Inte brödlös i alla fall

Kom mig upp skapligt tidigt och hann plugga några timmar. Några telefonsamtal hann jag med också, försöker hålla kontakt med vänner i förskingringen i dessa tider.

Pojkarna låg och myste i soffan på övervåningen. Jag var bara där uppe för att hämta ett kompendium. Jag låg i sängen och läste.

Utanför sovrumsfönstret blommar ett stort plommonträd. En verkligt häftig, vildvuxen sak.

Till sist kom jag iväg för att shoppa. Började med att åka till Grand Samarkand och Classe. Köpte en usbB-kabel så jag kunde lämna tillbaka den jag lånat. Var också och köpte en Plan B. Kände att jag ville ha ett lite lyxigare vin att bjuda på.

Åkte till Stora Coop och köpte mat till helgen. Ska få besök. Lövbiff och pommes och fläskfilé som jag ska baka in. Det gäller att dra på stort när det kanske är sommarens enda besök.

Det var inte bara mat i kassen. Tvättmedel, kattmat, choklad och en svabb fick också följa med.

Det var tomt i cafeterian så jag tog en kopp kaffe och en mazarin. Det kom två karlar sedan, men de hade förstånd att inte sätta sig vid det närmaste bordet. Det finns tre bord och jag anser att det är fullt när två bord är upptagna och det mittersta ledigt.

Det slumpade sig sedan, när jag kom hem, att Fia skulle till återvinningscentralen och panta flaskor och burkar. Jag erbjöd mig att vi kunde åka i min bil.
Det är väldigt behändigt där och man kan hälla ner sina flaskor och burkar och få dem räknade. Jag hade inte så många, bara för 17 kronor, men det var skönt att bli av med dem.

Var en sväng förbi Stora Coop igen. Svabben jag köpt tidigare passade inte på skaftet jag lånat av Fia. Alltså behövde jag köpa ett skaft.

När vi kom hem igen bjöd Fia på kaffe och vi gjorde en gemensam beställning från odla.nu. Jag ville ha ett par spännande tomatplantor och Fia köpte lite annat. Vi köpte också varsin pH-mätare. Jag ska inte ha den här, men har tänkt i flera år att jag borde skaffa en.

Jag gjorde ännu en städning i Manolia. Men behöver det städas mer har jag bestämt mig för att anlita en städfirma. Jag var där en timme och en kvart. Sedan gick jag hem och dammsög i Tornet. Sedan började jag baka tekakor. Måste använda all jäst jag köpt.

Tog en kopp kaffe och en tekaka med ost mellan de två omgångar jag bakade. Totalt blev det 30 stycken. Plockade ihop en påse och gick iväg till Fia och U med. Hade tänkt smyga in (har nyckel) och lägga påsen på köksbordet. Klockan var 01:30 och att någon var vaken hade jag inte väntat mig. Men när jag kliver in i köket sitter Fia där.

Nu är det sovdags, Kingston ligger i soffan här på övervåningen och Orvar leker med en av sina leksaker (jag här ljudet av den) i köket på bottenvåningen. Undrar om någon av dem kommer att lägga sig och sova hos mig i sängen på mellanvåningen…

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Inte brödlös i alla fall

 1. Znogge skriver:

  En bra dag och du fick mycket uträttat. Så gott med nybakade tekakor. Förr bakade jag en del matbröd men har blivit dålig på att komma till skott med det nu…

  Kram och ha en dräglig arbetshelg

 2. Ingrid skriver:

  Så duktig du är som bakar matbröd. Förr gjorde vi/jag alltid det, men inte på senare år. Jag äter bara 1 skiva bröd om dagen, så det passar bra att köpa en förpackning Lingongrova och lägga i frysen, sen tar jag fram 3-4 skivor åt gången.
  Hoppas att dagens arbetspass blir drägligt!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *