Rock, hård och mjuk – Bloggutmaning i mars 30

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i mars med en fråga att besvara varje dag.

 

Hårdrock är något som jag…

Jag är det man brukar kalla ”musikalisk allätare”, vilket långt ifrån betyder all jag gillar all musik. Det finns låtar jag inte gillar, precis som det är med mycket annat i livet. Bara för att jag gillar grönsaker tycker jag inte lika mycket om alla grönsaker.

När det gäller hårdrock har jag förstås mina favoriter. Det finns skillnader mellan olika slags rock och det man ofta menar med hårrock är heavy metal. Men rent generellt är det som ryms under paraplybegreppet rock en ganska skiftande musik.

Jag ska ge två exempel på låtar jag verkligen tycker har det där lite extra:

KISS

I was made for loving you

”I was made for lovin’ you baby
You were made for lovin’ me
And I can’t get enough of you baby
Can you get enough of me”

 

Det här är en av de vackraste kärlekssånger jag vet.

 

Ronnie James Dio

Eriel

”Look for a sign in the air
A light that dances in the sky
Maybe you’ll see it somewhere
Oh, shining like a diamond
Promising that hope will never die”

 

 

Texten är snarare sacral är hård. Jag citerade delar av texten i min slutuppsats när jag läste 10 poäng Palliativ omvårdnad på C-nivå för många år sedan och CD-skivan hemma har snurrat många, många varv.

För den som kan tyska finns många textsnuttar att ta till sig i låtar av Rammstein. Vill man uppleva något alldeles extra på scenen så ska man se Rammstein. Det är en så häftig upplevelse och helt oförglömligt!

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i mars 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Rock, hård och mjuk – Bloggutmaning i mars 30

 1. znogge skriver:

  Bra jämförelse du gör. Man tycker inte om allt och självklart gäller det även inom en musikgenre. Det finns alltid guldkorn att hitta skulle jag vilja säga 😀 Själv är jag verkligen ingen expert på hårdrock och har inte lyssnat så mycket på det men nog finns det bra låtar med tänkvärda texter.

  Kram och ha en fortsatt fin tisdag!

  • Kraka skriver:

   Tack detsamma!
   Det börjar mulna på här, men om det inte börjar regna ska jag väl ta en hundpromenad lite senare.

   Det finns verkligen många texter med djupt innehåll inom hårdrocken. Ofta lyssnar man väl tyvärr inte så noga på texten, mest på musiken. Jag brukar googla fram texterna och djupstudera dem. Precis som med annan poesi.
   Rammsteins texter kan kännas lite svårtolkade ibland, men jag har en del favoriter.
   Dio, från Black Sabbath, har gjort många bra låtar. Tyvärr gick han bort i cancer 2010. En stor förlust för hårdrocken. Jag hann i alla fall se och höra honom live vid några tillfällen.

   Kram

 2. Mia skriver:

  Oj, ja det finns många typer av rock även av hårdrock. Min son hade en period när han spelade bas i ett death metal-band… ingen musik jag uppskattade, det gick ju inte ens att höra texten när dom growlade 😀 Däremot älskar jag hårdrocksballader <3
  Ha det så fint nu <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *