Tisdag ser jag mig omkring, i alla fall lite

Vaknade ganska tidigt och försökte somna om. Det gick så där. Hann i alla fall plugga, dricka kaffe och äta en förstärkt frukost innan jag bestämde mig för att göra en utflykt till stan.

Parkerade vid Stora torget och gick först till Akademibokhandeln för att köpa ett suddgummi. Ville ha ett Faber Castell eftersom de inte kladdar. Passade på att köpa några pennor också.

Sedan gick jag till biblioteket för att låna ett antal böcker om modernismen. På vägen dit gick jag in på Body Shop. Bestämde mig för att gå dit igen på tillbakavägen.

Jag fick hjälp att få böcker upphämtade från magasinet och den enda som skulle finnas i vanliga hyllan hittade jag inte utan hjälp. Den var så tunn att jag inte såg den.

Tillbaka på Body Shop köpte jag dusch-gel och bodylotion i vårens nya dofter, gurka och citron. Eftersom jag kommit upp i en tillräckligt hög summa fick jag en stor flaska dusch-gel med jordgubbsdoft på köpet. Vet inte exakt vad den kostar, men runt 200 kronor skulle jag tro.

Naturligtvis kunde jag inte låta bli att ta en titt i Indiskas fönster. Blev blixtförälskad i en gul klänning. Så fint mönster.

Men sedan var det dags att gå till Broqvist och fika. Unnade mig en baguette med Skagenröra och en kaka.

Jag satt där en bra stund och blev lite sömnig. Bestämde mig för att avvvakta med övriga ärenden och åka hem.

Satte mig i köket, packade upp mina saker jag köpt och den bok som kommit med posten. Beställde den i lördags så jag blev jätteförvånad att den redan kommit.

När jag bläddrat igenom boken fortsatte jag med pluggandet. Det är mycket att läsa och tiden känns aldrig som att den räcker.

Igår när vattnet var avstängt fick jag en hink med vatten ifall jag skulle behöva det till något. Det gjorde jag inte, men idag tyckte Orvar att det var godare vatten där än i vattenskålen.

Pojkarna la sig bredvid dammsugaren och jag frågade. Men de sa nej. Det var fullständigt uteslutet att de skulle hjälpa till att dammsuga. De är ju rädda för dammsugaren när den är igång. Det  måste jag väl ändå förstå.

Orvar passade sedan på att spana ut genom fönstret. Men båda pojkarna fick sedan chansen till lite utevistelse medan jag vattnade mina blommor och planterade om tomatplantorna. Något mer vattendrickande ur hinken skulle däremot inte bli aktuellt. Det hade jag använt till blommorna.

På kvällen, ganska sent, blev Fia och jag inbjudna till C på korv med bröd och chokladkakor till efterrätt. Det var gott med lite nattamat. 🙂

Som ni vet så har jag haft span på uggleungar i en holk på Tornet. Men nu ser jag dem inte längre och hör heller inte deras mamma. Vet inte om jag behöver vara orolig. Kanske har de gett sig av. Uggleungar lämnar boet innan de är flygkunniga. Om det jag googlat mig till på olika sajter så är det nog dags för dem att lämna boet. Mamma uggla tar hand om dem sedan också. Tycker mig höra svaga uggleläten i skogen, men är inte säker.

De är nog rätt stora egentligen. Bara för att jag inte sett dem förrän i fredags betyder det inte att de inte varit där sedan länge. Ugglor lägger sina ägg tidigt på våren, oftast i mars men redan i februari händer det att ägg läggs. Sedan ruvar mamma uggla cirka 30 dagar och därefter stannar ungarna i boet så där 35 dagar ungefär. Jag hade på något sätt hoppats på att de skulle vara där hela sommaren.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tisdag ser jag mig omkring, i alla fall lite

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra ledig dag du fick. Han dessutom med många saker och en god fika på det. Man ska unna sig det där lilla goda 😀

  Kram och god tisdag!

 2. Ingrid skriver:

  Du hann ju med en hel del både shopping, biblioteksbesök och fika. Och så en massa plugg förstås.
  Katter gillar att dricka lite varstans utom i sin vattenskål. Vi hade ett element som läckte, bara så där lite, så jag satte en liten skål under droppet och den skålen behövde jag aldrig tömma, det gjorde katterna. Annars var fågelbadet deras favoritplats för dryck och det är likadant med Evas katter. De går direkt inifrån köket när de ätit och så ut till fågelbadet för att dricka.
  Någon förklarade att katter aldrig dricker på samma plats som de äter (om de har en valmöjlighet), så man ska sätta deras vattenskål långt från matstället.
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, katter gillar att ha sin vattenskål långt från maten. Gärna också en vattenfontän så vattnet inte är stillastående. Men bor man smått är det inte alltid man får till det.
   Jag hann med en hel del igår och idag har det också hunnits med en del.

   Ha en fortsatt bra onsdag!
   Kram

 3. Pingback: Fest och festligt | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *