Välkommen måndag

Söndagen var lika jobbig som fredag och lördag, om inte ännu jobbigare. Det är så mycket som ska hinnas med och man känner sig hela tiden otillräcklig.

Söndagen började med frukost och jag funderade på att äta något slags riktig mat. Men fastnade för kaffe och smörgås trots allt.

Katterna fick i alla fall riktig mat och samsades runt tallriken. Så gott med mjukmat!

Jag gav mig av till jobbet, covid-19, andningsskydd, visir, respiratorer, läkemedelspumpar och som en extra bonus startade vi också dialys. Gissa om det var trångt med alla dessa apparater ihop med tre patientsängar.

Jag blev utsläppt för att äta en gång under passet och det var motigt, riktigt motigt, att klä på sig och gå in på salen igen. När jag äntligen fick rapportera till min kollega kändes det som om jag vunnit en högvinst.

Satte mig med en kopp kaffe innan jag duschade. Kopierade också upp de intyg på HLR-utbildningen jag gjort i februari. Att det dröjt så länge innan jag fått mina intyg på de fyra delkurserna beror på att min instruktör jobbar i Stockholm på det nya 12½-timmarspass-schemat med covid-19. De jobbar oerhört mycket och hinner knappt hem innan de ska till jobbet igen.

Mellan jobbet och parkeringen bakom kyrkan finns en plantering med olika lökväxter. Hyacinterna doftar underbart.

När jag duschat och tvättat håret åkte jag hem. På gården råkade jag på U och Penny. Penny följde med mig hem till Tornet och hälsade på katterna. Sedan gick jag in med henne och drack te och åt rostmackor med Fia och U.

Klockan var över midnatt innan jag gick in till mig. Men trots att jag var utmattad behövde jag en stund med ljudbok och ett glas rött innan jag la mig. Minns inte vad klockan var när jag bredde ut mig under täcket. Båda pojkarna la sig hos mig.

Idag vaknade jag strax före 8. Har haft långmorgon med ljudbok och kaffe. Jag har också diskat den obligatoriska måndagsdisken, den som blir för att jag inte orkar diska i helgen då jag jobbar. I och med flytten till Tornet blev det ett, för mig, nytt porslin. Det är säkert många som känner igen tallrikarna med den blå randen. Men vet ni vad det heter? För det gjorde inte jag innan jag vände på det.

Det finns också koppar med blå ränder, men de heter i alla fall inte Corona utan är av något annat fabrikat.

Alldeles strax ska jag ta tag i mitt pluggande. Måste också tvätta idag eller imorgon. Har slut på underkläder. Jag har inte tvättat här ännu, men nu vågar jag inte resa hem och tvätta. Så skitigt som det brukar vara i tvättstugan så är risken stor för smitta. När allt är över är också smittrisken för SARS-CoV-2 över. Viruset lever som längst 5 dygn på ytor, i textilier, papper och liknande.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Välkommen måndag

 1. Ingrid skriver:

  Jag kan tänka mig att det är svårt att varva ner efter ett sånt där arbetspass. Det går nog inte att lägga sig på direkten.
  Det finns ju ett mexikanskt öl som också heter Corona, det har bryggeriet tillfälligt upphört att producera.
  Hoppas att du har en behaglig måndag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Jag kan tänka mig att du har haft en mycket intensiv arbetshelg och att det var skönt att checka ut. Jag har sagt det innan men säger det igen, ni gör en fantastisk insats. Hoppas inte det glöms bort när det är över bara…
  Även om klockan var mycket så behöver man varva ner i lugn och ro innan man kan lägga sig. Så fungerar det för mig i alla fall.
  Vilket (o)passande porslin!

  Kram och njut nu av lediga dagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *