hade nästan glömt bort Alta Vista!

 10. Emma Engström skriver:

  Kan verkligen inte ge ett säkert svar på någon av dessa, minns inte alls haha! Bio var så längesen nu, men borde dra mig iväg 😀

 11. Pingback: Fem en fredag v. 14: Artigheter - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *