Fem en fredag v. 27: Ynnest

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När senast var någon artig mot dig?
 2. När senast förlät någon dig?
 3. Vad för något köpte någon nyligen till dig?
 4. Vad blev senast taget från dig?
 5. När blev du senast överraskad?

 

 1. Vi pratade om artighet på jobbet idag. Om man ska säga tack till någon man får hjälp av med vanliga arbetsuppgifter eller vänta med att tacka tills man går hem och då tacka för att man jobbat ihop.
  För mig är det en självklarhet att tacka för hjälp med till exempel en vändning, att någon byter en läkemedelsinfusion när man själv är upptagen och liknande. Några tyckte det var onödigt och jobbigt att säga tack.
 2. Tror att Kingston förlåtit mig för att jag lämnade honom på djursjukhuset. Han är hemma igen och väldigt tacksam och kärvänlig,
 3. Det är inget jag minns. Jag lever rätt isolerat här nu på grund av pandemin. Men jag har för mig att jag fick en burk läsk senast jag träffade min son.
 4. Ingen aning.
 5. Det är länge sedan tror jag. Mitt pandemiliv är väldigt stillsamt och ger inte så många tillfällen till överraskningar.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 27: Ynnest

 1. Paula skriver:

  Jag tycker aldrig man säger för många tack! Både i jobbet och privat så betyder det lilla ordet så mycket! Jag blir själv så glad närnågon säger tack till mig, även för småsaker…Skönt att Kingston mår bättre, hund eller katt?

 2. Znogge skriver:

  Jag tycker att man tackar i stunden och tacka är en självklarhet för mig.
  Så skönt att höra att Kingston är hemma hos sin flock igen <3
  Hoppas att din arbetslördag blir dräglig!

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Visst ska man vara artig och tacka när man blir hjälpt eller får något. Det är verkligen en självklar sak.
  Visst är pandemilivet stillsamt. Det händer verkligen inte mycket.
  Jag hoppas att du har en dräglig helg!
  Kram, Ingrid

 4. Kina skriver:

  Tack är ett fint ord. Och ett ofta bortglömt ord. Viktigt att lära våra barn från början, så att det blir helt naturligt för dem att säga det lilla ordet: Tack!

 5. Märkligt det där med tack, jag säger tack mest hela tiden. Har jag glömt får jag dåligt samvete, men vet att många nog resonerar som det du beskriver.

 6. Pingback: Fem en fredag v. 28: Sommar II - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *