Den helgen var inte så rolig

Helgen var inte precis jätterolig. Men man har ju så roligt som man gör sig sägs det ju. Dessutom hade visst Kafka inte heller så roligt har jag hört. Kort sagt: Man får gilla läget helt enkelt.

Fredagsförmiddagen gick åt till förberedelser, bland annat att fixa matlådor för helgen. På jobbet var det som vanligt. Jag hamnade på covidsalen och sedan var det fullt upp hela tiden. Kom visst iväg 22:15 tror jag, det är sällsynt att komma iväg vid arbetstidens slut.

Jag var mer eller mindre medvetslös när det var dags att gå upp på lördagen, en dag som för övrigt följde mönstret från fredagen med fullt ös hela tiden. Var så trött när jag gick hem.

Trots tröttheten tog jag vägen först förbi Plantagen för att köpa isbegonior, men där fanns inga. Men på Stora Coop hade man tre stycken. Det fik räcka även om jag nog tänkt mmig ett par till. Passade på att köpa en liten tårta också.

När jag kom hem ställde jag in tårtan i kylen hos Fia och U. De var inte hemma just då. Sedan gick jag hem och vilade lite, tittade på förra veckans Ett fall för Vera.

Bestämde mig för att äta en fryst pizza till middag och sitta ute. Det var en skön kväll, inte så blåsigt som det varit tidigare i veckan.

Pojkarna var ute, men Kingston ville gå in. Orvar stannade kvar ute hos mig och vi fick besök av den randiga hankatten som kommer lite då och då.

Han är alltid hungrig och därför ställde jag fram en skål mat till honnom. Han har ätit hos oss flera gånger. Men när han ätit sig mätt flög han plötsligt på stackars Orvar.

Orvar var helt chockad och jag fick lyfta upp honom och sparka bort den andra katten som hängde fast i Orvar. Men jag kunde inte se att han blivit skadad. Jag fick däremot en del rivmärken. Men jag tror att det var Orvar som rev mig för att han var rädd. Tråkigt nog föll min vackra ljuslykta i backen och glaset splittrades i småbitar. När jag tröstat Orvar inomhus gick jag ut och sopade upp alla skärvor. Då hade den elaka katten givit sig av. Nu är han inte välkommen någon mer gång till oss.

Det var alldeles fullt med päls från Orvar. Det märktes under kvällen att han var rädd och det tog en bra stund innan han kände sig trygg igen.

Jag gick iväg till Fia och U och vi drack te och åt tårta.

Jag gick sedan hem och lyssnade på ljudbok och sov. Hade söndagen kvar att jobba. Vi hade fått en ny covidpatient och sedan kom en vanlig IVA-patient och vi blev av med vår ena undersköterska. Det finns ingen luft i systemet och när det är fullt är det gravt underbemannat.

Lite utrymme för humor finns det trots allt. Någon har satt upp en kamera i omklädningsrummet. En reaktion på en jobbig situation.

Orvar och Kingston, trygghet och gemenskap. Helgen var slut och det är nu 36 pass kvar. Jag bestämde mig redan på söndagskvällen att inte åka så tidigt på måndagen. Är så uttröttad och behöver sova.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

6 svar på Den helgen var inte så rolig

 1. Znogge skriver:

  Jag kan mer än väl förstå att helgen inte var så rolig. Du jobbar ju nästan hela tiden och det är ett arbete som kräver oerhört mycket. En stor eloge till er alla som orkar.

  Men stackars Orvar. Den katten får ni se upp med.

  Kram och god tisdag!

  • Kraka skriver:

   Orvar blev chockad. Han är själv så snäll och inte alls van vid att bli attackerad Han träffar av och till både katter och hundar i bekantskapskretsen utan problem.
   Den där katten är visst stallkatt hos någon bonde i näreten och kommer lite då och då. Vi tror att det är han som är pappa till kattungarna.

   Ha en fin kväll och bra onsdag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en väldigt jobbig helg. Jag förstår mer än väl att du räknar ner.
  Vilken kattrackare som tackade för maten på det där sättet. Man han kände sig väl stöddig som gick fri och inte var hindrad av något koppel. Hoppas att han inte kommer tillbaka!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är enormt arbetsintensivt och skyddsutrustningen gör att det blir extra jobbigt.
   Den där katten ska inte få komma nära min fina pojkar igen.

   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Det blir ju väldigt kompakt jobbande. Och så denna incident med katterna, det var ju inte roligt alls.
  Kram

  • Kraka skriver:

   Nej, de blev lite för mycket där på lördagskvällen. Jag skulle ha lugn och ro och istället fick jag ta hand om stackars Orvar.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *