Sista helgen med gänget

Det är nästan otroligt att det redan gått en mindre evighet sedan jag kom ner till Växjö sista veckan i januari, vecka 5, för att jobba till och med vecka 36. Det var både en lång och annorlunda arbetsbeställning. Jag har jobbat varje helg, fredag, lördag, söndag. Utom en enda helg i maj då jag skulle på ett årsmöte med efterföljande klassträff. Den blev inställd på grund av pandemin. Istället kom min son ner till mig och tillbringade helgen här i Växjö. För den som vill veta mer, eller läsa igen, finns två inlägg från den helgen. Fredag och lördag.

Nu var det alltså dags för sista, bokade, helgen på IVA i Växjö. Lite blandade känslor faktiskt för det som i början kändes jobbigt har under resans gång blivit till en viss trivsel. Jag har lärt känna många  människor som jag tycker om.

På fredagsmorgonen åt jag frukost med F. Skickade ut honom att plocka plommon som jag skulle ha senare på kvällen till ett bakprojekt. Han kom in med alldeles för få och fick bakläxa (haha) och lovade att fixa fler innan han åkte. Det fanns tillräckligt med plommon när jag kom hem på kvällen. Jag var tvungen att åka till jobbet medans han var kvar.

När jag kom till jobbet fanns jag inte med på personaltavlan och man var jätteförvånad att jag dök upp. Men jag har både ett digitalt schema från min arbetsgivare och dessutom en kopia på den bokningsbekräftelse som jag fick när jag bokades. Så ja, jag hade rätt och de hade fel. Igen.

Hur som helst så roddade man om och jag fick en arbetsuppgift. Jag fick vara på postop. Det var rätt rörigt precis då jag började, men sedan lugnade det ner sig och var ganska lugnt. Det är mest hektiskt medan man gör de planerade operationerna.

När jag kom hem satte jag igång med att baka två pajer/kakor. Det är något slags mellanting mellan kaka och paj för man gör först en smuldeg och tar undan en del av den och gör sedan resten till en smet av sockerkakssmetsliknande konsistens. Denna häller man i en form/långpanna (jag använde två aluminiumformar) lägger i frukten/bären och strör sedan smuldeg över. Man skulle grädda i 20-25 minuter stod det, men då var det långt ifrån färdigt och jag gräddade ytterligare en kvart. Möjligen berodde det på att det skulle blivit mindre högt om jag hade använt långpanna. Eller så var det bara fel.
Jag gjorde den ena formen med rabarber och den andra med plommon. Receptet kommer från Baka i långpanna deluxe. En rätt trevlig bok som jag kan rekommendera.

Trots att jag bakade och fixade blev det inte senare än det brukar bli på fredagskvällarna. Jag jobbar till 21:30 och börjar 07:00 på lördagsmorgonen. Men det är svårt att somna efter ett arbetspass och jag låg vaken längre än längst. Tror inte jag somnade förrän vid 03:30-tiden. Alarmet väckte mig 04:45 och efter snoozande gick jag upp vid 05-tiden.

Lördagen blev ännu en dag på postop. Med lite mjukstart eftersom den första patienten kom runt 08:15.

När kvällspersonalen kommit gick jag ut och dukade klart vagnen för eftermiddagsfikat.

Efter fikat var klockan 15 och dags för mig att åka hem. Raka vägen hem för att sova.

Vaknade strax före 20. Tror klockan var 19:50 någonting. Gick upp och gjorde kaffe och två mackor. Satt i köket en stund och sedan gick jag upp till datorn och skrev en del och därefter tittade jag på ett avsnitt Young Wallander. Innan jag började titta diskade jag och tog upp en kopp kaffe till sovrummet. Satte mig i sängen med kuddar bakom ryggen med datorn i knät. För det är väl där en laptop ska vara? I knät alltså. 🙂

Jag gick ner och hämtade ett glas rödvin och två digestivekex med mögelost. Klockan var 21:30 och jag började piggna till. Dags att fira lördagskväll.

På söndagen tog jag det lugnt under förmiddagen tills det var dags att åka till jobbet. På jobbet var det ganska lugnt.
På vägen hem gjorde jag en liten shoppingrunda på Stora Coop. Har längtat efter både kronärtskocka och mannagrynsgröt. Mannagryn fick jag med mig hem, men de där skockorna såg så små och eländiga ut att de fick bo kvar i grönsakshyllan. Hoppas jag kan hitta några fina senare. För det är verkligen en delikatess att rycka de små bladen och äta med rört smör.

När jag kom hem gjorde jag varma mackor med chèvre och honung. Till dem lite rött vin. Kände att lite firande var på sin plats. Ska vara ledig, från arbete, i 18 dagar!

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sista helgen med gänget

 1. znogge skriver:

  Tänk så fort tiden ändå har gått under rådande omständigheter eller är det kanske just därför. Jag förstår att det blev väldigt tuffa veckor för dig och dina kollegor men ni har varit (och är) så viktiga för oss alla! Nu hoppas jag att du unnar dig att njuta av en välförtjänt ledighet!

  Det är väldigt praktiskt att baka i långpanna när det ska räcka till många. Gott lät det dessutom 😀

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det var en stor kronärtskocka i den stora buketten jag fick av barnen igår och den ska jag minsann laga till nu i veckan. Det är ju så gott!!
  Jag förstår att du firade nu när du klarat av dina veckor i Växjö. Tänk så tiden går!
  Ha det så gott och än en gång, varmt tack för de vackra blommorna och all omtanke!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *