Tipp tapp, vi komma från pepparkakeland – Bloggutmaning i augusti 12

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i augusti med en fråga att besvara varje dag.

 

Har du börjar fundera kring julen 2020 ännu?

Ja, jag har funderat en hel del. Men det är inte lätt att göra upp planer nästan ett halvår fram i tiden när läget är som det är. Men primärt vill jag vara ledig. Om det går.
I och för sig bestämmer jag, som timanställd, när jag vill jobba. Men ibland får man vika sig för det som är mest praktiskt och möjligt.

Förra julen firade min son och jag hos min bror och svägerska. För första gången sedan 1991. Det är med andra ord inte någon tradition. Dessutom var det jag som bjöd in oss. Jag vill träffa min bror medan jag har honom. Han hade en stroke under hösten 2018. Livet är ändligt och vi har inte obegränsat med tid.

Något jag drömmer om är att julpynta i Tornet. Det blir troligen så att jag kommer att bo kvar året ut, eller kanske till och med januari ut. Just nu känner jag att jag helt enkelt inte orkar flytta hem till Stockholm och det osäkra pandemiläget. Det betyder dock inte att jag säkert kommer att fira julafton här. Inget är säkert i dessa tider.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i augusti 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tipp tapp, vi komma från pepparkakeland – Bloggutmaning i augusti 12

 1. Znogge skriver:

  Det låter väl som mycket bra planer att bo kvar i tornet när du inte är pigg på att återvända till Stockholm. Kanske till och med kan bli så att du fortsätter med några arbetspass på nuvarande sjukhus. Sedan håller jag med det om att det är svårt att planera så pass lång tid före.

  Kram och sov gott!

 2. Ingrid skriver:

  I år känner jag att det är svårare än någonsin att göra upp några planer. Vem vet vad som händer om en eller ett par månader? Jag försöker att låta bli att tänka så långt fram i tiden, för då blir jag bara deprimerad.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *