Måndag i stilla veckan – List-igt i pestens tid

Jag blir bara tröttare och tröttare. Den här måndagen är inget undantag, trots en för min del lugn arbetshelg. Nu har jag fyra ”lediga” dagar framför mig och massor som måste göras innan det är arbetshelg igen. Just nu kan jag inte ens fantisera o hur jag ska orka. Men samtidigt så vet jag att det kommer att gå. Ett steg i taget. En sak i sänder.

Listan har en egen kategori som heter En av alla dessa dagar.

 

När gick jag upp?

Jag vaknade strax efter 7:30 och gick upp 7:40. Alarmet var tänkt att väcka mig 8:00 men sedan händelsen med S sover jag hemskt dåligt och att vakna efter klockan 4:00 är absolut en bonus.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Ringde några telefonsamtal för att få ordning på diverse. Försäkringsbolaget meddelade, efter att jag knappat mig igenom hela deras klarinettkavalkad av knapptryckningar, att de inte öppnat ännu. Men PostNord svarade och en vänlig kvinna berättade att mitt paket skulle ligga kvar hemma i Husby till den 14 april. En lättnad eftersom det innebär att jag kan vänta med att resa hem till nästa måndag. Men enklast hade det varit om Storytel gjord det jag bad dem om: skickat paketet hit till Växjö. Att vara så besatt av folkbokföringsadresser är både opraktiskt och omodernt. Speciellt nu i pestens tid då man bör låta bli att resa alls.

Jag pratade med katterna. Både snällt och lite hårdare som ”Gå ner från bordet!” och ”Låt bli!”. Det fick pojkarna att tröttna på mig och de la sig för att sova istället.

Jag gjorde en lista på vad jag skulle göra idag. Det var studier,  förberedelser till flytt och en radikal klippning på programmet.

Vad serverades?

Massor av kaffe och knäckemackor.

Vad gjorde jag sedan?

Trots att jag helst hade velat lägga mig med täcket över huvudet tog jag helt enkelt tag i dagen för att beta av så mycket som möjligt:

 • Diskade.
 • Betalade ett par räkningar.
 • Ringde ett telefonsamtal och stod först i telefonkö.
 • Beställde ett par buketter blommor till dels min bror och svägerska, dels en kär vän som är nästan 90 år. Eller egentligen ”bara” 88 och ska fylla 89 i november. I dessa tider vet man ju faktiskt inte om man ses igen.
 • Bestämde mig för att jag inte orkar hantera mitt försäkringsbolag per telefon. Det får bli via mail lite senare. Kanske idag eller senare i veckan.
 • Tog en kopp kaffe.
 • Ordnade med mathållningen för pojkarna. Rena tallrikar och ny mat.
 • Bloggade om helgen.
 • Duschade och tvättade håret.
 • Klädde mig.
 • Åt ett par mackor med en kopp kaffe till.
 • Lyssnade en stund på ljudbok, Silvervägen av Stina Jackson.
 • Förberedde mig inför att åka in till stan.
 • Åkte in till stan.
 • Var hos frisören.
 • Tog en fika, utomhus, på Broqvist.
 • Lämnade till återvinningen.
 • Pratade med F i telefon en stund. Han hade fått ett eftermiddagspass med saker som skulle levereras.
 • Lagade mat när jag kom hem och åt den. Fiskpinnar och potatis.
 • Sov en stund.
 • Promenad med Fia och hunden Penny.
 • Plockade ris.
 • Ställde in riset i tornet. Ska klä det imorgon med fjädrar, kycklingar och små ägg. Har inte haft ett påskris på så många år att jag inte minns när.
 • När jag kom in satte jag mig med ett glas vin och lyssnade på ljudbok. Kände mig alldeles utmattad.
 • Passade på att byta om till pyjamas innan jag blev alltför trött.
 • Tinade lite räkor som jag sedan doppade i citronmajonnäs. Katterna fick också ett par stycken, fast utan majonnäs.
 • Hade en whatsapp-konversation med någon jag inte pratat med på länge.
 • Klockan 21:00 bestämde jag mig för att lägga mig.

 

Kaffe och Budapest på Broqvist

Köpte jag något?

 • Klippningen.
 • Ett par handgjorda örhängen som frisören sålde. Rosa hjärtan med blommor i.
 • Fikat på Broqvist.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Eftersom jag redan från början bestämt att beta av så mycket jag hann/orkade på listan så blir svaret nej. Trots att jag inte hann hela listan.

Middag?

Fiskpinnar, potatis och fiskdressing.

En bra sak som hände under dagen?

Att våren var på besök. Även om den inte stannar så var det en fin dag.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

En bra dag. Klippningen blev lyckad, har haft kort hår lite då och då genom åren. Det var skönt att sitta i solen och dricka kaffe. Våren är på väg nu.
Det är skönt att bo på landet. Jag har mitt liv i Stockholm, men egentligen gillar jag inte Stockholm speciellt mycket.
Jag är märkligt trött efter helgen, trots att jag haft en bra arbetshelg. Det är mycket på minuskontot: Flera förluster av nära och kära på kort tid, dålig sömn, den relativa isoleringen som gör att jag inte kan träffa dem jag saknar, oro för liv och hälsa, för jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är rädd att bli sjuk. Kort sagt, livet just nu är inte optimalt.

Hittade en artikel om det här med skyddsutrustning: Skandal att personal ska riskera sina liv. På bilden har de långärmat men är barhuvade. Men i min region ska vi alltså också vara bararmade. För det ”är inte så farligt, smittar bara om man får in det i näsa och mun”. Suck!

 

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

 

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Måndag i stilla veckan – List-igt i pestens tid

 1. znogge skriver:

  Så mycket du hann med under dagen! Själv skulle jag inte få ihop så många punkter men det är väl ingen nödvändighet 😉

  Suck säger jag också bara. Att tumma på skyddsutrustningen är under all kritik minst sagt. Sorgligt att det ska behöva vara så.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Du hann verkligen med en massa under dagen. Inte undra på att du känner dig trött. Vi pressas nog alla av den situation vi lever i just nu och ni inom sjukvården måste givetvis ha det etter värre än vi andra.
  Få se om jag kanske lånar din lista någon dag när blogginspirationen tryter.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *