Rörig och lat dag

Gick upp ganska tidigt och åt frukost ute. Pojkarna fick vara ute en stund eftersom jag skulle iväg och inte visste hur länge jag skulle bli borta. Förresten så får de vara ute mycket när vi är i stugan. Men de brukar vilja gå in och vila emellanåt. Både för värmen och för att det är jobbigt för innekatter att ha full koll på tillvaron utomhus. De sover i alla fall bra efter en dag med mycket utevistelse.

Hade ett möte med min chef på post-op och styrde mot Huddinge. På vägen åkte jag en sväng genom Snösätra, det som finns kvar av det fantastiska graffitiområdet. Kommunen har ju bestämt att bekämpa graffitikonst nu igen. Suck!

Det fanns en massa nya målningar, men just den här föll mig i smaken idag. Allt jag någonsin önskat mig är allt. Konstnären heter Dose. Klicka på länken om du vill se fler målningar av Dose.

Det tog rejält med tid på sjukhuset. Jag hade betalat parkering för 3 timmar men var tvungen att gå ut och fylla på mer. Allt detta för att ens få beställa en fototid för nytt ID- och passerkort. Man måste göra en fånig utbildning för att få beställa den där tiden. Med en test där man ska ha alla rätt. Frågor av typen ”om ditt barn behöver pennor och block i skolan vad gör du då?”. Svarsalternativen är att jag stjäl dem på jobbet, köper i bokhandeln eller stjäl så många att det räcker till hela klassen. 10 lika fåniga frågor.
Jag har gjort dem många, många gånger eftersom jag återvänt till detta sjukhus många, många gånger. Inget annat sjukhus där jag jobbat har ens något liknande. Kan det vara så att Karolinska har så dåligt självförtroende så de tror att det är fullkomliga idioter som söker arbete? För även den som tänker stjäla svarar väl knappast det. Hur som helst fick jag en fototid den 17 september.

Efter denna pärs var jag hungrig. Bestämde mig för lunch i cafeterian. Valde fiskfilé som sedan värmdes i micron. Tallriken var så varm att jag skrek till när jag skulle lyfta den till min bricka. Jag fick en kaka som kompensation och hon bad om ursäkt ett antal gånger. Men så farligt var det väl inte. Jag blev mest rädd tror jag.

På vägen tillbaka ringde min granne i 1:an och bjöd in mig på kaffe tillsammans med två andra grannar som gillar mig. Eller i vart fall inte retar sig på mig. Inte hela tiden i alla fall.

Efter att vi fikat, det bjöds på tårta av en av grannarna, satt jag kvar och pratade med A en stund. Lånade sedan el från hennes utomhusuttag för att klippa mitt gräs på baksidan. Efter det som hänt flera gånger under sommaren vågar jag inte ha min dörr öppen och dra ut sladden. Måste skaffa mig ett eget uttag utomhus.
Det som hänt är att flera av grannarna fått inbrott bakom ryggen då de varit på sin tomt med olåst dörr. Ryggsäckar, plånböcker och annat har stulits. Så himla trist att man måste låsa fast man bara är ett par meter från sin dörr. Någon hade fått tjuvbesök fast han var inomhus också. Så man måste låsa hela tiden. Riktigt besvärligt!

Jag har rensat ogräset utanför häcken, i rabatten mot 3:an och klippt gräset på baksidan. Hade tänkt klippa på framsidan också men ångrade mig. Det är kort och torrt och skulle nog inte må väl av en klippning just nu. Mer än så blir det inte. Imorgon har jag helt andra planer.

Kvällen var skön, speciellt när solen gått runt huset och det bara var 23 grader. Då tog jag mig ett bad. Ett av den sorten jag gillar.

Nu ska jag titta på både gårdagens och dagens Halv åtta hos mig. Sedan ska jag sova för imorgon händer det spännande saker.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Rörig och lat dag

 1. Znogge skriver:

  Men vad var det för urkorkade frågor som du skulle svara på och vad fyllde det för funktion? Verkade vara rena tramset minst sagt.
  Skönt i alla fall att du fick undan en hel del i trädgården för styrelsen verkar onekligen vara av den gnälligare sorten. Trist att dörren inte kan stå öppen så det är nog läge med ett eget uttag utomhus. Tyvärr blir dagens tjuvar fräckare och fräckare 🙁

  God natt och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Ja, de där frågorna är obegripliga. Det har varit samma frågor genom åren och vilken funktion de fyller är obegripligt.
   Ja, det får bli ett eget uttag nästa år. Nu är säsongen snart slut och jag är inte här så mycket.

   Sov gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag fick påringning från ett statistikföretag förra veckan och frågorna var av ungefär samma dignitet som de du fått tycker jag. Man kan verkligen undra vad de tänker på.
  Hoppas du har en riktigt fin dag, vad än du nu håller på med.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *