Lång onsdag med bil och fest

Hade alarmet på 04, men vaknade redan tio minuter innan och jag upp. Drack kaffe och åt två rostade mackor. Sedan gick jag ut och städade ur bilen. Bar in alla saker som inte skulle vara där. Kollade noga under säten och under mattan i bagaget.

Åkte hem till min lägenhet och letade fram registreringsbeviset. Jag hade inte förberett mig alls för eftersom man sagt jag skulle räkna med 4-6 månader. Men plötsligt händer det. I måndags fick jag veta att den kommit. Jag fick kolla på flera ställen där jag har viktiga papper, men till sist så hade jag det i min hand och kunde dra en lättnadens suck.

Tog ett skumbad, det var länge sedan sist, tvättade håret och la mig en stund för att vila. Men jag fick ingen ro så jag pratade med F, som skulle följa med, och hämtade sedan in bilen på gården och började bära upp vinterdäcken från källaren.

F kom ut och lastade in däcken och vi åkte för att få i oss lite frukost. Behövde mer kaffe och faktiskt mer att äta. Hade redan varit igång 4 timmar sedan jag åt.

Vi styrde mot Uppsala och bara några minuter efter 10:00 var vi framme hos Peter på RA Motor. F hade glömt reservnyckeln, trots att jag påmint honom dagen innan. Men det var inte hela världen. Han åkte dit med den senare, på eftermiddagen. Det är inte så långt till Uppsala från där vi bor.

Efter att ha skrivit på några papper, druckit en kopp kaffe medan Peter hämtade den och körde in den i bilhallen, så var den äntligen där. Jag har givit den namnet Red riding hood.

Jag är så nöjd med mitt färgval, dragon red med svart tak. F tyckte den var okej, i vart fall snyggare än min förra, den som jag kallat Clockwork. Du kan klicka på länken och själv se vad du tycker.

Efter lite genomgång och ihopkoppling av blue thooth sa vi hejdå till Peter och åkte till Stora Coop som ligger ett stenkast därifrån. Jag hade en lista på vad som skulle köpas.
Därefter hem och F bar ner de nya, oanvända, däcken till förrådet och jag åkte till stugan.

Släppte ut pojkarna och drack lite kaffe innan jag satte igång med nästa projekt. Matlagning och att försöka få ihop den där skadade tårtbottnen jag haft med mig. Delar av den hade gått i bitar.

Jag fick ihop tårtan. Jag gjorde en rektangulär tårta med samma bottnar som till Budaperst och med bärgrädde mellan, jag använde frysta hallon, och grädde med riven blockchoklad ovanpå.
Som huvudrätta gjorde jag fläskfilé som jag fyllde med salami och soltorkad tomat. I receptet serverar de med pestopotatis, men jag fuskade och använde potatiskroketter. Det är lite bökigt att laga mat i stugan och jag förenklar gärna när det går.

Klockan 18 skulle vi börja vår minifest. B-M kom först och hade med sig förrätten, små köttfärspajer i portionsstorlek. Hon hade också med sig en flaska prosecco. Nästan alla skulle köra bil så hon tog bara ett par munnar och resten delade F och jag på. F slapp köra, hans kompis körde hem dem i F:s bil. Rättvist eftersom det var en fest för F.
Det var B-M, F, F, R och jag. Man kan inte ha så stor fest i dessa tider.

Det delades bara ut presenter från B-M, som är F:s gudmor, och mig. Det är ju möjligt att killarna ger F något sedan eller redan gjort det. Av B-M fick han ett spel, som  heter Det här borde man ju veta. Av mig fick han en resa, som vi hoppas blir av.

F visste om att han skulle få det av mig. Vi har pratat om det. Nu hoppas jag att man kan resa fritt i mars och att man verkligen är klara för uppskjutning den 30 mars som just nu är planeringen. Men det har flyttats fram flera gånger. Man måste verkligen veta att allt är i ordning innan man skjuter iväg den. Man kan aldrig laga något eftersom det är alldeles för långt bort. Jag skickar med en wikipedialänk för den som inte känner sig helt påläst.
Rymden är ett av de intressen F och jag delar.

När vi ätit klart gick vi till min parkeringsplats och tittade på min nya bil. Sedan till besöksparkeringen för att titta på B-M:s nya bil. Hon fick den lite före mig, en eller ett par veckor. En Peugeot som är blå. Killarna åkte hem och B-M åkte strax efter, hon ville bara titta på min guldkanna som jag pratat om. Men hon hade föreställt sig något annat, inte en vattenkanna utan något som var högre. Jag har inga problem att sitta på den, men annars borde man kunna bygga sig en specialbänk att sätta den i. Jag har absolut en idé om hur den skulle se ut. Men man kan ju ställa den på en pall också om man tycker den är för låg.

När alla åkt bar jag iväg soporna och en kasse återvinning. Jag ville inte ha en kasse med förpackningar inomhus eftersom katterna gärna drar ut det över golvet. Eller katterna, nu är jag orättvis, det är bara Orvar som ägnar sig åt sådant. Långt under Kingstons värdighet.

När jag var tillbaka var jag hur trött som helst. La mig på sängen. Utan kläder för det var varmt. Att använda ugnen när det redan är 30 grader inomhus är inte att leka med. Men senare, när jag kollade, var det faktiskt bara 25 grader i sovrummet.

Jag somnade helt ovaggad denna kväll. Efter en lång, bra dag.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Lång onsdag med bil och fest

 1. Ingrid skriver:

  Grattis till den nya bilen! Så fin den är och en härligt färg också med rött och svart. Jag undrade just igår vad det var som väntade på onsdagen. Vilken toppendag med både ny bil och årsdagskalas.
  Jag förstår att du somnade gott när du väl kom i säng.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Vilken härlig dag det blev! Först och främst grattis till nya bilen och jag hoppas att ni ska trivas bra tillsammans.
  Vilket trevligt kalas det blev och vilken perfekt present. Hoppas att det inte sa finnas några hinder då.
  Kan tänka mig att du somnade gott efter den dagen och kvällen!

  Kram

 3. Pingback: Fem en fredag v. 34: Vem, vad, när? | Kraka

 4. Pingback: Läkarundersökning, shopping och tvätt | Kraka

 5. Pingback: Men nu är det väl ändå riktigt illa | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *