Måndag och tisdag, två dagar i trötthetens tecken

Måndag

Som vanligt försvann måndagen i ett enda långt trötthetstöcken. Inte så att jag sov eller inte fick något gjort ytan mer som att den varken började eller slutade. Suddig i kanterna skulle man kanske kunna säga.

Jag hade precis borstat tänderna när U kom och sa att man skulle stänga av vattnet en stund. Det har varit fel på någon pump ett längre tag men nu skulle det bli fixat. Tror att det var någon reservdel som låtit vänta på sig. Förutom att jag har ett berg, väl i klass med Himalaya, som inte kunnat tvättas så har det inte varit något problem för mig.

Jag blev bjuden på lunch och sedan åkte jag in till stan. Primärt för att lämna till återvinningen. Men när jag precis kommit till rondellen, där man väljer om man vill åka till stan eller mot Linköping, kom jag på att kassen var kvar i köket.

Åkte till Grand Samarkand för att kolla om jag kunde hitta en ny sommarjacka. Hade bestämt mig för att den jag hade fick stanna i stugan. Jag har visserligen den orange hemma i Husby, men den ser sliten ut i färgen efter tvätt, den är ändå 5 år . Kände verkligen att jag kunde unna mig en ny. För max 1000 kronor.

Gick först in på Intersport. De jackor de hade att erbjuda såg ut som om jag klätt mig i ett tält. Eller, nu är jag elak. Mot tälten alltså. För de hade riktigt fina tält till salu. Men just nu behöver jag inget nytt tält.

Gick in i centrumet och hade så när kunnat få en infarkt av irritation. Folk gick inte bara nära varann utan envisades med att gå tätt intill mig också. Jag fräste som en arg katt åt de att hålla avstånd. Men inte fattade de varför precis….

På Lindex var det tomt. Så när som på två expediter. Dessa trängde sig på mig hur nära som hest medan de diskuterade med varann om hur de skulle skylta i affären för att det skulle bli lättare att hålla avstånd. Snacka om ointelligent självinsikt. Jag fick flytta mig flera gånger och ändå följde de efter och trängdes med mig på en halvmeters avstånd. Till sist blev jag riktigt arg, fräste och slet till mig jackan och flydde in i avdelningen för trosor och bh-ar. Där kunde jag prova jackan i lugn och ro. Passade på att köpa en bh också. Utan att prova för jag har en likadan i samma storlek och modell.

Jackan hade kostat 899:- och var nedsatt till 450:- så det var inget att fundera på. Åkte sedan till Plantagen och köpte kompostgaller. Ska ha dem ovanpå de två pallkragarna där jag ska så för att skydda från små kattassar tills det vuxit upp.

På Stora Coop i Norremark köpte jag två lådor med plantor och en del livsmedel. Drack kaffe och lyssnade på ljudbok.

När jag kom hem vilade jag 45 minuter och gick sedan till Fia för att hjälpa till med kvistning av de träd som fälldes lördagen efter hennes födelsedag.

Jag gick in när myggen blev för ettrig. Jag fick en hel del myggbett, men inte fler än att jag tror jag klarar mig. Blir det för många bett kan jag få feber. Har hänt många gånger.

På kvälen gjorde jag iordning en tallrik med varmkorv, potatissallad, HP-sås, ketchup och senap. Hällde upp ett glas rött. Gick sedan upp i sovrummet och lyssnade på bok.

Maten åt jag och kanske, men bara kanske, tog jag en klunk av vinet. Somnade och vaknade på morgonen. Nu står ännu ett glas vin i käket med folie över. Det från söndagen blev bara halvdrucket. Jag är så trött. Hela tiden.

Tisdag

Sov till nästan klockan 10 och sedan gick det sakta, sakta. Vid 13-tiden åt jag lite lunch, samma mat som kvällen innan. Minus vinet. Det fick bli kaffe istället.

Innan jag klädde mig diskade jag och sorterade upp tvätten i olika kassar.

Klockan var strax före tre när jag äntligen kom ut. Det var överraskande varmt och skönt. Jag kollade om jag fått någon post. Det hade jag inte. Kollade om det var ledigt att tvätta. Vi är många hushåll som samsas om en maskin och nu, när vattenpumpen varit trasig, har vi alla samlat på oss.

Jag hann tvätta tre maskiner och hänga ute. Planterade plantorna jag köpt mellan maskinerna. Det blev några plantor över som jag kunde plantera och ha på bordet.

Medan den sista maskinen, den med alla badlakanen, var igång åkte jag iväg till återvinningen och sedan till Spetsmossens pizzeria. Precis när jag var på väg att svänga in på gården gav timern ifrån sig ljud om att tvätten var klar.

Hängde mina handdukar och gick sedan in och hämtade det där vinet från de två kvällarna innan. Hällde ihop det i ett glas. Gissar att det motsvarade två normala vinglas.

Satt vid bordet medan pojkarna var ute en stund. Lyssnade på ljudbok. Det var fortfarande ljust när jag gick in. Annars tror jag att min ljuslykta är fin när det börja skymma. Men jag behövde in för att sova. Imorgon ska vi på äventyr.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

5 svar på Måndag och tisdag, två dagar i trötthetens tecken

 1. Znogge skriver:

  Med tanke på hur intensiva dina arbetshelger är så förstår jag verkligen att du behöver återhämtning och avkoppling. Sedan finns det en del man behöver göra när man är ledig så helt lugnt blir det inte.

  Grattis till nya jackan! Sedan förstår jag inte varför det är så svårt för vissa människor att hålla rekommenderat avstånd. Jag är väldigt noggrann med det och backar direkt när någon stannar. Dock drar jag mig inte för att fräsa ifrån om någon kommer för nära. Det är för allas bästa helt enkelt nu när vissa inte begriper bättre.

  Kram och ha en bra äventyrsdag i morgon!

 2. Det där med avstängt vatten kan vara både ock tycker jag. Låter dock som det var smidigt för er. Så länge man har vatten att hälla i toaletten så klarar man sig rätt bra den där lilla tiden :).

 3. Ingrid skriver:

  Så bra att du hittade en ny jacka och dessutom till ett bra pris. Jag har ännu inte vågat mig in i några affärer, så jag sliter på de gamla jag har.
  Skönt att höra att du fick sova ut ordentligt igår morse i alla fall och verkar ha haft en lugn och avslappnad dag.
  Hoppas att onsdagen motsvarar förväntningarna!
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: Fem en fredag v. 29: Köpvanor | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *