Fem en fredag v. 32: Fritt val

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilken tid skulle du helst vilja vakna varje morgon?
 2. Vad skulle du äta för frukost varje dag om det gick?
 3. Om du enbart fick utföra en träningsform vilken skulle det vara?
 4. Vilken bok skulle du äga om du bara fick äga en?
 5. Om det bara fanns en högtid om året att fira, vilken skulle du välja?

 

 1. Jag vill egentligen sova tills jag vaknar, utan alarm, och känner mig utvilad. Tyvärr har jag en mer eller mindre ständig sömnskuld. Det är inte ovanligt att jag bara hinner sova mellan 4 och 5 timmar och sedan har jag en trötthet som jag nästan inte förmår sova bort.
 2. Kaffe och mackor. Gärna ett wienerbröd till tredje koppen kaffe.
 3. Roddmaskin. För att gå räknar jag inte, det gör jag ju jämt. I olika former som promenader, förflyttningar och inte minst på jobbet.
 4. Bibeln. Bara för att jag endast äger en bok betyder det inte att jag bara får läsa en. Biblioteken är min livlina.
 5. Måste svara julen. Jag älskar allt med julen. Förberedelserna, maten, julpyntet, sångerna. Men som kyrklig högtid föredrar jag påsken.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem en fredag v. 32: Fritt val

 1. Znogge skriver:

  Jag var på en föreläsning genom arbetets försorg för något år sedan. Den handlade om vikten av att få sova klart. Det betyder mer än vad vi tror och det var intressant. Dock helt orealistiskt ur ett arbetsperspektiv så jag förstår inte hur kommunen tänkte där…

  Julen ’är min favorithelg också och detta år ser jag fram emot den extra!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är ju sällan man får sova klart när man ska jobba. I alla fall när man börjar tidigt. Som igår (fredag) då jag jobbade till 21:30 och sedan dusch eftersom jag haft covid19-patient, därefter promenad till bilen. Var hemma vid 23-tiden. Då behövde jag varva ner innan jag kunde lägga mig och sedan upp vid 5-tiden för att vara på jobbet 7. Har sovit bort min lördagskväll, vaknade 21:30. Nu strax sovdags igen. Så lagom kul. Tur att jag bara delar hem med katterna, de bryr sig aldrig om vad klockan är.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag svarade visst aldrig på de här frågorna, men när det gäller boken, skulle jag nog också välja bibeln, för den har jag inte läst sedan konfirmationstiden och den är väldigt innehållsrik, så den skulle man kunna sysselsätta sig med väldigt länge.
  Jag förstår att du jobbar i dag och hoppas att du får en dräglig söndag!
  Kram, Ingrid

 3. Kraka skriver:

  Tack Ingrid!
  Hoppas också din söndag blir bra.
  Kram

 4. Paula skriver:

  Ja jag har ofta tänkt på de som jobbar med mycket förflyttningar under arbetspassen, du passerar kanske lätt de 10000 steg som jag har som mål per dag. Och inte alltid är ens i närheten av.
  Biblan är också min livlina, o numera kan man låna alla typer av böcker på fjärrlån också, för en ynka tjuga. Helt otroligt bra service.
  Ha en fin vecka

 5. Pingback: Fem en fredag v. 33: Antal - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *