Fem en fredag v. 38: Kontraster

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är det dummaste respektive smartaste du gjort den här veckan?
 2. Vad är det bästa respektive värsta du ätit under veckan?
 3. När under veckan var du gladast och när var du mest ledsen?
 4. Vad fanns för mycket respektive för lite av under veckan?
 5. Vad ser du fram emot under nästa vecka, och vad bävar du för?

 

 1. Jag har säkert gjort flera dumma saker, men inget jag minns särskilt. Smart var däremot att jag stannade i Tornet och hade min studiedag på zoom innan jag reste hem. Min ursprungsplan var att åka dagen innan. Som tur var insåg jag att det skulle orsaka onödig stress.
 2. Det bästa är måltiden min son bjöd mig på före bion. Det kanske inte värsta, men lite underliga, jag ätit är mackor gjorda av bröd med hål i. Tror de flesta skulle kastat brödet, men jag tycker gott det kan ätas. Har en hel påse, i frysen, av bröd med runda och trekantiga hål i mitten. Det blev över efter att jag med ett mått tagit ut brödet till snittarna jag hade i söndags.
 3. Jag är glad för den kväll jag hade på torsdagskvällen med min son. Först mat och sedan bio.
  Är ledsen varje dag för det som hände med S. Gråter ofta, nästan varje dag. Så meningslöst att hon skulle dö. Bara 34 år. Allra mest ledsen är jag över att hon inte fick någon grav. Hennes mamma bestämde att hon skulle läggas i massgrav. Hon som älskade blommor kan inte ens få en blomma på sin grav.
 4. För mycket att göra och för lite tid att göra det. Gäller framför allt studierna.
 5. Bävar är kanske ett väl starkt ord. Men jag både ser fram mot och är nervös inför mitt nya arbetsuppdrag i Eksjö.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Fem en fredag v. 38: Kontraster

 1. Znogge skriver:

  Jag hade definitivt kastat brödet som blev över och inte tänkt tanken att det kunde ätas upp. Hoppas i alla fall att ditt nya uppdrag ska bli bra och givande!

  Kram och god lördag!

  • Kraka skriver:

   Sparsamhet är en dygd vett du väl… 🙂
   Önskar dig en riktigt bra lördag! Själv ska jag ha en hemmadag med växlande mellan studier och städning,
   Kram

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag tror att det är viktigt att ha en grav att gå till. har inte träffat barnen på länge mer än hastiga kaffestunder utomhus. inte hade jag kastat överblivet bröd. Morfar – som upplevt två världskrig – lär de oss barnbarn respekt för brödet

  • Kraka skriver:

   Ja, det känns som att vi aldrig kommer att läka nu när vi inte har någonstans att bära vår sorg.
   Både mamma och pappa kom från fattiga förhållanden så sparsamhet känns självklart. Lärt mig det sedan barnsben.

 3. Christopher skriver:

  Åh vad kul med Eksjö! Mina gamla hemtrakter nästan! Hoppas det blir jättebra där 😍 Kram

  • Kraka skriver:

   Så trevligt Christopher att du tittar in här i min blogg!
   Jag har bara några få pass bokade där. Sen får vi se. Jag har bokat in en hel del pass hemma på postop Karolinska Huddinge.
   Kram

   • Christopher skriver:

    Ja kul att läsa din blogg 😍 Vad roligt, jag måste komma uppåt sen och förhoppningsvis även jobba på Karolinska 🤗 Kram

 4. Paula skriver:

  Bröd med hål i åt jag ofta förut, finska rågbrödskakor med hål i mitten. Jättegoda, hålet smakar ju inte så mycket..
  Att du orkar både jobba och plugga, det är ambitiöst.
  Kul att träffa vuxna barnen, jag träffade min dotter och dotterdotter igår, det kan jag leva på länge, det blir inte så ofta när vi bor i olika städer.

  • Kraka skriver:

   Mmm… sådant bröd är gott!
   Jag är borta rätt mycket och min son jobbar borta ibland också. Annars bor vi nära varann när båda är hemma.

 5. Boklysten skriver:

  Dödsfall är alltid jobbigt och ännu jobbigare blir det när man inte har en grav att gå till.

 6. Pingback: Fem en fredag v. 39: Disney - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *