Mellan jobb, ett slags semester – Dag 1

Så var det dags för första dagen av ledighet efter avslutat uppdrag. Tekniskt sett är jag arbetslös, om man nu kan anses vara arbetslös som pensionär. Jag har ett nytt uppdrag bokat längre fram, tidigare än jag egentligen tänkt mig från början. Hade egentligen tänkt vara ledig från arbete hela resten av september, nu blir det bara 18 dagar. Jag behöver verkligen en längre ledighet nu, har jobbat varje helg sedan slutet av januari.

Vaknade utan alarm och var nog utsövd. Tror jag. Kände mig lite trött, men inte värre än att jag gick upp och fixade frukost.

Gick in till Fia och frågade hur hon tänkt sig med IKEA. Vi hade bestämt att åka dit någon dag i veckan. Just idag var bästa dagen för henne och vi kom iväg skapligt tidigt, någon gång mellan 11 och 12.

Vi åkte i Fias bil eftersom vi skulle ha med oss ett ganska stort skåp. Eller bokhylla är det väl egentligen. Själv var jag mest ute efter småprylar.

På vägen stannade vi i en klädaffär där de har en hel del exklusiva danska märken. Tyvärr kändes det lite för dyrt för min kassa just nu. Men jag tog en fika med sockerbulle och köpte en bricka som också är ett fiaspel. Inte för att jag spelar fia speciellt ofta, men det är en kul inredningsdetalj.

På IKEA gick vi runt och tittade på allt möjligt. Vi började baklänges på nedervåningen och det gjorde att vi orkade titta ordentligt på husgeråd, mattor och liknande.

Vi gjorde en paus och besökte restaurangen för ett mål mat. Vi valde båda lax, men av olika slag. Det var riktigt gott!

Tjejen i kassan var något överambitiös och gick ut och sa till Fia att hon inte betalat för dricka och att det minsann bara var vatten som var gratis. Då Fia visade kvitto på den betalade drickan sa hon att då var det jag som inte betalat för mig.

Hon ska vara väldigt glad och tacksam för att det inte var till mig hon sa det! Hon fick se även mitt kvitto på den betalda drickan och behövde dessutom få påtalat att det var på sin plats att be om ursäkt. Då gjorde hon det. Men Ingvar Kamprad vände sig nog ett par varv i graven för han skulle knappast gillat att en anställd anklagade kunder för att stjäla utan att ha på fötterna. Jag satt vid bordet då detta utspelade sig. Annars skulle jag blivit arg på riktigt och pratat med hennes chef. Jag tolererar inte sådant där.

Vi hann knappt ur affären innan det var stängningsdags. Inte hade vi hunnit tittat klart på allt heller så det får bli en ny tur dit om någon månad eller så. Jag drabbas allt oftare av IKEA-abstinens. Är ju van vid Barkarby som jag besöker flera gånger i veckan när jag bor hemma.

När vi kom hem gick jag hem till Tornet. Katterna blev glada när jag kom. För mat hade de så det kan inte vara det som gladde dem. Men de fick förstås mjukmat när jag kom hem.

Har tittat på dagens avsnitt av Halv åtta hos mig och börjat titta på söndagens avsnitt av Beck. Ska lägga mig i sängen och titta klart innan jag sover. Imorgon har jag en del att göra.

Det här inlägget postades i Livet, Mellan jobb, ett slags semester, Växjö. Bokmärk permalänken.

5 svar på Mellan jobb, ett slags semester – Dag 1

 1. Frudin skriver:

  Vad skönt att det där helgjobbet är över. Njut av ledigheten. Jag tar gärna en betald lunch på Ikea med dig någon dag. Kram

 2. Znogge skriver:

  Tur att ni hade kvar kvittona för själv bryr jag mig inte alltid om att ta kvitto… Självklart borde hon spontant bett om ursäkt när hon insåg sitt fel. Fel kan vi alla göra men man får vara lite försiktig i vissa situationer…

  Ha en fin tisdag men glöm inte att njuta av ledigheten!

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Usch så obehagligt att i princip bli beskylld för stöld! Tur att ni hade kvittona kvar. Jag tar faktiskt alltid vara på kvitton för det är mer än en gång jag har haft användning för dem. Tjejen i kassan skulle minsann ha bett om ursäkt utan att ni skulle behöva påtala det.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: Mellan jobb, ett slags semester – Dag 9 | Kraka

 5. Pingback: Fem en fredag v. 41: Skräp | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *