Inlagd på sjukhus

Redan när jag kom hem på tisdagskvällen, efter kräftfesten, såg jag att någon av pojkarna haft diarré. Men de verkade vara som vanligt.

Vi gick och la oss och allt var frid och fröjd. Under natten mellan tisdag och onsdag väcktes jag tidigt av att Kingston ulkade och kräktes. Inte så stora mängder per gång, men totalt sett blev det ändå en del.

Till råga på eländet var det strömavbrott och jag gick runt och torkade upp efter honom i halvmörkret. Inte kunde jag få mig en kopp kaffe heller och det vet ju alla att jag inte fungerar utan kaffe.

Klockan 05:05 kom strömmen tillbaka. Kingston åt lite och gick sedan på lådan och hade ännu en diarré.

När man öppnat på djursjukhuset i Växjö ringde jag och vi fick en tid klockan 10:00. Jag hade också bett dem ringa Ultuna och be att få journalerna skickade.

Vi fick komma in på ett rum nästan exakt klockan 10, men sedan fick vi vänta där. Kingston som brukar vara nyfiken av sig la sig mellan sin bur och elementet. Det märktes tydligt att han inte mådde bra.

Han blev undersökt och sedan inlagd. Man skulle ta prover och ge honom vätska för att förhindra att han blev uttorkad.

Det var tungt att åka hem utan honom, men han behövde så uppenbart hjälp.

Idag ringde man och berättade att han var bättre. Inga diarréer eller kräkningar. Men han hade inte velat äta själv utan behövt matas. Det hade gått bra och man sa att han är en så snäll katt. Man skulle göra ett ultraljud klockan 11 och sedan ringa efter klockan 14:00.

Det dröjde innan man ringde, men jag fick ett sms om att de skulle ringa så snart de kunde. Man hade fått in ett akutfall och var upptagna.

Han blir kvar ännu en natt. Förhoppningsvis får han komma hem imorgon. Han har nu börjat äta själv och är betydligt piggare.

Han är saknad och Orvar har letat efter honom överallt. De är ju bästa vänner och det är ensamt för Orvar. Ensamt för mig också trots att jag har Orvar.

Det man såg på ultraljudet var inga nyheter. Han har ju en kronisk tarminflammation och äter specialkost. Vi ska byta kost till en som också är hypoallergen. Det är svårt att veta vad som utlöst återfallet, men kanske slarv med maten. Måste nog servera bara en sorts mat så får Orvar äta den också. Man har pratat om det tidigare, men då var det så många katter i omlopp där Kingston tillbringade tid emellanåt. Men nu när det bara är han och Orvar så kan det gå bra.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Inlagd på sjukhus

 1. Geddfish skriver:

  Jag trodde det var du som vara inlagd på sjukhus, men illa nog att katten var så dålig. Men skönt att ha fått hjälp! Katterna är familjemedlemmar och man bryr sig verkligen.
  Varm kram!

 2. Znogge skriver:

  Jag trodde också första att det var dig det gällde men illa nog att det gällde Kingston. Skönt i alla fall att han är i goda händer. Hoppas att allt är som det ska i morgon så att han får komma hem då. Fyrbenta vänner blir som familjemedlemmar så självklart blir man orolig för dem. Har han dessutom en kronisk tarminflammation då gäller det så klart att vara extra observant.

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Alltså det är tråkigt att Kingston är dålig, men jag trodde ju först att det var du som var sjuk. Du kan då skrämmas!!
  Hoppas att du får hem Kingston i dag och att han piggnar när han får det där specialfodret.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

 4. Micke skriver:

  Surt, ja, man får helt enkelt ge alla pälsklingarna samma mat om man måste antar jag…så gör ju vi med mat för ”urinen” på vår ena pälskling…alla får samma mat.
  Men det är ju bra för de andra också antar jag.

  Jobbigt när de små blir dåliga, man är så hjälplös men nu har jag redan läst ett senare inlägg så allt är ok igen…bra.

  Ha det fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *