Inget motstånd här inte – Bloggutmaning i augusti 5

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i augusti med en fråga att besvara varje dag.

 

När var senaste gången du vaccinerade dig?

Jag skulle nog kunna anses vara den yttersta motpolen till vaccinationsmotståndare. Är vaccinerad mot i stort sett allt som går att vaccinera sig mot. Funderar på att förnya min stelkrampsvaccination som nog är gjord för snart 20 år sedan, vilket är den tid som den anses vara verksam. Minns inte riktigt när det var, men troligen i början av seklet. Jag minns i alla fall själva händelsen. Jag råkade släppa i hop två tikar som inte tålde varann eftersom den ena hade valpar. Jag fick med benen fösa isär den och in i varsitt rum. Självklart högg de mig i benet på flera ställen och jag kände hur blodet rann innanför mina perforerade jeans.
Jag skämdes för mitt klantande och sa inget till dem som hade kenneln. Men på vägen hem mot Stockholm svängde jag in till Södertälje sjukhus och bad att få prata med kirurgjouren, som jag kände genom jobbet, och sa att jag ville ha en stelkrampsspruta eftersom jag blivit hundbiten i benet. Jag poängterade också att jag inte tänkte svara på några frågor om hur det gått till.

Men nu var det ju inte detta frågan handlade om, utan om när jag vaccinerade mig senast. Det var den 21 maj. Dels en påfyllning av TBE, dels Prevenar 13 mot just 13 olika stammar av den vanliga lunginflammationsbakterien pneumokock.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i augusti 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inget motstånd här inte – Bloggutmaning i augusti 5

 1. Ingrid skriver:

  Jag minns mer än väl min senaste stelkrampsspruta.
  Jag skulle flå en flundra och då brukade jag använda en sax. Man stack ena sidan av saxen igenom skinnet vid stjärten på flundran, knep till med den andra skänkeln och så rullade man av skinnet. Hoppas att du fattar vad jag menar.
  Den här gången misslyckades manövern och jag fick saxspetsen inte bara genom flundreskinnet utan den fortsatte in i den tjocka delen ovanför min tumme. Rakt in i handen!
  På kvällen svullnade handen upp och jag fick ringa till vår provinsialläkare och åka ner till honom och få penicillin och en stelkrampsspruta.
  Annars är min senaste vaccination också en påfyllning av TBE.
  Kram, Ingrid

 2. Geddfish skriver:

  Svårt att hålla reda på de där, men jag hittade lappar nu. Min senaste influensavaccinering var i höstas. Senaste stelkrampssprutan var i Marocko för två år sen då jag blev sydd i pannan utan bedövning, grrrr.
  TBE fick jag den 6:e sprutan i juni 2016. Jag vet inte om det är dags nu igen eller nästa år.
  Jag funderar på att vaccinera mig mot bältros. Min väninna fick detta i ansiktet nyss.
  Kommer du att vaccinera dig mot Covid-19 när det blir aktuellt?
  Kram, Gerd

 3. znogge skriver:

  Du har inspirerat mig till fler vaccinationer, den saken är säker. Min senaste var mot gula febern men den fick jag aldrig nytta av och lär nog inte få. Hepatiterna är i hamn men mer ska det bli.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *