Efter helg kommer måndag

Helg betyder arbete, från fredag till söndag. Men den här helgen bjöd på överraskande många tillfällen till trevligheter och fest.

Fredagen började som vanligt med frukost och iordningställande av matlådor. Tre stycken för tre dagar.

På jobbet var det ganska lugnt. Jag fick vanliga IVA-patienter och det känns alltid som att ha dragit en vinstlott varje gång jag slipper skyddsutrustningen. En av sommarvikarierna gjorde sin sista dag och bjöd på kakor.
Jag kunde gå precis 21:30 när mitt pass var slut.

När jag kom hem var det en liten fest på gång i trädgården och jag bjöds in att äta lite. Åt en hamburgare och drack lite öl. Men jag skulle ju upp tidigt så jag stannade inte så länge.

På lördagsmorgonen var jag trött, mycket trött. Men jag lyckades övertala mig själv att jag skulle gå upp och åka till jobbet. Jag orkade nästan inte gå hem sedan när klockan var tre. Stannade kvar, satt som en hösäck i soffan på expeditionen, och drack kaffe. Men 15:40 gav jag mig iväg. Någon bjöd på glass till kaffet, men jag nöjde mig med att bara ta en matsked. Jag skulle ju hem och tyckte inte jag förtjänade att äta av deras glass. Däremot köpte jag mig en glasstrut i kiosken på vägen ut.

När jag kom hem sa jag hej till Fia och gick och la mig. Hon kom och knackade på 19:50. Katterna kastade sig ur sängen och rusade ner för trappan så det lät som om huset skulle falla ihop. Själv lommade jag fram till fönstret och öppnade för att prata med Fia.
Hon undrade om jag ville gå ner och bada eller åka till stan. Vid det här laget vet ni nog att bada inte är min grej.

Först tyckte jag det verkade lite underligt att åka in till stan och frågade fåraktigt vad vi skulle göra där. ”Titta på folk” sa Fia och då kom jag på att det nog kunde var trevligt.

Klädde mig, borstade tänderna och gjorde mig klar. Sedan åkte vi intill stan. På en del ställen var det mycket folk, men vi hittade en plats där vi kunde sitta utan trängsel. Cyrano har dels en uteserveringsplats en bit ifrån sin ingång, dels alldeles utanför. På den som ligger en bit ifrån var det fullt med folk, men den närmare var nästan tom.

Vi åt pizza, jag tog den med löjrom och Fia den med valnötter, prosciutto crudo och valnötter. Lite annorlunda pizzor men enormt goda. F och jag var där i maj och då åt jag den med valnötterna. Vi drack alkoholfri öl till pizzan eftersom vi hade en bil med oss.

På söndagen slutade en av våra sommarvikarier, eller flera av dem egentligen. Det bjöds på tårtor till kaffet och på kvällen var det kolor av olika slag i en skål.
Det blev lite rörigt på slutet av passet. Det kom en patient som behövde diverse IVA-insatser och vi andra fick serva med att hämta saker. Men jag kunde gå mer eller mindre exakt 21:30. Helgen var slut.

När jag kom hem vilade jag lite vid köksbordet, drack ur det sista i en vinflaska (knappt ett glas) och åt några smörgåsrån med ost. Lyssnade på ljudbok. Gick och la mig. Var trött, men nöjd med helgen på det stora hela.

Måndagen började jag med frukost. Pojkarna höll mig sällskap och tittade ut genom fönstret. Det finns så mycket spännande att se. I alla fall om man är katt.

Jag hade en hel del som behövde ordnas innan jag skulle åka. En av de saker jag ville göra var att bära ut sopor och åka till återvinningen. Jag behövde tanka också.
När jag kom till återvinningen var det tömning på gång och jag fick vänta lite.

Fascinerande att se hur de lyfter upp containrarna i luften och häller ner innehållet. Den här bilen hämtade plastförpackningar.

Jag packade, gjorde en tårtbotten (som jag hoppas hållit för resan) och dammsög. Jag fick lite lunch av Fia, kålpudding och potatis, och sedan bar jag ut allt till bilen.

Det är en lång resa, egentligen alltför lång att göra för bara två dagar, men nu är ena halvan gjord. Jag ska fixa i trädgården förstås, men den här gången har jag tusen och en andra saker också som måste göras. Huvudsakligen trevliga saker.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Efter helg kommer måndag

 1. Znogge skriver:

  Det lät ändå som att arbetshelgen blev helt ok. En bra bit för dig att köra ja men det är tur att det bjuds på lite trevligheter och inte bara trädgårdsarbete för att styrelsen ska bli nöjd.

  Kram och god tisdag!

 2. Ingrid skriver:

  Arbetshelgen verkar ha varit dräglig och lite trevligheter har du trots allt hunnit med.
  Nu hoppas jag att du får några trevliga dagar i stugan.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *