EFIT – Ett Foto I Timmen – 5 augusti

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 5 augusti hittar du här.

Klockan 07-08: Vaknade, blundade en stund innan jag öppnade ögonen. När jag tittade upp var klockan ungefär tjugo över sju. Hade gärna sovit längre, klockan var nog två när jag somnade. Men nu blev det inte så.

Klockan 08-09: Åt frukost i sängen, flera koppar kaffe och två rostade med ost. Lyssnade på ljudbok, Dockorna av Katarina Wennstam. Har försökt lyssna på den som följetong på DN men gav till sist upp. Det är flera parallellinjer som ska hänga ihop i slutet och att då lyssna i 10-minutersintervaller med minst ett dygns mellanrum får mig att tappa tråden och inte få ihop det. Dessutom är uppläsningen alldeles för långsam i DN. Jag lyssnar på 1,5 normalt på Storytel. Det är en mycket bra bok! Precis som Katarina Wennströms böcker brukar vara.

Klockan 09-10: Hittade en märklig sak på Mina sidor och bestämde mig för att ringa och fråga vad det är. Hon som svarade trodde att det beror på ett systemfel man har. Men det var en gissning eftersom hon inte visste. Det fanns 107 samtal registrerade på mig och 223 sms:er från den 1:a augusti tills nu. Jag räknade och såg att jag varit inblandad i 13 samtal, varav en del var mottagna och inte uppringda. Samtalstiden var också fel. Den var däremot för kort, medan samtalen  var för många.

Klockan 10-12: Åkte ut till Snösätra för att ta mig en titt. Stockholms kommun har bestämt sig för att riva området och plantera skog och göra ett naturreservat. Naturligtvis är det bara ett svepskäl för att kunna riva och rasera. Ett kulturmord är vad det är. Snösätra Graffiti Wall of Fame är känd i stora delar av världen och ett turistmål som drar till sig besökare från när och fjärran.
Jag gick runt och fotade, pratade med lite folk och kände mig bedrövad. Jag kommer nog att hinna lägga upp fler av bilderna från Snösätra senare.

Klockan 12-13: Gjorde ett besök i Alviks måleributik. Jag var där förra sommaren och tittade på tapeter, men köpte inga då. Nu hade jag bestämt mig för att köpa två rullar till en fondtapet i vardagsrummet. När jag väl var där hittade jag faktiskt en bättre tapet, men lite i samma tema.

Klockan 13-14: Besökte zooaffären i Bromma Blocks. De har en veterinärklinik där och säljer veterinärfoder. Jag hade bestämt mig för att köpa det foder Kiingston hade innan han var på sjukhuset i Växjö. Det fungerar inte med det där nya fodret. Ingen av katterna vill äta. Jag förstår dem med tanke på hur illa det luktar.
Köpte också schampo åt pojkarna. Ska ta ett ordentligt tag med deras pälsar när vi är tillbaka i Tornet.

Klockan 14-15: Var tillbaka i stugan. Pojkarna fick gå ut och jag tittade på tapeten och höll upp den mot väggen där den ska vara.

Klockan 15-16: Var hungrig och värmde en färdigrätt. Drack ett glas Amarone som jag passat på att köpa när jag var på min lilla utflykt.

Klockan 16-17: Satt ute och njöt av eftermiddagen. Men det var lite kyligt så jag bestämde mig för att gå in.

Klockan 17-18: Satt i sängen och lyssnade på ljudbok. Slumrade till en stund, men väcktes av ett viktigt telefonsamtal.

Klockan 18-19: Fick sällskap i sängen av mina fina pälsklingar.

Klockan 19-20: Kaffedags!

Klockan 20-… Klädde av mig, la mig under täcket och började lyssna på en ny ljudbok. Dagen var slut. Eller nästan i alla fall.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 5 augusti

 1. Frudin skriver:

  En bra ledig dag känns det som. Kul att du hittade så fin tapet och att inspirationen att fixa återvänt.
  Visst inte att de skulle riva Snösätra, det känns synd. Det är lite häftigt att vara där. Min EFIT kommer inte vara så upphetsande, den blir väldigt bloggovänlig 😁

  • Kraka skriver:

   Det är väl inte så mycket inspirationen som saknas. Mer är det brist på tid och pengar. Ser fram mot att läsa om din dag.

 2. znogge skriver:

  Trevligt att få ta del av din dag som lät riktigt behaglig ändå!

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, en riktigt bra dag. Har haft vapenvila med ogräset hela dagen och det har fått växa vilt.

   Sov gott och kram!

 3. Caroline skriver:

  Kikar in på din dag, fina katter du har. Är det skogisar?

 4. Micke skriver:

  Inne och kikar på dagen.. Själv känns det som jag bosatte mig på cykeln igår 🙂 (känns i benen också).

  Graffiti har jag haft det lite svårt för, troligen för jag mest sett kladd och inte nått snyggare.

 5. Ingrid skriver:

  Så roligt att följa din dag. Du ser ut att ha haft en rätt behaglig onsdag och det är dig väl unt. Tapeten blir säkert jättebra som fond. Jag gillar verkligen motivet.
  Kram, Ingrid

 6. Anni skriver:

  Telia måste man ha koll på, de gör de konstigaste saker med ens abonnemang. Jag har både fått mitt flyttat till Tele2 och spärrat med beloppsgräns. Ingen kunde svara på vem som gjort detta i mitt namn! Beloppsgränsen vägrade kundservice att ta bort förrän jag betalade nästa räkning (som sker automatiskt!) men när jag pratade med ekonomiavdelningen istället fixade de det på en gång. Tele2 fick jag själv kontakta för att flytta tillbaka mitt egna abonnemang!
  Den där William Morris-tapeten mitt i Måleributikens bild tog vi oss ett prov av när vi var just precis där i början av sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *