Jaa, vad ska man säga

Det händer inte så mycket och samtidigt händer det massor. Men det är inget nytt egentligen. Bara vardag som lunkar på.

På torsdagen var jag iväg och gjorde några inköp. Hämtade ut medicin åt dem jag bor hos och senare åt vi tillsammans. Lite helgkväll eftersom den riktiga helgen är arbetsvecka för mig. Ute blåste det och ett stort träd  föll ner över en av vägarna vi brukar ta när vi är ute och går.

Räkor i en fantastiskt god sås. Vitt vin som dryck till det.

Helgen var helt okej. Även vi, som en av de sista IVA i landet, fick vår första Covid-19*. Den ordinarie personalen hade haft en utbildningsdag. Det är bestämt att vi ska vara bararmade och inte ha mössa. Det avviker från WHO:s rekommendationer. Men det är bestämt att varje region själva bestämmer om skyddsutrustningen. Vad jag tycker om det tror jag du kan läsa mellan raderna. 🙁

Något bra man bestämt är att så länge personalen räcker ska vi som är 60plus vårda de övriga IVA-patienterna. Men ingen tror ju att det kommer att hålla i längden.

På lördagen behövde jag egentid efter jobbet och stannade i min lägenhet hela kvällen. Somnade nog vid 22-22:30-tiden.
På söndagen skickade Fia ett sms att jag fick komma och äta frukost och se gudstjänsten. Men jag tackade nej, behövde ladda inför jobbet.

Innan jag åkte till jobbet beställde jag en tid för klippning. Insåg på fredagen, när jag såg en av våra läkare som haft ett fantastiskt hår med små flätor (vet inte vad de kallas, jag brukar kalla dem afrikaflätor) och som nu klippt bort allt för att kunna hålla rent från viruspartiklar, att även jag behöver få bort allt hår. Ska man fixa det här utan skyddsmössa behöver man kunna tvätta håret flera gånger om dagen. Som tur är har jag snabb hårväxt så det känns inte som en katastrof att klippa bort mitt långa hår. Det växer ut igen på 2 eller 3 år.

 

*Eftersom detta kan läsas både på DN och Aftonbladet anser jag inte att det är ett brott mot tystnadsplikten att sprida den informationen.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Jaa, vad ska man säga

 1. Znogge skriver:

  Jag förstår precis vad du tycker och jag vet precis vad jag också tycker. Ja, hej och hå. Bra i alla fall att 60+ inte ska vårda patienter med Covid-19 så länge det nu håller…

  Kram och ha en bra dag!

  (Jag har svarat dig i bloggen.)

 2. Ingrid skriver:

  Jag trodde att alla som hanterar patienter med covid-19 alltid hade full skyddsutrustning, så man kan inbilla sig. Det låter ju helt galet att ni ska vara bararmade och utan mössa. Tänk att behöva tvätta håret flera gånger om dagen!!
  Ha en fin måndag och var rädd om dig!
  Kram, Ingrid

 3. skogsnuvan skriver:

  Jag beundrar er alla som jobbar inom sjukvården och sliter under denna press. Att klippa av sig allt hår för att man inte har skyddsmössor verkar ju helt galet. Kanske kan de stora herrarna äntligen inse att man inte kan dra in på sjukvård och äldrevård utan att det får konsekvenser. Kram på dig hjältinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *