Fem en fredag v. 19: Just nu

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad har du hunnit med idag?
 2. Vad lyssnar du på?
 3. Vad kommer du göra härnäst?
 4. Var befinner du dig någonstans?
 5. Hur är humöret idag?

 

 1. Egentligen har jag inte hunnit så mycket idag. Sov länge, det blev ju sent inatt. Druckit kaffe på övervåningen i Tornet och lyssnat klart på Virgina Woolfs Ett eget rum. Jag ska skriva mitt examinationsarbete om modernistisk kultur med fokus på litteratur, feminsitiskt skrivande med Virginia Woolf som exempel.
 2. Jag lyssnade precis klart på boken jag nämnde under punkt 1. Normalt sett lyssnar jag huvudsakligen på deckare och spänningsromaner. Musik också förstås. En blandad repertoar.
 3. Ska göra ännu en kopp kaffe. Sedan, när jag druckit den, ska jag klä mig och så småningom åka och shoppa. Mjölk till exempel. Den jag hade gick åt till baket igår.
 4. I Växjö, Stojby cirka 1½ mil utanför stan, uppe på övervåningen i Tornet.
 5. Min son ska komma ner senare idag så jag är på bra humör. Jag är ledig den här helgen. Det är min enda lediga helg fram till 6:e september. Jag skulle varit på ett årsmöte och en skolträff i Uppsala, på Fjellstedtska skolan. Men som allt i denna pestens tid är det inställt. Eftersom schemat gjordes upp i oktober så är min ledighet inlagd från början. Jag tänker njuta av den.

Jag verkar ha fått nya grannar som jag kommer att spana en del på. Det verkar vara ett par av någon mindre art. Lite för långt avstånd för att jag skulle kunna se riktigt vilka de är. Men det är i alla fall ett sant vårtecken när fåglar bildar par och flyttar in i holkar.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 19: Just nu

 1. Tornet låter trevligt… ha en bra dag.

 2. Karoleen skriver:

  Oj, enda lediga helgen till 6/9, hur i helsike klarar man av det? Låter iofs kul men det låter också lite jobbigt, jag skulle känna att jag inte hade något utrymme att andas =) Hoppas du tycker att det är kul i alla fall =)

 3. Geddfish skriver:

  Önskar dig alla de trevligheter. Man får ta vara på allt och även smulorna.
  Inget är som förut. Jag saknar familjen men finner mig ändå.
  Kram!

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  här har det hunnit bli ägg i något bo, men det åtgärdade skatorna. vi ska diskutera Ett eget rum som just kommit ut i nyöversättning i min nätcirkel. kul med feministiskt skrivande

 5. Lillian skriver:

  Så hyggelig å få besøk av sønnen. Det er trivelig med litt selskap så blir ikke dagen så lang. Like spennende hver fredag for å se hvilket tema som dukker opp. God helg!

 6. Paula skriver:

  Imponerad av ditt examinationsarbete. Jag älskar böcker men skulle nog inte fixa litteraturhistoria eller dylikt.
  Har du ingen kikare så du kan ta en närmare titt på nya grannarna? Så spännande. Jag har ett tornfalkspar i ett gammalt skatbo utanför min uteplats.
  Ha en skön helg

 7. Pingback: Fem en fredag v. 20: Nummer två - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *