Tre mycket olika dagar

Jag brukar ju skriva att det mesta är ungefär lika från dag till dag. Det händer helt enkelt inte så mycket i vardagen. Men de senaste dagarna har i alla fall innehållit några annorlunda saker som inte tillhör min vanliga vardag.

På tisdagen hade Fia och jag planerat att åka på utflykt till en handelsträdgård och ett lantcafé. Jag blev inbjuden på lunch innan vi skulle åka. Medan vi satt vid bordet ringde telefonen och det visade sig att Fia glömt att hon bestämt med en försäljare att han skulle komma. Vi fick med andra ord ställa in våra planer.

Det var en upplevelse att se denna man, eller pojke snarare, göra rent en matta. Inte för att han lyckades speciellt bra för i stort sett alla fläckarna blev kvar. Men han pratade oavbrutet och sa emot sig själv ett oräkneligt antal gånger. När jag sa att så sa du ju inte nyss, du sa ju så här… sa han att nej, det gjorde jag inte. När jag med emfas sa att du sa så här… så sa han att han inte menat så utan något annat.

Han pladdrade på och gav sig inte förrän han sålt det han tänkt sig. Han säljer dammsugare, eller städmaskiner, som kostar  mellan 35 och 45 000. Ibland säljer de demoex för runt 15 000 kronor. När jag påpekade att det är mycket pengar för de flesta och om man har en pension på runt 10 000 kronor, som bland annat jag har, så har man inte råd med en sådan maskin. Även om den piskar mattor och slipar golv. Han verkade inte alls förstå det och menade att den sparade ju så mycket eftersom man inte behöver köpa nya mattor och möbler om man hade en sådan. Han pratade i timmar.

Nu var det inte en maskin han ville sälja den här gången utan en städtjänst med just en sådan maskin. Han gav sig inte och hade säkert varit kvar än om han inte fått en beställning. Vet inte om man ska skratta eller gråta. Finns dammsugarförsäljare verkligen  på riktigt? Trodde det var något från förr.
Hur som helst så är det absurt att man först säljer en maskin till folk och sedan säljer tjänsten att komma och städa med en likadan och göra just det man haft som argument att man kan göra själv om man köper en sådan där superdyr maskin.

Efteråt var jag alldeles matt och kände att jag behövde frisk luft. Istället för den planerade utflykten gjorde vi en lite mindre. Vi tog med oss Penny och åkte in till stan för att gå ett varv runt Växjösjön.

Det finns ett café nere vid vattnet och där tänkte vi fika. Det stod på deras hemsida att de har öppet till ett visst klockslag. Det visade sig att det hade de ju inte. Men vi fick varsin glass som kompensation för att vi åkte hela vägen in till stan för att fika där.

Det är en fin, och lagom lång, promenad runt sjön. Vi stannade till vid badhuset för att kolla om deras café var öppet. Det var det inte, man hade redan stängt. Jag passade på att fråga om priser på olika alternativ till badbiljetter/kort. Tyvärr har de inga terminskort så jag ska nog köpa ett 12-gångerskort.

På onsdagen skulle katten Katten till veterinären. Senare, när hon skulle hämtas, var det jag som åkte och hämtade. Hon verkade nöjd med att komma hem igen. Nu är hon kastrat.

På torsdagen var det i alla fall dags för det från tisdagen uppskjutna utflyktsmålet. Lantcaféet i Ör och handelsträdgården. Jag fick massor av inspiration trots att det inte var läge för mig att köpa växter.

Även om det inte var läge att köpa växter fick jag med mig en bok hem. Jag har ju för avsikt  att anlägga ett rosarium på baksidan av in stuga och den här boken är nästan som en kokbok. Typ 1 gör så, 2 gör sedan så här och så vidare. Tror den kommer att ge både inspiration och kunskap.

Det var mängder med fjärilar i deras växter och jag gjorde mitt bästa för att fånga några av dem på bild.

Bara mackorna på cafét är värda en resa. Biffsmörgås!

När vi kom hem var jag trött och gick in till mig. Senare på kvällen dök min son upp på ett snabbt besök. Han var på väg ner till Skåne för ett jobbuppdrag.
Eftersom det var rätt sent hann vi bara med en kortare fikastund innan det var sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

6 svar på Tre mycket olika dagar

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  å, Systrarna Skogströms Lantcafé i Öhr, där har jag varit flera gånger. så gott! och det är en fröjd att titta på alla växterna. kul med fjärilarna

 2. Znogge skriver:

  Själv hade jag aldrig tänkt tanken att släppa in en sådan försäljare i huset! De är som iglar och totalt omöjliga att bli av med.

  Det lät som en inspirerande och bra bok. Tydliga instruktioner är att föredra 😀

  God söndag!

 3. Ingrid skriver:

  Du har haft några händelserika dagar låter det som. De där försäljare verkar ha varit en riktigt envis typ. Att ni bara orkade med honom?
  Hoppas att du får en dräglig helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag kände hur det kröp i kroppen på mig. Men jag stannade för att både hålla koll och vara ett vittne på vad de kom överens om. Fia är alldeles för snäll och lättövertalad.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *