En ovanlig fredag

Den här helgen är jag ledig! Den enda helgen fram till den 6:e september. Det var bestämt redan då kontraktet skrevs. Jag skulle på ett årsmöte och en skolträff i Uppsala under helgen. Men på grund av det rådande läget är jag ledig utan något speciellt inbokat. LEDIG bara.

Nu var det väl inte helt så att jag inte hade planer. För det hade jag. Min son skulle komma på besök under helgen.

Innan han kom skulle jag åka in till stan och hämta en bok på biblioteket som jag behöver till mina studier. Den fanns i deras magasin, men eftersom jag inte hade något lånekort kunde man inte lägga undan den åt mig. Men jag var välkommen att komma dit och ordna ett lånekort.

U kom och berättade att det var en stor artikel i Smålandsposten om IVA och covidvården. Jag gick dit för att läsa. Det var verkligen en fantastiskt bra artikel och en av våra överläkare hade tagit en massa foton. Tyvärr är artikeln låst på nätet.

                                                                         Foto: Jan-Mikael Breider*

Tiden gick, för Fia skulle följa med, och dels skulle hon ordna med en massa viktiga papper dels blev det lunchdags och vi åt ärtsoppa tillsammans. Men sedan bar det av in mot stan. Vi hade inte kommit långt alls innan F ringde och sa att han var framme. Men jag hade så fiffigt lagt en nyckel till honom så han kunde komma in i Tornet.

När vi varit på bibblan skulle vi till en affär som säljer olika arbetsredskap. Fia skulle köpa någon pryl till en röjsåg. Medan hon fick hjälp och betalade bondade jag med den andra expediten och diskuterade Gränsforsyxor. Vi var båda stora fan av dessa handsmidda yxor.

Sedan bar det av hemåt, med ett kortare uppehåll på Stora Coop. F pratade i telefon när jag kom tillbaka. Ett jobbrelaterat samtal. Katterna var försvunna och jag letade. Av okänd anledning hade de gömt sig längst in under sängen. Kanske trodde de att F skulle packa in dem i burarna. Det har hänt flera gånger i deras liv att det varit så.

F började med att kratta löv utanför mig och sedan gick vi till Fia och U och bad att få låna en extra madrass, som visade sig vara två. Det var en bra lösning för min säng är inte delad i två delar, även om den är bred nog, utan bara en enda bädd. Men till nöds hade det väl gått. Men det är bättre att vi har varsin säng.

När vi fikat lite lånade vi Penny och gick på promenad. Penny vill alltid promenera. Vi fick syn på en grå fin katt inne på en gård. F ropade på katten, som visade sig vara väldigt social.

När vi sedan kom hem lagade vi middag. Lövbiff med pommes och sallad. Två sorters bearnaisesås, en vanlig och en med chilli.

Vi hann prata en hel del under kvällen, men till sist blir det ju sovdags trots allt…

 

*Jag har inte bett om tillstånd att publicera bilden, som jag fotograferat från tidningsartikeln. Tänkte först fråga, men bestämde mig för att ändå använda bilden eftersom jag är med på den.
Jan-Mikael Breider är en utmärkt fotograf och jag kan varmt rekommendera hans bilder. Klicka på länken.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

5 svar på En ovanlig fredag

 1. Micke skriver:

  Ja katter har ett minne som heter duga det, speciellt när det är lite obehagliga grejer som att ”åka i buren”.
  Lövbiff med pommes, jo jag tackar jag….gott gott…här blir det bara tacos idag men det fungerar det med 😉

  Ha en skön ledig helg nu.

 2. Znogge skriver:

  Så mysigt för dig med sonen på besök och vilken tur att du hade bestämt en ledig helg! Njut nu av sällskapet och ha det riktigt gott!

  En fantastisk fotograf skulle jag vilja säga!

  Kram och god lördag!

 3. Ingrid skriver:

  Det låter som en bra dag och så spännande att se dig på bild. Synd bara att man inte kunde läsa artikeln. Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: En minst lika ovanlig lördag | Kraka

 5. Pingback: Sista helgen med gänget | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *